kaj je in kako deluje kardan in homokinetični zglob.
kaj je in kako deluje kardan in homokinetični zglob.
Hi,
upam da bo komu kaj koristilo.
http://www.morjeplovec.net/index.php?option=com_content&view=article&id=56:kardan-in-hk-zglob&catid=42:baza-znanja&Itemid=62
Lep pozdrav Marcel.
upam da bo komu kaj koristilo.
http://www.morjeplovec.net/index.php?option=com_content&view=article&id=56:kardan-in-hk-zglob&catid=42:baza-znanja&Itemid=62
Lep pozdrav Marcel.
Pred davnimi leti je Citroen naredil avtomobil 2CV ali nam bolj poznano spaček, ki je imel prednji pogon. Ta pri kolesih na polgredeh (polosovinah) ni imel homokinetičnih zglobov, temveč navaden kardan. Zato je bila vožnja v ostrih ovinkih polna vibracij, ki so prihajale od koles.
Hvala lepa za tole razlago....ko sem pred časom spraševal zakaj mi jeep dobesedno skače pri ostrih zavojih in kopanju koles ( ko se hočeš obrnti na zasneženem parkingu hoče prednje kole odtrgat) .....Ko sem tole prebral mi je v trenutko postalo jasno.....Spredaj ima namest homokinetičnih zglobov kar križe (kot omenja avtor- kardane) ...torej logika.....ko je volan zamotan do konca pride do hudih vibracij....
- Mitsurugi2
Kolikor jaz vem ( ne me držat za besedo) je jeep nardil prenovo leta 2001 (al 2000) in takrat je prišlo do korenitih sprememb....posamične obese spredaj, homokinetični zglobi, volanska letev namest polža....
Sem bil pa tudi sam presenečen ko sem ga pripeljal domov in postavil na kanal ter temeljito pregledal.....kar križi spredaj namest zglobov....edin dvojni križi je pri izhodi prednjega kardana iz reduktorja.....pri prednjem difu je sam en zglob...pri zadnjem prav tako....
Sem pa potem jaz
ko sem si ogledal zetorja 4x4....ne boste verjeli ima homokinetične zglobe....moj jeepek pa ima križe 
Sem bil pa tudi sam presenečen ko sem ga pripeljal domov in postavil na kanal ter temeljito pregledal.....kar križi spredaj namest zglobov....edin dvojni križi je pri izhodi prednjega kardana iz reduktorja.....pri prednjem difu je sam en zglob...pri zadnjem prav tako....
Sem pa potem jaz
Čigav motor pa ima zetor?
Kaj pa če bi zamenj....
Oprosti si nisem mogel pomagati....
Kaj pa če bi zamenj....
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
Grand cherokee jo ima že od 96 naprej, cherokee je pač cenejši model in so jo dali pozneje not.
Land Loverja lahko voziš pa samo 3 leta, ker potem pa preprosto zgine od rje in ostane na tleh samo homokinetika in žogica za tenis ki jo ima šport izvedba na ročici menjalnika.
Land Loverja lahko voziš pa samo 3 leta, ker potem pa preprosto zgine od rje in ostane na tleh samo homokinetika in žogica za tenis ki jo ima šport izvedba na ročici menjalnika.

Extremely anti diesel guy
It's better been judged by 12 then carried by 6.
It's better been judged by 12 then carried by 6.
mamaMicka napisal/-a:Filko napisal/-a:Land Loverja lahko voziš pa samo 3 leta, ker potem pa preprosto zgine od rje in ostane na tleh samo homokinetika in žogica za tenis ki jo ima šport izvedba na ročici menjalnika.
In plastičen pokrovček od vlečne kljuke
BTW
Aluminij
PS
Mislim pa da je dovolj zgovoren podatek da se še vedno vozi 75% narejenih Defenderjev.

Saj ne da LR-je v zvezde kujem.... Še vedno trdim da se slabše v avtu še nisem peljal. No bomo videli kako se obnese williys danes popoldne.
Se pa z LRjem voziš dokler ne zgnije, z Jeepom se pa tudi do takrat ne
Mater sem žleht
Se pa z LRjem voziš dokler ne zgnije, z Jeepom se pa tudi do takrat ne
Mater sem žleht

Land Rovers are like women:
Al1975 napisal/-a:[
BTW
Aluminij![]()
Mislim pa da je dovolj zgovoren podatek da se še vedno vozi 75% narejenih Defenderjev
Ja pa 120% narejenih samurajev tudi
Kaj misliš da je alu večen
Picpoki napisal/-a:Čigav motor pa ima zetor?![]()
![]()
Kaj pa če bi zamenj....
Ej ne vem
Bi pa včasih najraje kar jeepa za zetorja zamenjal ne samo motor....V kabini ni dost glasnejši....ma klimo....hidravlični volan.....homokinetične zglobe
Ima pa sam eno pomankljivost.....ni ameriški
Picpoki napisal/-a:Saj ne da LR-je v zvezde kujem.... Še vedno trdim da se slabše v avtu še nisem peljal.
Mater sem žleht
Ja res si žleht, kaj nimaš samuraja
AŁIEN napisal/-a:lisko napisal/-a:[
Ima pa sam eno pomankljivost.....ni ameriški
Lisko nikar si ne ženi preveč k srcu. Itak samo za Forda velja: moj ford stari nikoli se ne kvari. Sej imamo ostali tudi težave, le da ti poveš mi pa skrivamo
A ni rek za večn avto ,ki se nikoli ne kvari ne potrebuje servisev in tako dalje, lih honda? Teranje mrzlega motorja.....dnevno 100X na blokadi....pa HONDA ne crkne?:)
AŁIEN napisal/-a:he he spet nekaj za mythbastherse....
Ne vem, vem samo da je mojford stari nikoli se ne kvari en komad ki sem ga nekje slišal. Najbolj zanesljiv avto pa toyota corolla, dokazano.
Hehe ne rabiš/rabijo nič preizkušat....lahko preizkusiš sam
Meni je na hondi civic 1.6 16v lsi,menjalnik tako mlel da se nisi mogel pogovarjati kaj šele da bi musko poslušal.Sem dal drugega gor.Po 2000km mi je jermenico odtrgal do.Kajlo je zdrobilo in jermenica bila tudi fuč.
Kupil drugo in po nekaj 500km spet enako.
Na motorni gredi se skoraj ni več videlo utora za kajlo.Kaj drugega ni preustalo kot za silo zrihtati in prodati,čim prej tem bolje.
Pa kako to žre,10l minimum.
Jaz rečem,honda je kurac vsaj zame.In nikoli več je nočem.
Lep pozdrav Marcel.
Kupil drugo in po nekaj 500km spet enako.
Na motorni gredi se skoraj ni več videlo utora za kajlo.Kaj drugega ni preustalo kot za silo zrihtati in prodati,čim prej tem bolje.
Pa kako to žre,10l minimum.
Jaz rečem,honda je kurac vsaj zame.In nikoli več je nočem.
Lep pozdrav Marcel.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov