sem bolj nov na 4x4 področju - zato pa toliko bolj navdušen. Če bi zadel na lotu bi najprej kupil kratkega Rubicona ali Defenderja ali LC J12/15 ali Masiffa.... ostanimo realni in deca naj doštudirajo. Zato imam SUV-a Teriosa J2 ( 2007 ). Žal nima reduktorja kot njegov spoštovani dedek Feroza , sem pa ga dvignil za 40 mm in celo homologiral spremembo.
Da ne dolgovezim - želel bi si na tem mestu in tej temi izmenjavo mnenj somišljenikov, izkušenih offroadarjev in drugih - skratka princip - več glav več ve...koliko je sploh Teriosov v deželici na sončni strani Alp ( 20 + ..) , kake so izkušnje , ima kdo avtomatika ,....
Imam tudi že dve vprašanji:
1. rad bi legaliziral gume 215/70 16 ( so že 215/65 16 ) da bi pridobil še cm pod zadnjim diferencialom in imel večjo izbiro AT gum...ker trenutno še ne gre
2. iz neznanja sem vzel ročni menjalnik in sedaj uboga sklopka pogosto "smrdi" ... kaj menite na karbonsko oblogo od SINTER-ja . Cena je cca 120 € - predvidevam da bolje zdrži kot navadna ( Exedy dhk2052 )
bojim pa se da bi "zglodala" vztrajnik na motorni strani...any experience?
Bodi dovolj zaenkrat...
teritom
PS: podpiram ureditev offroad parkov in vožnjo po "poteh". Lepo slovensko floro in favno smo dolžni varovati !