Stran 1 od 1

Velebit-ozi explorer

Objavljeno: Po Jun 15, 2015 8:12 am
Napisal/-a fire978
Zdravo! Odpravljam se na Velebit pa me zanima če ima kdo tracke in karte za ozi explorer?

Objavljeno: Po Jun 15, 2015 9:12 am
Napisal/-a Nebivedu
Imam karte za ozija. Celo hrvaško. Mislim da celo 1:25k.

Objavljeno: Po Jun 15, 2015 1:00 pm
Napisal/-a Timaj
Naredi si sam svoje karte. Na spletu obstaja program Terra Incognita

http://sourceforge.net/p/terraincognita2/wiki/Home/

s katerim si lahko narediš svoje mape za Ozi-Exploreer ali drug rasterski format. Za vir map lahko uporabiš cel nabor zemljevidov. Google maps / earth, opensteetmap. ruske vojaške mape, razne lokalne mape... V zadnji verziji sem opazil da je na voljo tudi arcod iz Hrvaške. (ortofoto 1:5000 in topo 1:25.000). Torej tudi to kar ponuja nebivedu samo posodobljeno in še ortofoto.

v programu dahko delaš različna merila kar pomaga pri preglednosti. Sam si pripravim mape za ozija v vsaj 3 merilih. Lahko uvoziš track in pripraviš zemljevid samo okoli le-tega ali pa samo definiraš področje na zemljevidu in shraniš v formatu OZI. Program pripravi tako image kot map fajl.. Vse se pa lepo izvozi v umerjen Ozi format. Če imaš dovolj prostora na kartici greš lahko vse do formata 1:5000. Tako pripravljene karte sem uporabil lani v Albaniji in Grčiji, letos na Braču.... vse dela kot mora!

potegni dol in preiskusi:

http://sourceforge.net/projects/terraincognita2/files/

PS: za Hrvaško so zelo dobre mape tudi OpenStreetMap Cycle Map

LP

Objavljeno: Po Jun 15, 2015 2:25 pm
Napisal/-a Dimen
Jst imam hrvaški bonbon, simko v tablci in stalen dostop do neta.
Večina Velebita je pokrita s signalom zato ni večjih problemov z navigiranjem.

Itak pa se karta shranjuje v začasni pomnilnik zato ni prevelike panike če zgubiš signal za kratek čas. Ko se premikaš, prej al slej naletiš ponovno na signal in se karta osveži.

Tukaj naročiš simko: http://www.mojbonbon.net/, v HR kupiš bon ter naviješ simko (bon se kupi skoraj povsod - trafika, črpalka, šoping center,...). Kvota 300MB/dan te pride 3 kune/dan. Prenos je resnično kvaliteten/pokritost zelo dobra. Lp