Kakšno olje v motor pajero 2.5 TD intercooler
na listku sem našel da so vsa leta, do sedaj uporabljali 10 w 40 ampak kakšnega?? zanima me zaradi zaradi turbine me (polsintetik al sintetik) avto je l 90 in ima 217.000 km prede pa ,ko muca .
Kakšno olje v motor pajero 2.5 TD intercooler
Jaz sem v Patrola nalil Castrol sintetiko, pa je povsod ven puščalo, navadno mineralno olje 10-40 je najbolše, še bolj važna pa je redna menjava. Vsi so rekli, da je moj motor čisto na koncu, jaz sem pa naredil še 150kkm, pa še vedno dela, sem ga srečal zadnjič na cesti 

Mladenič, raduj se svoje mladosti
GB napisal/-a:Sicer nisem nek strokovnjak lahko pa povem iz izkušenj,da sintetično olje v stare motorje nikakor ne priporočam saj se čudežno pojavi poraba olja,ko sem dal nazaj mineralno pa poraba čudežno izgine.Aleluja.
Se popolnoma strinjam, za mineralno seveda. Starejši motorji, kamor spada tudi moj 300 Tdi so bolj zadovoljni z mineralnim kot pol, ali sintetiko. Sintetika upliva na porabo in načenja tesnila. Za veliko večino LR-jev velja, da spuščajo olje, moj motor je suh kot poper.Uporabljam pa BP-Wanellus že vsa leta.
LP Franci
Wine,Women&LandRovers*Not necessarly in that order
Eeeee fonza super. Sem vedel da sem nekje zasledil da sintetika ni najbolša za mojo 200tko.
Sem po generalni imel notri polsintetiko ko sem pa zamenjal po par sto kilometrih sem notri dal 15W40 pa nisem vedel če je dovolj dobro olje za ta motor.
Pa zgleda da kar bo.
Sem po generalni imel notri polsintetiko ko sem pa zamenjal po par sto kilometrih sem notri dal 15W40 pa nisem vedel če je dovolj dobro olje za ta motor.
Pa zgleda da kar bo.
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti