sem nov tukaj in tudi nov pri terencih. V življenju sem vozil samo par terencev (pajero 2.5d, grand vitara 2.4, frontera 2.2 in pa musso 2.3d), vsakega mogoče mesec dni in to po mestu. Drugače sem BMW fanatik (e36 in kar nekaj e46, zdaj pa bova z očetom kupila ali e90 ali pa e60, vsi so bili dizli do zdaj). Tak to je malo na kratko, nismo bogati, čisto povprečna družina ki se bori iz meseca v mesec, ker pa avtomobilom padajo cene jih zato menjujemo, ne da bi imeli 10 avtov doma. No ker je do zdaj bilo vse "naše" in bomo prišparan denar tudi vložili v skupen avtomobil počasi razmišljam da bi začel šparat denar za 100% svoj avto.
Nad terenci sem navdušen in to nad temi "pravimi" tipa grand cherokee, kia sorento, toyota landcruiser, dodge ram, ford f150,250,350, vse kar ima veliko mašino in straha vzbujajoč zvok. Ker sem do zdaj ves denar sproti dajal za razne stroške (od položnic do šolanja, trenutno 24let) imam v zelo bližnji prihodnosti štartat s.p. in računam da bo tukaj denar canknil za nakup novega avtomobila.
Razmišljam pa o nakupu terenca in to bencinarja + avtomatik (ker se rad vozim kot gospod, živim pa v mestu tako da se po terenu ne bom vozil, razen občasno ko bom šel "preverjat" terene v okolici Maribora) in bi tudi rad slišal kaj bi mi vi priporočali. Od zgoraj (na vrhu) naštetih "terencev" mi je najlepše se bilo vozit v grand vitari 2.4, res pa da je pil kot krava, to je bil šok za mene ker celo življenje (cca 7let) vozim dizle ampak na srečo sem tukaj na forumu prebral da vas je dosti šlo v novi sad po LPG (sem prav napisal?) tako da bom tudi jaz šel tja po "plin" ko kupim đipa.
Zdaj, najraje bi imel grand cherokee-ja 4.7 ali pa 5.7 ampak sem slišal da so to avti baje za en kura* in da ne zdržijo niti približno kilometrine kot evropejci in japonci in tam po 200k začne vse po male crkovat, enim še prej. Tudi tukaj sem prebral da se kar nekaj ljudi pritožuje nad njimi. Všeč pa mi je zato ker imam rad "big block" zmaje ko se celi avto trese ko daš na gas in zvok je
Recimo, spoznam se na osebne avtomobile in vem koliko kateri avto lahko zdrži, katere so njegove meje ipd. ampak pri terencih se ustavi. Ne bi rad kupil kakega pa da bom potem več na servisu kot pa na cesti.
No v glavnem da ne bluzim preveč, zanima me če se pri nas da kje "zrihtat" - liftat terenca da zgleda kot nekaj takega spodaj:
Ne bi imel big foota ker je itak preveč za naše ozke ceste ampak bi pa ga konkretno dvignil. Sem videl nekaj takih terencev (večinoma fordi) na mobile.de ampak so cene izven mojega proračuna. Koliko kaj to stane?
To bi bilo to zaenkrat, upam da vas nisem preveč ugušil, sigurno bom imel še dosti vprašanj ampak ker itak ne planiram nakupa takoj zdaj ker nimam denarja se sploh ne mudi z odgovori. Enkrat konec leta če bo vse posreči ali pa drugo leto potem. Sem človek ki se vedno o vsem prej dobro pozanima in vse preštudira v detalje preden kar naredi pa tudi če na koncu zadeve ne izpeljem.