Nikakor mi ne rata narest krvavice brez da bi mi jih raznesl. Tako domače kot kupljene. Ponavad jih dam v pekač, našpikam, pokrijem na izi z folijo dam v mrzlo pečico in pečem na 140-150 stopinj. Vedno mi jih razf....ka!
Kaj delam narobe?????
Krvavice
Nisem sicer nikakšen ekspert, ampak men se to še ni nikdar naredil.
Krvavica je v bistvu obarjena klobasa, tko, da je potrebno da se samo zapeče, da je čreva -povrhnjica hrustljava. Jaz jih nikoli ne našpikam, dam jih pečt na mrežo, pod njo vodo, da se maščoba sceja v vodo. Temperaturo na 200-220 stopinj in toliko časa, da je hrustljava povrhnjica. Ne preveč, drugače se preveč izsuši. Zraven pa restan krompir, repo ali zelje, pol pa refoskom poplaknit Mater kam smo zajadral, zdej že na offroad forumu kuhamo.............
LP Franci
Krvavica je v bistvu obarjena klobasa, tko, da je potrebno da se samo zapeče, da je čreva -povrhnjica hrustljava. Jaz jih nikoli ne našpikam, dam jih pečt na mrežo, pod njo vodo, da se maščoba sceja v vodo. Temperaturo na 200-220 stopinj in toliko časa, da je hrustljava povrhnjica. Ne preveč, drugače se preveč izsuši. Zraven pa restan krompir, repo ali zelje, pol pa refoskom poplaknit Mater kam smo zajadral, zdej že na offroad forumu kuhamo.............
LP Franci
Wine,Women&LandRovers*Not necessarly in that order
Ponavadi se jih peče na 180-200 stopinj.
Pokajo pa tudi, če je masa-(riž,...) preden ga dajejo v črevo premalo kuhano in ohlajeno.
Je pa vse odvisno tudi od mase,koliko je mastna, krvava,...-pri domačih.Za kupljene pa nevem.
lp.
Jaz jih vržem v lamo,dodam kako žlico ocverkov(za zabelo kromperja) zdaven in v pečico!
Kaka voda, para,..(':shock:')?
Pokajo pa tudi, če je masa-(riž,...) preden ga dajejo v črevo premalo kuhano in ohlajeno.
Je pa vse odvisno tudi od mase,koliko je mastna, krvava,...-pri domačih.Za kupljene pa nevem.
lp.
Jaz jih vržem v lamo,dodam kako žlico ocverkov(za zabelo kromperja) zdaven in v pečico!
Kaka voda, para,..(':shock:')?
Mihevc napisal/-a:Ponavadi se jih peče na 180-200 stopinj.
Pokajo pa tudi, če je masa-(riž,...) preden ga dajejo v črevo premalo kuhano in ohlajeno.
Je pa vse odvisno tudi od mase,koliko je mastna, krvava,...-pri domačih.Za kupljene pa nevem.
lp.
Jaz jih vržem v lamo,dodam kako žlico ocverkov(za zabelo kromperja) zdaven in v pečico!
Kaka voda, para,..(':shock:')?
Voda se da spodaj v podstavek, da, ko se sceja maščoba kaplja ta v vodo in ne smrdi cela bajta
LP Franci
Wine,Women&LandRovers*Not necessarly in that order
fonza napisal/-a:Nisem sicer nikakšen ekspert, ampak men se to še ni nikdar naredil.
Krvavica je v bistvu obarjena klobasa, tko, da je potrebno da se samo zapeče, da je čreva -povrhnjica hrustljava. Jaz jih nikoli ne našpikam, dam jih pečt na mrežo, pod njo vodo, da se maščoba sceja v vodo. Temperaturo na 200-220 stopinj in toliko časa, da je hrustljava povrhnjica. Ne preveč, drugače se preveč izsuši. Zraven pa restan krompir, repo ali zelje, pol pa refoskom poplaknit Mater kam smo zajadral, zdej že na offroad forumu kuhamo.............
LP Franci
LIKE
AVTOVLEKA 051 800 777 I have the body of a God. But it sucks cause it´s Buddha AVTOVLEKA 051 800 777
krvavice počijo,če se preveč izsušijo,to je,da jih imaš npr. tri dni ne pokrite.V pekač nalij pol dl vode ,daj na 150-160 stopinj in peci že odtaljene 1 uro,potem pa pojačaj na 200 za 10 minut in ugasni.Jaz sem jih to sezono naredil čez 2000 in vsaki stranki povem,kako spečt in so zadovoljne z receptom pečenja in jim ne pokajo.Dobro peci in lp
Stihl je zakon!!
Meni so pa najbolj všeč počene - čimbolj razlezene krvavice in lepo popečena masa - tako da rahlo hrustlja v ustih. Če se pa na dno posoda kaj prižge, pa dam, ko krvavice že ven poberem, notri zelje in malo pokuham. Zelje prižgane stvari očisti v nulo! Repa tudi, a ne tako dobro.
Najboljše so z repo in pire krompirjem!
LlačenP Miran
Najboljše so z repo in pire krompirjem!
LlačenP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 62 gostov