Pozdravljeni,
ker v forumu sem zasledil veliko tehničnih oziroma mehanskih znanj, ki v preteklosti so mi tudi prišli prav, se obrnem vam za nasvet.
Kopujem enoprostorca, oziroma malega kombija. Predvidoma od letnika 2015 naprej, do 150k km do nekje 20k eur. Rabim potniško, L2 oziroma podalšano verzijo. Tovorni brez zadnjih stekel in z pregrado mi ne pridejo upoštev. Rabim nekaj zanesljivega, ker vozilo rabim za dalša potovanja.
Pregledal sem malo alternative in prišel do ožjega izbora. Rad pa bi imel še mnenje kakega mehanika kateri se s takimi vozili okvarja in mi ve povedat katera so najbolj vzdržljiva vozila, da se manj kvarijo in katera lahko nardijo še nekaj kilometrov brez da bi razpadli.
Evo lestvico
Fiat Talento/Scudo
Ford Transit/Turneo Custom
Renault Traffic
Opel Vivaro
Toyota Proace
-
Nissan NV300 in Hyundai H1, res ne poznam, bi lahko tudi tej padli v ožji izbor?
----
Peugeot in Citroen še jaz vem da se prekomerno kvarijo
----
Mercedes Vito in VW Transporter, stanejo preveč
Vsi našteti modeli imajo različne motorje ki niso vsi isto mehansko vzdržljivi. Lahko mi poveste na nakšne motorje naj se osredotočim, oziroma katere sploh nebi smel vzet ker se preveč kvarijo?
Vem da vsak ima svojo idejo, ampak komentarji kot "jaz imam Traffica 10 let in nisem imel težav", lahko sami sklepate da niso merodajni. Tudi sami v firmi imamo Transita in Vivarota ki nimajo težav, vendar to še ne pomeni da statistično gledano taka vozila so brezhibna. Za to res bi prosil kakega poznavalca da pove svoje.
Hvala
Pomoč pri izbiri rabljenega enoprostorca/malega kombija
- NissanPatrik
- Kraj: Koper
Re: Pomoč pri izbiri rabljenega enoprostorca/malega kombija
Pregledal sem malo alternative in prišel do ožjega izbora. Rad pa bi imel še mnenje kakega mehanika kateri se s takimi vozili okvarja in mi ve povedat katera so najbolj vzdržljiva vozila, da se manj kvarijo in katera lahko nardijo še nekaj kilometrov brez da bi razpadli.
Če ne boš sam šraufal, bi mogoče bilo smiselno premislit, kdo ti bo šraufal in kaj tisti mehanik pravi.
Peugeot in Citroen še jaz vem da se prekomerno kvarijo
Da ti mal pokvarim ožji izbor
Fiat Scudo (do 2016)=Citroen Jumpy II=Peugeot Expert II.
Toyota Proace = Citroen Jumpy III/Spacetourer = Peugeot Expert III/Traveller = Fiat Scudo (2021 dalje)
Brat ga ima tovornega za delat, s toyotino značko, kupljen 3 leta star z dobrimi 200tisoč km (večina avtocesta). Zdaj ga ima mislim da 2 leti, kilometrov po mojem dobrih 250.
Vem da je poleg servisov in zavor menjal kolesne ležaje, kaj drugega zaenkrat ni bilo.
Letne gume so še prve. (ampak potrebne menjave).
Če direktno primerja npr s VW T5 (ki ga ima za kampirat), je proace proti T5 bolj okreten v prometu, nimaš občutka da se pelješ v kombiju.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola
2x Patrol Y61 2.8TD
- NissanPatrik
- Kraj: Koper
Po informacijah ki sem dobil (lahko so napačne) Scudo ima nekaj skupnega z Jumpijem in Peugeojem, vendar ne motor. To mi je povedal en mehanik. Zato Scudoti naj bi imeli manj težav. Sem dobil napačne informacije?
Kar pa se tiče Proace, bo držalo, enostavno jih ne poznam, sej niti rabljenih ni dosti okoli. Scudo 2021 dalje, pa je že predraga varjanta, za to se nisem pozanimal.
Kar pa se tiče Proace, bo držalo, enostavno jih ne poznam, sej niti rabljenih ni dosti okoli. Scudo 2021 dalje, pa je že predraga varjanta, za to se nisem pozanimal.
Tudi scudo II ima 2.0 hdi in 1.6 hdi motorje.
Drugače ti motorji načeloma niso problematični.
So pa trojčki takorekoč isti avto.
Vozim scudota I. Zelo praktičen avto.
Drugače ti motorji načeloma niso problematični.
So pa trojčki takorekoč isti avto.
Vozim scudota I. Zelo praktičen avto.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
2x Patrol Y61 2.8TD
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost