CSD čistilne plošče za fleks

Teme, ki niso v povezavi z offroadom
Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

CSD čistilne plošče za fleks

OdgovorNapisal/-a gregor » To Jun 02, 2026 9:07 am

Slika

Na forumu nas je dostih "starih prdcev", (ja tudi jaz počasi grem v to kategorijo :D ), ki pač nismo toliko za nove stvari, v stilu če sem 25 let tako delal, zakaj bi nekaj novega preizkušal :lol:

Verjetno (tako kot jaz do pred kratkim) še kdo drug tudi ne pozna teh brusilnih oz. čistilnih plošč, mogoče prispevek komu prav pride.

CSD brusilne oz čistilne plošče (na nemških forumuh to imenujejo Negerkeksscheibe po nekih keksih, ki imajo na videz podobno strukturo ) odlično odstranjujejo rjo, barvo, kit.... železa pa ne!
Torej za razliko od lamelnih brusilnih plošč pri brušenju ne stanjšamo zdravega pleha, odstranimo samo rjo.

Obstajajo variante za brusilnik (flex) in vrtalnik.

Če iščeš "CSD" na Amazonu, Aliexpress itd... dobiš kar nekaj zadetkov.
Verjetno pa jih imajo vse resne tehnične trgovine, tudi v Jagru sem jih videl.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

Uporabniški avatar
jereb
Kraj: Logatec

Re: CSD čistilne plošče za fleks

OdgovorNapisal/-a jereb » Pe Jun 05, 2026 7:34 pm

Pobira jih pa hitreje, kot spomladansko sonce sneg.
LP by Jereb

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » So Jun 06, 2026 11:14 am

Povsod jih dobiš. Najcenejše ima Lidl.
Ampak to je pot v bankrot. Iz razloga, ki je lepo opisan v postu višje......
So pa fajn za polirat kakšne manjše kose, sploh kakšne mehkejše kovine.

Uporabniški avatar
Huligan
Kraj: Kostanjevica na Krki

OdgovorNapisal/-a Huligan » So Jun 06, 2026 8:51 pm

Se moja izkušnja . Probal sem jih sigurno 15 različnih od ene trgovine do druge , ne bom omenjal imen k je brez veze . Še lokalni mesar mi je ene dve podturil ku sm govedno kupu pr njemu. . Ene niso vredne svojga denarja spet druge so čist malo bolše , učinek je kašen je ene se znucajo hitro druge sw zapacajo s kašno zaščito . Sam sem prišel nekak do ugotovitve da je od FO.CHA tista rdeča še največ zdržala in delam samo še s to zadevo. Pravtako rezilke od te firme male tanke 1mm se mi zdi da kr trajajo pa trajajo . Ne vem ampak jst sam s tem delam .
BOLJŠ IZ ŠIHTA SKREGAN KOT ZMATRAN.

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Ne Jun 07, 2026 11:22 am

Zadeva je res super samo cca 15 ojrof za dober disk je pa 2mač. Za ta denar dobim tri žaklje peska.
lidlovi po 3 ojre so bolj tako, večinoma uporabljam diske na ježka, 5 kosov različne granulacije za isto ceno. Pa še to samo ja piko na i na koncu. pol še gvera zadeva. Fajn pri tem je to da nemoreš nič zaj...t. ker praktično ne odnaša materala. Recimo kakšno alu platišče s tem obdelaš tik tak, brez da narediš mizdarijo. Se pa zapaca, pa še prah od diska plava povsod okoli po zraku.
Je pa tega veliko tako da je treba iskat ugodno varianto......jaz veliko kupim v kmetijskih zadrugah, lamelke se je dalo dobiti tudi po 50 ctentov. je pa res da tri take ne odtehtajo ene wurthove. Samo za eno wurthovo dobiš najmanj 6 diskov.
Nič, odstane čakat da bodo cene laserjev postale normalne....isto k pri jimnyu....laser, ki na kitajskem stane 6000 pri nas prodajajo po 15000€ in več.
Je pa zadeva taka da boli glava. Noro ka to dela.
Tk da čakam na parkside laser v lidlu :mrgreen: pol pa pospravim pesek in flex...

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Po Jun 08, 2026 8:44 am

Primer uporabe čistilnih plošč

z njimi 4 platišča na stroju obdelaš v cca eni uri, brez stroja cca 2 uri. za enak efekt bi bila platišča v polirnem bobnu vsako platišče najmanj 24 ur.
Peskanje ne pride v poštev pri takih platiščih.

Platišča na slikah so obdelama samo z ploščami in še niso dokončana, manjka še poliranje za piko na i.
Prednost je to da s temi ploščami ne moreš poškodovati površine razen če nisi res smotan.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » Po Jun 08, 2026 8:57 am

Tole z alu felgami je dobra informacija.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

franko

OdgovorNapisal/-a franko » Po Jun 08, 2026 11:19 am

Jaz sem se enkrat z rezilko grdo naučil, da je bolje dati malo več za plošce, ki se manj rabijo in zdržijo dlje. V enem dnevu sem izrabil šest 1 mm debelih rezilk, potem pa celo noč bruhal, ker sem se zastrupil s prahom, ki so ga proizvedle. Rezilke je oče privlekel iz lidla ali nekaj podobnega. Od takrat uporabljam TAF, ki res dolgo zdržijo. Kar sem zrezal s tistimi šestimi sem potem z eno TAF-ovo.

Tele čistilne pa še nisem uporabljal, dobra informacija.

Uporabniški avatar
rx
Kraj: Texas

OdgovorNapisal/-a rx » So Jun 20, 2026 9:29 pm

3m cubitron za rezanje, pferd za brušenje in potem dolgo nič. tiste iz lidla se bolj kadijo kot režejo.. malo para malo muzike.
Don Felipe > Google :D

Vrni se na “Razno”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta