Balkan Offroad Rallye 2007

O offroad srečanjih in dogodkih
Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Prispevkov: 2027
Pridružen: To Feb 17, 2004 3:03 pm
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

Balkan Offroad Rallye 2007

OdgovorNapisal/-a Rafter » Pe Mar 09, 2007 9:34 pm

Splošne informacije

Za to prireditev bi lahko rekli da gre za en teden, adrenalina, akcije, teamskega tekmovanja na vrhunskem organizacijskem nivoju. Po večinoma neutrjenih makadamskih ali gozdnih poteh, poteka letošnji rally skozi slikovito pokrajino osrednje Bolgarije. Tekmovalne posadke morajo prevoziti cca. 700 km, pri tem obvladati vse prepreke, ter zahtevnosti terena, pri tem pa ne gre pozabiti na kolegialnost in Fair play-a do ostalih udeležencev.
Tekmovanje organizira nekaterim starim mačkom poznani Gladiator Off-Road Club (Alex ) iz Plovdiva ob podpori organizatorjev rally-a Berlin – Breslau.

Balkan Offroad Rallye 2007 ponuja zanimiv in istočasno zahteven program tako za tekmovalce, kot tudi za gledalce. Vse skupaj se odvija v regiji okoli drugega največjega mesta v Bolgariji, Plovdiv-a , tako, da je štart in cilj dnevne etape ter camp za tekmovalce vedno na istem mestu. Cilj tekmovanja je prevoziti različno dolge in različno zahtevne etape, izključno z pomočjo road booka – navigacija. Končni rezultat je seštevek časov posameznih etap z morebitnimi pribitki. Glede na vremenske pogoje se lahko posamezne etape spremenijo tudi v sekcije podobnega karakterja, kot jih poznamo iz Croatia trophya ali Carpat trophya., tako da Rally nebo samo vožnja ampak bo imel tudi kanček extrema. Dež nikakor ne bo razlog za odpoved ali prekinitev. Posamezne sekcije etap v nobenem primeru ne bodo neprevozne, oz da vožnja ne bo mogoča, vendar bodo pa zahtevale od posadke in vozila vse njihovo znanje.


Organizatorjev kontakt za Slovenijo
ORC 4X4 LJUBLJANA
Čevljarska 002 ; 1230 DOMŽALE
Tel.: 0038631708472 Misson Marko

Stroški in štartnina

Terensko vozilo z voznikom in sovoznikom 250 €
Spremljevalno vozilo izven konkurence 50 €

Spremljevalna vozila, ki želijo voziti v konkurenci se štejejo kot tekmovalna vozila. Za spremljevalna vozila se štejejo vsa vozila, ki spremljajo tekmovanje.
V ceni je všteto : štartnina, road booki, ter medicinska oskrba – prva pomoč
V samem kampu bo tudi organizirana oskrba preko Catering servisa. Za vse ostale potrebe oz. Samostojno oskrbo, je v bližini cca. 250m od campa veliko nakupovalno središče Metro-market.

Service

V času celotne prireditve je organizirana tako imenovana „metla“, ki bo tekmovalcem z okvarami, na etapi bodisi pomagala rešiti problem oz. ga pripelje do kampa. Celotna prireditev je podprta s strani Bolgarskega zastopnika podjetja „Taubenreuther“, ki vas bo po potrebi oskrbelo z vsemi potrebnimi deli za vaš avto.
Na voljo bo tudi predstavnik Slovenije tako, da ne bo prihajalo do nesporazumov zaradi jezika.

Vozila

Rally je namenjen tekmovalcem z 4x4 vozili do skupne teže 3,5t.
Vsa vozila morajo biti registrirana, z veljavnim obveznim zavarovanjem ter zeleno karto
Pred pričetkom rally-a bo opravljen tehnični pregled vozil ter obvezne in dodatne opreme.

Oprema

Vozila : vsa oprema v vozilih mora biti zavarovana, da se tudi pri morebitnem prevračanju ne more premikati oz. poškodovati udeležencev !
Varnostni pasovi, gasilni aparat, prva pomoč, varnostni trikotnik, vlečne gurte, spojni komadi vlečnih gurt (kavlji ali šekli), obvezen roll-bar za kabrio vozila ter vozila z mehko streho – cerado.

Voznik in sovoznik : za čas vožnje na hitrostnih etapah je obvezna uporaba varnostnih pasov ter varnostne čelade. Prav tako rokavic pri rokovanju z vitlom, če je le-ta nameščen na vozilu.

Priporočena oprema :

MT-gume, vitel, GPS, Kompas, Tripmaster, specificni rezervni deli za vozilo

Popusti za tekmovalce :

Podjetje Gladiator Offroad Technik kot glavni sponzor omogoča vsem tekmovalcem posebne ugodnosti za produkte naslednjih ponudnikov :
- Taubenreuther Offroad Technik: 15 % popusta za celotno paleto produktov
- Sandtler Motorsportzubehör 10 % popusta za ponudbo v katalogu

Za informacije se obrnite na kontaktno osebo.

Zdravstvena oskrba

Celotna prireditv / tekmovanj bo spremljana s strani strokovnega zdravstvenega osebja. V slučaju poškodbe ali bolezni, kjer je potrebna hospitalizacija v bolnišnici, je potrebno imeti sklenjeno zdravstveno zavarovanje za tujino 8npr. Coris
Osebe, ki potrebujejo stalno oskrbo z medikamenti / zdravili, so dolžne poskrbeti za zadostno količino le teh, ter o tem obvestiti organizatorja.
Priporočljivo je imeti v vozilu tudi priročno lekarno z nujno potrebnimi zdravili.

Kamp / prenočišča

Vsi tekmovalci lahko prenočujejo v posebej za to pripravljenem varovanem kampu, v samem mestu Plovdiv. Za opremo (šotor, spalka, os. higiena) v kampu poskrbi vsak posameznik zase.
Dostop do kampa je po javni cesti, tako da je mogoč dostop tudi z navadnimi vozili in servisnimi kombiji.
Možna je tudi nastanitev hotelu *** in **** z posebnimi popusti za udeležence rally-a.
Nastanitev je možna samo ob predhodni rezervaciji in najavi pri kontaktni osebi.

Tekmovanje in trasa :

Tekmovanje se bo odvijalo predvsem na neutrjenih poteh v hriboviti okolici Plovdiva. Dolžina etap bo različna kot tudi sama trasa etap, pot je opisana izključno z potno knjigo – road-bookom.
Na sami etapi, bo več nenapovedanih kontrol (DK-check point). Kontrole bodo na sami cesti, ter bodo potrjevale prehod z pečatov v potno knjigo-road book. To je tudi edina kontrola ter dokaz o prevoženi etapi. V primeru izgube potne knjige – roadbooka velja etapa kot neprevožena.

Vrednotenje etap

Vrednotenje etap poteka izključno po opisu zadane poti v Road-booku. Vrednoti se potrebovani čas za prevoženo etapo. Največja časovna enota je ena ura (1 h), najmanjša pa ena sekunda (1 s). Časi za posamezne etape se vpisujejo v Road-Book, katerega mora tekmovalna posadka po končani etapi oddati pri organizatorju(ORGA)
Po vsaki končani dnevni etapi, se sestavijo dnevni rezultati, ter na podlagi njih dobi posadka določeno število točk, glede na uvrstitev. Nadalne info ali nejasnosti vprašajte ORGA kontakt v SLO. V izogib morebitnim nesporazumom bodo dnevno sestanki tekmovalcev – Briefing.
Tekmovalec se z prijavo obveže, namestiti nalepke sponzorjev na vozilo. Lastni sponzorji ter eventuelna reklama oz. logotipi konkurence so dovoljeni ter se ni potrebno dogovarjaqti o njihovi namestitvi.

Označevanje

Vsako vozilo dobi na startu startno številko, ki mora biti nameščena na prednji vratih vozila, ter mora biti tudi med prireditvijo čitljiva. Očiščena. (vsaj na startu)

Pomoč ekipam

Vsak tekmovalec je zavezan pomagati ostalim udeležencem v tekmovanju, tako v konkurenci, kot izven nje. Pomoč ekipam ob tehničnih okvarah ni zavezujoča, je pa del Fair-Playa.

Prijave

Prijave morajo biti izpolnjene v pisni obliki, ter jih posredujete Kontaktni os. v SLO. Obrazec je v prilogi.

Startnina

Startnina za tekmovalne posadke kot tudi za spremljevalna vozila se poravna ob prijavi. Brez predhodno plačane startnine, ni mogoče opraviti tehničnega pregleda, ter posledično ni možno startati v konkurenci..
Stroški za prehrano – Catering se poravnavajo sproti, pri ponudniku.
Interesenti za hotelske nočitve se dogovorite z Kontaktno os., predhodno. Kasneje ne moremo jamčiti za prenočišča.[/b]
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

Uporabniški avatar
slayer
Prispevkov: 2042
Pridružen: Pe Okt 31, 2003 1:01 pm

OdgovorNapisal/-a slayer » Po Mar 12, 2007 12:17 am

Če prav sklepam po priporočljivi opremi (vitel) je rally bolj izi varjanta?

Uporabniški avatar
Roger
Prispevkov: 178
Pridružen: Sr Nov 09, 2005 5:55 pm
Kraj: Vasi pod Stolom

OdgovorNapisal/-a Roger » To Mar 13, 2007 5:41 pm

Imam občutek, da tistim ki bodo šli ne bo žal.
Sam bi z veseljem šel, pa sem "prekratek"v EVRIH. :veselo_za_volanom:
______________
LP Vojc


Vrni se na “Srečanja”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost