kaj je in kako deluje kardan in homokinetični zglob.

Teme, ki niso v povezavi z offroadom
marc

kaj je in kako deluje kardan in homokinetični zglob.

OdgovorNapisal/-a marc » To Feb 02, 2010 5:19 pm

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » To Feb 02, 2010 6:38 pm

Pred davnimi leti je Citroen naredil avtomobil 2CV ali nam bolj poznano spaček, ki je imel prednji pogon. Ta pri kolesih na polgredeh (polosovinah) ni imel homokinetičnih zglobov, temveč navaden kardan. Zato je bila vožnja v ostrih ovinkih polna vibracij, ki so prihajale od koles.

Hvala lepa za tole razlago....ko sem pred časom spraševal zakaj mi jeep dobesedno skače pri ostrih zavojih in kopanju koles ( ko se hočeš obrnti na zasneženem parkingu hoče prednje kole odtrgat) .....Ko sem tole prebral mi je v trenutko postalo jasno.....Spredaj ima namest homokinetičnih zglobov kar križe (kot omenja avtor- kardane) ...torej logika.....ko je volan zamotan do konca pride do hudih vibracij....

marc

OdgovorNapisal/-a marc » To Feb 02, 2010 7:17 pm

Hi,
Lisko kateri letnik pa imaš ti tega Jeepa?,da še ima križe?

Lep pozdrav Marcel.

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » To Feb 02, 2010 9:01 pm

96. Pa koliko vem so jih še dolgo uporabljali....

Uporabniški avatar
Dimen

OdgovorNapisal/-a Dimen » To Feb 02, 2010 9:24 pm

Ok, močno dvomim da ma jeep tvojga letnika križe. Sicer pa, splezi spodi in se morjo vidt, vsaj kakšen nipl da namežeš. Če je manšeta čez pol bo kar homokinetični zglob. Dej prever, ker me res zanima.

marc

OdgovorNapisal/-a marc » To Feb 02, 2010 10:23 pm

Mene tudi.

Lep pozdrav Marcel.

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » To Feb 02, 2010 10:32 pm

Men tud avto preskakuje ob velkih zavojih. Res butast občutek, kokr da bo avto preskoču samga sebe. Na fotrovi land cruiserci teh problemov ni :twisted: :lol:
VM - Turbotronic®

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » To Feb 02, 2010 10:44 pm

Za vse nejeverne tomaže in nepoznavalce Jeepov....Če sem delal generalko in še marsikaj potem menda ja vem kak način pogona imam spredaj :)

Evo slikco
Slika

marc

OdgovorNapisal/-a marc » To Feb 02, 2010 10:50 pm

:shock: ,čudno da še ni Jeep v ta letnik vgradil homokinetični zglob.Nevem,vrjetno imajo svoj razlog.
Šparajo he he :wink: .

Lep pozdrav Marcel.

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » To Feb 02, 2010 10:58 pm

Kolikor jaz vem ( ne me držat za besedo) je jeep nardil prenovo leta 2001 (al 2000) in takrat je prišlo do korenitih sprememb....posamične obese spredaj, homokinetični zglobi, volanska letev namest polža....

Sem bil pa tudi sam presenečen ko sem ga pripeljal domov in postavil na kanal ter temeljito pregledal.....kar križi spredaj namest zglobov....edin dvojni križi je pri izhodi prednjega kardana iz reduktorja.....pri prednjem difu je sam en zglob...pri zadnjem prav tako....

Sem pa potem jaz :shock: :shock: ko sem si ogledal zetorja 4x4....ne boste verjeli ima homokinetične zglobe....moj jeepek pa ima križe :shock:

Uporabniški avatar
Picpoki
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Sr Feb 03, 2010 4:16 am

Čigav motor pa ima zetor? :lol: :krohota_se:
Kaj pa če bi zamenj....

Oprosti si nisem mogel pomagati.... :twisted:
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

Uporabniški avatar
Al1975
Kraj: Bevke down town
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Al1975 » Sr Feb 03, 2010 5:04 am

Picpoki napisal/-a:Čigav motor pa ima zetor? :lol: :krohota_se:
Kaj pa če bi zamenj....

Saj tole ne piše brez veze:
I`d rather push a Land rover, Then drive a Jeep

Si pač preprosto žleht :!: :kaj_takega_pa_se_ne:
Slika

Uporabniški avatar
Filko
Kraj: Nazarje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Filko » Sr Feb 03, 2010 7:11 am

Grand cherokee jo ima že od 96 naprej, cherokee je pač cenejši model in so jo dali pozneje not.
Land Loverja lahko voziš pa samo 3 leta, ker potem pa preprosto zgine od rje in ostane na tleh samo homokinetika in žogica za tenis ki jo ima šport izvedba na ročici menjalnika. :grozno_prestrasen:
Extremely anti diesel guy
It's better been judged by 12 then carried by 6.

mamaMicka
Kraj: severni del juga

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Feb 03, 2010 8:05 am

Filko napisal/-a:Land Loverja lahko voziš pa samo 3 leta, ker potem pa preprosto zgine od rje in ostane na tleh samo homokinetika in žogica za tenis ki jo ima šport izvedba na ročici menjalnika. :grozno_prestrasen:

In plastičen pokrovček od vlečne kljuke

Uporabniški avatar
Al1975
Kraj: Bevke down town
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Al1975 » Sr Feb 03, 2010 10:26 am

mamaMicka napisal/-a:
Filko napisal/-a:Land Loverja lahko voziš pa samo 3 leta, ker potem pa preprosto zgine od rje in ostane na tleh samo homokinetika in žogica za tenis ki jo ima šport izvedba na ročici menjalnika. :grozno_prestrasen:

In plastičen pokrovček od vlečne kljuke

BTW
Aluminij :!:

PS
Mislim pa da je dovolj zgovoren podatek da se še vedno vozi 75% narejenih Defenderjev. :wink:
Slika

marc

OdgovorNapisal/-a marc » Sr Feb 03, 2010 10:39 am

Mislim pa da je dovolj zgovoren podatek da se še vedno vozi 75% narejenih Defenderjev. :wink:

:D ,jp res je.Tako da.... :wink: .

Malo prele sem videl tri samuraje na kupu,a je bil kdo od formačev?Okolica žalca.

Lep pozdrav Marcel.

Uporabniški avatar
Picpoki
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Sr Feb 03, 2010 12:22 pm

Saj ne da LR-je v zvezde kujem.... Še vedno trdim da se slabše v avtu še nisem peljal. No bomo videli kako se obnese williys danes popoldne. :D

Se pa z LRjem voziš dokler ne zgnije, z Jeepom se pa tudi do takrat ne :lol:
Mater sem žleht :kaj_takega_pa_se_ne:
Land Rovers are like women:

They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.

ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Feb 03, 2010 3:50 pm

Al1975 napisal/-a:[

BTW
Aluminij :!:

Mislim pa da je dovolj zgovoren podatek da se še vedno vozi 75% narejenih Defenderjev

Ja pa 120% narejenih samurajev tudi :lol: kaj si boste še izmislili. Še to pol upoštevejte koliko jih stoji po dvoriščih in garažah. Saj je v redu drgač sam ni pa treba pretiravat.
Kaj misliš da je alu večen :lol: pleh vsaj vidiš da gnije pa popraviš, alu pa sam v prah razpade, pol pa gas po nove kose....da diskotov niti ne omenjam, že streha razpada kaj šele drugo.....

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Feb 03, 2010 3:50 pm

Picpoki napisal/-a:Čigav motor pa ima zetor? :lol: :krohota_se:
Kaj pa če bi zamenj....

Ej ne vem :D se še nisem poglabljal pa čeprav sem že menjaval tesnilo na glavi in ima narjen enako ko opevani VM....4 ločene glave 4 ločena tesnila....

Bi pa včasih najraje kar jeepa za zetorja zamenjal ne samo motor....V kabini ni dost glasnejši....ma klimo....hidravlični volan.....homokinetične zglobe :D , hidravliko spredaj/zadaj....ni da ni :D Pa še avtoradijo na mp3 (btw v jeepu je še to crknilo :D )

Ima pa sam eno pomankljivost.....ni ameriški :D

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Feb 03, 2010 3:54 pm

Picpoki napisal/-a:Saj ne da LR-je v zvezde kujem.... Še vedno trdim da se slabše v avtu še nisem peljal.
Mater sem žleht :kaj_takega_pa_se_ne:

Ja res si žleht, kaj nimaš samuraja :lol: če gledamo na udobje je samuraj definitivno na zadnjem mestu....kljub temu da te v defu krivi u levo :lol: vozniki tako enega ali drugega, pa kaj kmalu potrebujejo kozmodisk.

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Feb 03, 2010 3:57 pm

lisko napisal/-a:[

Lisko nikar si ne ženi preveč k srcu. Itak samo za Forda velja: moj ford stari nikoli se ne kvari. Sej imamo ostali tudi težave, le da ti poveš mi pa skrivamo :lol:

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Feb 03, 2010 4:26 pm

AŁIEN napisal/-a:
lisko napisal/-a:[

Lisko nikar si ne ženi preveč k srcu. Itak samo za Forda velja: moj ford stari nikoli se ne kvari. Sej imamo ostali tudi težave, le da ti poveš mi pa skrivamo :lol:

A ni rek za večn avto ,ki se nikoli ne kvari ne potrebuje servisev in tako dalje, lih honda? Teranje mrzlega motorja.....dnevno 100X na blokadi....pa HONDA ne crkne?:) :D

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Feb 03, 2010 4:40 pm

he he spet nekaj za mythbastherse....
Ne vem, vem samo da je mojford stari nikoli se ne kvari en komad ki sem ga nekje slišal. Najbolj zanesljiv avto pa toyota corolla, dokazano.

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Feb 03, 2010 4:54 pm

AŁIEN napisal/-a:he he spet nekaj za mythbastherse....
Ne vem, vem samo da je mojford stari nikoli se ne kvari en komad ki sem ga nekje slišal. Najbolj zanesljiv avto pa toyota corolla, dokazano.

Hehe ne rabiš/rabijo nič preizkušat....lahko preizkusiš sam :D Najd enga modela , ki ima hondo (tipičnega hondaša) in enga modela , ki JE IMEL hondo. Tip , ki ima hondo ti bo zatrjeval , da se ne kvari sploh....da ima že 40 tisoč prevoženih brez menjave olja ali biločesa na 300 tisoć+ podlage in se je motor komaj utekel.....Tip ki pa JE IMEL hondo pa ti bo z veseljem povedal da je popolnoma zružil motor pri 120 tisoč na 0 podlage kljub opravljenim servisom...... :lol: :lol: :lol: :lol:

marc

OdgovorNapisal/-a marc » Sr Feb 03, 2010 7:12 pm

Meni je na hondi civic 1.6 16v lsi,menjalnik tako mlel da se nisi mogel pogovarjati kaj šele da bi musko poslušal.Sem dal drugega gor.Po 2000km mi je jermenico odtrgal do.Kajlo je zdrobilo in jermenica bila tudi fuč.
Kupil drugo in po nekaj 500km spet enako.
Na motorni gredi se skoraj ni več videlo utora za kajlo.Kaj drugega ni preustalo kot za silo zrihtati in prodati,čim prej tem bolje.

Pa kako to žre,10l minimum.

Jaz rečem,honda je kurac vsaj zame.In nikoli več je nočem.

Lep pozdrav Marcel.

Vrni se na “Razno”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov