Diesel motor na jedilno olje - vojna proti naftni industriji
ewo cifre 031352-133 ali 064107780.Pride okrog 15 eur. Pa ko se zabase ga spucas. Priporocam da pri takih filtrih filtrirate olje, ki je res ze bistro na pogled kajti v nasprotnem primeru se hitro zabase z mascobo. Jst sem ga ocistil 3x in je sele zdaj zgubil svoje lastnosti...prefiltrirano cca 1500 litrov
imilet1 napisal/-a:ewo cifre 031352-133 ali 064107780.Pride okrog 15 eur. Pa ko se zabase ga spucas. Priporocam da pri takih filtrih filtrirate olje, ki je res ze bistro na pogled kajti v nasprotnem primeru se hitro zabase z mascobo. Jst sem ga ocistil 3x in je sele zdaj zgubil svoje lastnosti...prefiltrirano cca 1500 litrov
Pa kje ga sploh kupim,
kako izgleda. Mas kaj vec info?
kupis ga tule
http://www.aqua.si/ContentPage.aspx?page_id=30
zgeldajo pa tkole frn filtri...
pa vzeti moras 1mikronski filter.Predfilter pa kar naj bo spagasti...
kolega ma eno tako: http://cgi.ebay.de/Olpumpe-Heizoel-Dies ... =72%3A1232
pa je že kakšno leto ful zadovoljen....
pa je že kakšno leto ful zadovoljen....

imilet1 napisal/-a:ne s tole nisem bil zadovoljen:(
kaksno crpalko servo???mal poslikaj...
kaj pa une rocne k jih vrtis ki so za na sod(jbg-bomo pa na rokce)
malo bolj kavbojsko, sam efekt šteje
navadna hidravlična črpalka od avtomobila za servo volan
samo pozor: pumpa daje do 160bar tlaka, tako sem dal filtre na sesalni vod, ker pri roki nisem imel nobenega ventila za bypass, pa še bolje je za pumpo, ker se ne zabije
And on the 8th day God created Land Rover
najlonke ti se bodo stopile.......probaj dobiti kakšno zelo fino inox mrežo in naredi koš iz nje, ko se pa olje ohladi imaš pa veliko možnosti precejat/filtrirat olje.....razne vreče za rože (Merkur, ~4€/kom), filtri za vodovod, kamionski zračni filtri, če pa imaš denar, centrifuga, če imaš znanje, si jo pa narediš
, in še veliko drugih možnosti......najboljša pa je čas, postiš pri miru par tednov, pa se večina dreka vsede na dno, pa potem z vrha pobiraš in na fino prefiltriraš.....
o črpalki pralnega stroja se tud že študiral, sam mi nekako ne diši.....prešvoh motorček, ....,, bom kar ostal na servo pumpi
o črpalki pralnega stroja se tud že študiral, sam mi nekako ne diši.....prešvoh motorček, ....,, bom kar ostal na servo pumpi
And on the 8th day God created Land Rover
imilet1 napisal/-a:dejmo se kaj vprasat ker z crpalko niste kej prevec...hehe
Zanima me s cim bi precedil olje ki ga dobim direkt s friteze?Olje ima okrog 160C.Ne bi zelel le navadno cedilo ampak neki bolj finega.Seveda mora biti pretok kar hiter.Razmisljal sem o najlonkah...???
Cedilo za mleko je kar fino je pa iz inoxa.
imilet1 napisal/-a:kupis ga tule
Ali je smiselno filtrirati na 1 mikron ali je dovolj 5 mikronov? Ma kdo kakšne izkušnje oz. je testiral?
imilet1 napisal/-a:ewo cifre 031352-133 ali 064107780.Pride okrog 15 eur. Pa ko se zabase ga spucas. Priporocam da pri takih filtrih filtrirate olje, ki je res ze bistro na pogled kajti v nasprotnem primeru se hitro zabase z mascobo. Jst sem ga ocistil 3x in je sele zdaj zgubil svoje lastnosti...prefiltrirano cca 1500 litrov
Men niso jasne te tvoje kataloške. Kako ga pa spucaš tak filter pol? Od zunej mal obrišeš al kako?
niso to kataloske...to je mobitel cifra...
poklic in se zmeni...spucam ga tako,da mascobo z roko dol postrgam,ker je samo mast tista,ki se ustavi in ovira pretok
PS:nujno je treba ogrevati olje pred filtracijo in sele dobro loceno olje od masti se lepo filtrira,v nasprotnem bos imel filter zapacan vsak dan...
Ker imam dva filtra,eden je kot predfilter bom sedaj eno plast starega FRN-ja odrezal(ker je kot skret papir) in ga uporabil za predfilter...
poklic in se zmeni...spucam ga tako,da mascobo z roko dol postrgam,ker je samo mast tista,ki se ustavi in ovira pretok
PS:nujno je treba ogrevati olje pred filtracijo in sele dobro loceno olje od masti se lepo filtrira,v nasprotnem bos imel filter zapacan vsak dan...
Ker imam dva filtra,eden je kot predfilter bom sedaj eno plast starega FRN-ja odrezal(ker je kot skret papir) in ga uporabil za predfilter...
imilet1 napisal/-a:na opel omegi 2,5 tds se mi je uscala bosch pumpa in sicer ze kar konkretno kaplja.Ima kdo informacije,koliko kosta menjava tesnil in koliko,da ti pumpo predihta????Kje bi dobil tesnila,ki so namenjena biodizlu,ker se zna zgodit da se spet uscije...
JAz sem za komplet obnovo pumpe in šob dal 500 evrov z delom vred. demontiral in montiral sem jo sam. Spuščala mi je na osovini.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov