Intercooler
Intercooler
Nameravam montirati intercooler na motor Toyoto LJ70 2.4turbo disel. Zanima me kje bi dobil kakšne primerne gumi cevi in kolena gumijasta, intercooler že imam.
Najlepša hvala!
Najlepša hvala!
Zdravo
Tudi samo bom v avto vtaknil IC, kateri pa ne bo originalni.
IC ima izhode mnogo večje kot so priklopi na kolektorju in turbini, torej potrebujem nekakšno gumijasto reducirko iz cca. 70mm na 50mm("od oka").
Bi mi znal kdo povedati kje bi se takšno zadevo dobilo? Mora biti iz malo debelejše gume zaradi pritiska. Bi mogoče PRIT imel to?
LP pa hvala
Dejc
IC ima izhode mnogo večje kot so priklopi na kolektorju in turbini, torej potrebujem nekakšno gumijasto reducirko iz cca. 70mm na 50mm("od oka").
Bi mi znal kdo povedati kje bi se takšno zadevo dobilo? Mora biti iz malo debelejše gume zaradi pritiska. Bi mogoče PRIT imel to?
LP pa hvala
Dejc
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
Picpoki napisal/-a:Zdravo
LP pa hvala
Dejc
zdrejaj si storžasto reducirko iz aluminija od uzunaj jo pa še nadrejaj da pridobiš še dodatna hladilna rebra
Precej dražja varjanta ampak ni neumna.
Še vprašanje imam zate: IC bom postavil takoj za hladilnik, iz prednje strani pa pride ventilator. Bo zadeva dovolj hladila ali se mi bo še grela od hladilnika?
Še vprašanje imam zate: IC bom postavil takoj za hladilnik, iz prednje strani pa pride ventilator. Bo zadeva dovolj hladila ali se mi bo še grela od hladilnika?
Picpoki napisal/-a:Precej dražja varjanta ampak ni neumna.
Edina pametna varianta je tale
http://www.landroverweb.com/Intercooler ... oler-1.htm
LP Franci
Wine,Women&LandRovers*Not necessarly in that order
fonza v tem smislu imam IC, vendar imam original hladilnik za vodo kateri pride čez celo širino maske in tako nimam kam spravit izhodov.
Compadre: ali pač vrstni red hladilnik, IC, ventilator.
Samo sem bil bolj v skrbeh če bo hladilnik bolj hlajen.
Compadre: ali pač vrstni red hladilnik, IC, ventilator.
Samo sem bil bolj v skrbeh če bo hladilnik bolj hlajen.
heh
Ravno tako ni šans da sestavim ker nimam prostora
Čeprav funkcionalno bi bilo isto če postavim prvo IC potem hladilnik in pri motorju vent., kakor tvoja prva opcija.
Ventilator bi moral pihati skozi IC do hladilnika.
Pa IC je debel 3-4cm.
Ravno tako ni šans da sestavim ker nimam prostora
Čeprav funkcionalno bi bilo isto če postavim prvo IC potem hladilnik in pri motorju vent., kakor tvoja prva opcija.
Ventilator bi moral pihati skozi IC do hladilnika.
Pa IC je debel 3-4cm.
reducirke,kolena,ravne cevi,reducirna kolena in take reči,ti zrihta en moj prijatelj iz lj. silikonske...sicer ni glih preveč poceni,ampak na koncu boš videl,da te pride glih tolk koštat kot če bi delal čudeže...sam bom na Audiju imel čisto vse iz tega razen določenih odsekov cevi,ki so narejeni iz inoxa...
poglej kar tukej:
http://www.forgemotorsport.com ,od tle ti zrihta on vse kar hočeš v enem tednu ali celo prej,cene pretvoriš v EUR n dobiš končno ceno,mogoče kakšen mali euro več...
če te zanima,mi piši PM
poglej kar tukej:
http://www.forgemotorsport.com ,od tle ti zrihta on vse kar hočeš v enem tednu ali celo prej,cene pretvoriš v EUR n dobiš končno ceno,mogoče kakšen mali euro več...
če te zanima,mi piši PM
Nazadnje spremenil ferrarist, dne To Dec 22, 2009 10:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
aja,še to...IC za hladilnikom vode je no-go,ker ti skorej nebi pomagal...definitivno moraš dobit eno varianto dat pred vodni hladilnik,ali kje ob strani...če imaš od znotraj plac,potem lahko daš na zunanjo stran hladilnik in za noter kupiš ventilator,ki ˝sesa˝ namesto da bi pihal...
PS:ko smo bli na dirki v Gradisci,smo redarili skupej z enim italianom,ki je mel isto toyoto 70...gor je namontiral IC(se ne spomnim več kakšnega) ter turbo od ducatota 2,8...avto je šel kot sneta sekira...
LP
PS:ko smo bli na dirki v Gradisci,smo redarili skupej z enim italianom,ki je mel isto toyoto 70...gor je namontiral IC(se ne spomnim več kakšnega) ter turbo od ducatota 2,8...avto je šel kot sneta sekira...
LP
Tako bom povedal da mi boste lažje pomagali:
Drugače kot da je spredaj hladilnik vode in za njim IC ne gre, ker nimam prostora. Ventilator je opcijski, lahko vleče, lahko piha.
kam bi torej bilo najbolj optimalno ga postavit?
@F.: sem že našel nekaj podobnega na tej strani kar iščem. Morem še točno premerit zadevo pa se mogoče kaj slišiva. Hvala
Drugače kot da je spredaj hladilnik vode in za njim IC ne gre, ker nimam prostora. Ventilator je opcijski, lahko vleče, lahko piha.
kam bi torej bilo najbolj optimalno ga postavit?
@F.: sem že našel nekaj podobnega na tej strani kar iščem. Morem še točno premerit zadevo pa se mogoče kaj slišiva. Hvala
hudič, vidim da ne bom dosegel zmage. Če bi imel ventilator vezan na glavno gred tako kot original, potem nebi bilo problema.
sedaj pa mi vsakem primeru piha toplo od hladilnika...
Je pa verjetno še vedno bolje da kadar se mi vklopi ventilator preko termo stikala, da piha do motorja proti hladilniku, se pravi da IC vsaj takrat dobi hladen zrak....
Bomo še malo pretuhtali.
Hvala vsem za pomoč
sedaj pa mi vsakem primeru piha toplo od hladilnika...
Je pa verjetno še vedno bolje da kadar se mi vklopi ventilator preko termo stikala, da piha do motorja proti hladilniku, se pravi da IC vsaj takrat dobi hladen zrak....
Bomo še malo pretuhtali.
Hvala vsem za pomoč
Sama debelina IC ja ni tolikšna da ga nebi bogel zmontirat pred hladilnik.
Problem je v tem ker je hladilnik tako velik, da pokriva celo masko, IC ima pa izgode na zadnji strani. Tako izhodi ICja ne pridejo poleg in ne nad hladilnikom. Bom pogledal kaj se da naredit v tej smeri da bi hladilnik zamaknil nazaj in ga malo spustil, tako da izhodi ICja pridejo nad hladilnikom
Problem je v tem ker je hladilnik tako velik, da pokriva celo masko, IC ima pa izgode na zadnji strani. Tako izhodi ICja ne pridejo poleg in ne nad hladilnikom. Bom pogledal kaj se da naredit v tej smeri da bi hladilnik zamaknil nazaj in ga malo spustil, tako da izhodi ICja pridejo nad hladilnikom
TRCO1 napisal/-a:naredi nosilce in ga daj ležat nekam na kolotek ,ker tudi ni dobro da imaš predolge cevi same izgube
dolge cevi še niso tak problem, če so le-te trde, se pravi kovinske, plastične, in ne gumijaste, ki bi se napihovale in s tem dodaljšali čas, da pritisk v sesalnem kolektorju naraste na nastavljen/željen tlak....dve tri sekunde....
enostavni primer: pritisneš gas, in po dveh treh sekundah čutiš moč
potem daš trde cevi in čutiš moč že v sekundi....
tako, da tu izgube tlaka ni, samo izguba časa
2Dejč; mogoče bi bilo lažje, če bi poslikal situacijo, zgleda da nismo vsi na isti frekvenci......
And on the 8th day God created Land Rover
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti