Da se življenje na forumu malo odmakne od vsakodnevnih nujnosti, kupim/prodam ipd rutin, pa da se nabere kopica zanimivih linkov za takrat, ko potrebujemo malo navdiha, ko si upamo sanjati, tukaj nova tema za lepljenje povezav do zanimivih zgodb.
Za start ena stara landroveraška avantura.
Zgodbe za deževne dni ...
Zgodbe za deževne dni ...
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
damjan.vrencur.info
damjan.vrencur.info
Re: Zgodbe za deževne dni ...
R. A. Bagnold.
Vodja prvih večjih motoriziranih ekspedicij v Saharo konec dvajsetih let prejšnjega stoletja.
Tukaj zbrani filmski posnetki iz njegovih ekspedicij.
Primitivna tehnika za današnje pojme, prišli pa so marsikam (ter tudi nazaj).
Če se prav spomnim, so prav oni izzumili ekspanzijsko posodo v kombinaciji s hladilniki vodno hlajenih motorjev, pred tem so vodo pač nenehno dolivali, v puščavi pa so bili prisiljeni varčevati z vodo.
Vodja prvih večjih motoriziranih ekspedicij v Saharo konec dvajsetih let prejšnjega stoletja.
Tukaj zbrani filmski posnetki iz njegovih ekspedicij.
Primitivna tehnika za današnje pojme, prišli pa so marsikam (ter tudi nazaj).
Če se prav spomnim, so prav oni izzumili ekspanzijsko posodo v kombinaciji s hladilniki vodno hlajenih motorjev, pred tem so vodo pač nenehno dolivali, v puščavi pa so bili prisiljeni varčevati z vodo.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
damjan.vrencur.info
damjan.vrencur.info
Neki drugi časi, predvsem pa neka druga miselnost ...
-> KliK <-
"The cost of the trip per head was less than if we had stayed at home."
-> KliK <-
"The cost of the trip per head was less than if we had stayed at home."
damjan.vrencur.info
damjan.vrencur.info
damjan.vrencur.info
damjan.vrencur.info
- Dr.Patrol
- Kraj: Lej jo, našo Baško Grapo!! :)
- Kontakt:
Odlično! Ravno prav za takele dni kot so pri nas zadnje čase...
ex.Popaj. Preimenovan s strani upravnika na podlagi zaslug skupnosti in predlog skupnosti. ;)
www.Adventure-Overland.si
Dnevi sicer trenutno niso deževni, dež še pride, za takrat pa en novi navdihovalni linkič: Le grand Sud avec R4
damjan.vrencur.info
damjan.vrencur.info
Za spomin in opomin nam modernim "ekstremnim" overlanderjem ... tako se je to delalo v 80ih ... brez 4x4.
--> KliK <--

--> KliK <--
damjan.vrencur.info
damjan.vrencur.info
Mnogi že poznate, odvijanje drugega dela smo lahko spremljali par let nazaj, a da bo shranjeno tudi v tej zbirki ...
"First Overland": Ena, Dva, dodatek ...
... ter mnogo let pozneje ... zrcalni ... "The Last Overland".
Tukaj par besed kaj, kdaj, kako itd.
"First Overland": Ena, Dva, dodatek ...
... ter mnogo let pozneje ... zrcalni ... "The Last Overland".
Tukaj par besed kaj, kdaj, kako itd.
damjan.vrencur.info
damjan.vrencur.info
- Dr.Patrol
- Kraj: Lej jo, našo Baško Grapo!! :)
- Kontakt:

ex.Popaj. Preimenovan s strani upravnika na podlagi zaslug skupnosti in predlog skupnosti. ;)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost