bullbar
bullbar
Pozdravljeni odločam se za nakup bullbarja za Fiat Sedici.
Ker še nisem kupoval na ebayu nimam zaupanja da nebi ostal praznih
rok. Tale se mi dopade, a se da dobit kje pri nas?
http://cgi.ebay.at/FIAT-SEDICI-BULL-BAR-BULLBAR-FRONT-NUDGE-STEEL_W0QQitemZ110338714731QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item110338714731&_trksid=p3286.m63.l1177#ebayphotohosting
Ker še nisem kupoval na ebayu nimam zaupanja da nebi ostal praznih
rok. Tale se mi dopade, a se da dobit kje pri nas?
http://cgi.ebay.at/FIAT-SEDICI-BULL-BAR-BULLBAR-FRONT-NUDGE-STEEL_W0QQitemZ110338714731QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item110338714731&_trksid=p3286.m63.l1177#ebayphotohosting
- marolt 4x4
- Kraj: Mozirje
- Kontakt:
On blato napisal/-a:Aja kogovšek hoče 880 € +DDv z montažo za stranske in spredaj.
zdele zagledu na avtonetu če komu pride prov...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2672755&show=
-
Nori pulover
- Kraj: Ljubljana
Berem tole pa vidim da lahko mal pomagam.
Pri bull barih je tako. Na bull baru more bit lasersko ugravirana oznaka homologacije Se pravi e*... Zraven je pa treba dobiti papirje na katerih je ista številka in ime avtomobila za katerega je bull bar homologiran. Nesmejo mankat papirji o strokovni montaži in stvar lahko brez težav vpišeš v homologacijski kartonček.
Vem da je Kogovšek v Dravljah generalni uvoznik za eno nemško firmo, ki imajo vse potrebno. Drugač pa ni važn a je nemško, italjansko, češko. V vsaki državi dobiš še zmerej za kupiti nehomologirane bull bare. Tako da te hitr nabrišejo
Pri bull barih je tako. Na bull baru more bit lasersko ugravirana oznaka homologacije Se pravi e*... Zraven je pa treba dobiti papirje na katerih je ista številka in ime avtomobila za katerega je bull bar homologiran. Nesmejo mankat papirji o strokovni montaži in stvar lahko brez težav vpišeš v homologacijski kartonček.
Vem da je Kogovšek v Dravljah generalni uvoznik za eno nemško firmo, ki imajo vse potrebno. Drugač pa ni važn a je nemško, italjansko, češko. V vsaki državi dobiš še zmerej za kupiti nehomologirane bull bare. Tako da te hitr nabrišejo
- miha
- Kraj: Gabrovka GPS N46° 00' ,E15° 00'
- Kontakt:
lisko napisal/-a:Kaj pa če daš original pač od drugega razbitega avta? Recimo pobereš na odpadu in montiraš gor.....? Saj v bistvu nikjer v homologaciji ali prometni ne piše kaj vse je imel določen avto že tovarniško gor.
Pa glih ti, ki imaš amerikanca to rečeš.
Jeep ima nalepko z kodami, kjer piše vse o tvojem avtu, od opreme, motorja, menjalnika, tipa šasije, barve, klime, oblazinjenja,...... in bull bara.
Drugače je po novem tako, da policist presodi , če vozilo ni v tehničnem stanju, te pošlje na izredni tehnični pregled - baje da bodo nekateri delali 24 ur, kjer ti ga bodo pregledali. Tudi kljuke sedaj ni vpisane v prometni in če jo nisi homologiral, adijo tablice.
Rekli so da tu ni poti, jaz sem jih videl na tisoče !
Dobri planinski čevlji.
Dobri planinski čevlji.
5x4 napisal/-a:miha napisal/-a:lisko napisal/-a: Tudi kljuke sedaj ni vpisane v prometni in če jo nisi homologiral, adijo tablice.
a lahko to malo bolj razložiš....
Če nimaš vpisane kljuke v prometni, te lahko policaj pošlje na izredni tehnični in tam ugotovijo da nimaš homologacije zanjo, pa ti odstranijo tablice in dobiš kazen 250 do 400 evrov. Potem pa odstraniš kljuko pa še enkrat na tehničnega, da ugotovijo da imaš sedaj vse tako kot mora biti in dobiš tablice nazaj.
Enako velja za vitle in ostale zadeve, ki potrebujejo homologacijo..
Ja vem da ima kodo spredaj na armaturi , ki je vidna vsem
Ampak sej recimo policaj iz te kode ne more vedet kaj vse je na vozilo original. In če recimo dam spredaj bull bar, ki bo original od jeepa.Razen , če bo kak , ki je res zajeban ali pa če mu ne bom všeč in se bo slučajno spomnil , da bi lahko "kar tako" preveril celoten avto na tehničnem.....in smo spet tam...
Me pa kar strašite
kak je z lučmi na strehi? So lahko gor? Sploh ne ali pač morajo bit pokrite in so potem lahko? Ker za luči se men zdi ,da lih ne moreš nardit homologacije, ker še nisem našel nosilca za luči, katerga bi se dalo homologirat....
Kljuko in pa tretjo tablico pa imam vpisano. Do zdaj še nisem imel problemov....ampak kaj če pa kdaj....
Me pa kar strašite
Kljuko in pa tretjo tablico pa imam vpisano. Do zdaj še nisem imel problemov....ampak kaj če pa kdaj....
- Rafter
- Upravnik
- Kraj: Southern District of Maribor
- Kontakt:
Glede homologacij je križ, a je določene težave možno na relativno lahek način obiti.
Če se komu zdi, da ne bo dobil homologacije za nadgradnjo prikolice (recimo motorna brizgalna pri gasilcih), kupiš klasično tovorno prikolico (recimo do 750 kg NDM - lahko priklopnik) in opremo na njo pritrdiš s "šponarji". Če ni privijačena gor, se smatra kot tovor.
Enako je z nadgradnjami na pick-upih. Podobno lahko luči na streho pritrdiš na originalni strešni nosilec in narediš montažni (snemljivi) kabel za napajanje, pa je.
Morda obstaja podobna opcija tudi za reg. tablico. Jaz se trenutno sicer nič ne spomnim, poskusite vi.
Če se komu zdi, da ne bo dobil homologacije za nadgradnjo prikolice (recimo motorna brizgalna pri gasilcih), kupiš klasično tovorno prikolico (recimo do 750 kg NDM - lahko priklopnik) in opremo na njo pritrdiš s "šponarji". Če ni privijačena gor, se smatra kot tovor.
Enako je z nadgradnjami na pick-upih. Podobno lahko luči na streho pritrdiš na originalni strešni nosilec in narediš montažni (snemljivi) kabel za napajanje, pa je.
Morda obstaja podobna opcija tudi za reg. tablico. Jaz se trenutno sicer nič ne spomnim, poskusite vi.
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم
Tole sem najdel v zakoniku....sicer iz leta 2006 ampak mislim da sedaj niso kaj dosti spreminjali razen višine kazni.
Tole mi pa potem ni več najbolj jasno....
In kaj se smatra za žaromet za osvetljevanje okolice? Jaz bi laično temu rekel luči na strehi....kot delovna luč.
In pa še tole....
Torej lahko imaš prtljažnik za katerga ne rabiš homologacije?
Naj me kdo malo poduči o tem.
V vozilu in na njem smejo biti vgrajene samo
naprave,
nadomestni deli,
oprema
ali posamezni sklopi,
ki so homologirani,
če se za takšne naprave, dele, opremo ali posamezne sklope zahteva homologacija,
in tipsko
ali posamično odobreni za to vozilo.
Tole mi pa potem ni več najbolj jasno....
Žaromet za osvetljevanje okolice vozila
62. člen
(1) Žaromet za osvetljevanje okolice vozila sme biti prižgan le pri opravljanju dela in ne sme slepiti ali kako drugače motiti udeležencev cestnega prometa.
In kaj se smatra za žaromet za osvetljevanje okolice? Jaz bi laično temu rekel luči na strehi....kot delovna luč.
In pa še tole....
Tovor na vozilu
65. člen
(1) Tovor in naprave, ki so namenjene za prevoz ali pritrditev tovora, morajo biti na in v vozilu naložene in pritrjene oziroma pokrite tako, da:
- ne predstavljajo nevarnosti ali ovire za druge udeležence cestnega prometa;
- ne povzročajo škode na cesti in objektih;
- ne onesnažujejo okolja;
- ne zmanjšujejo stabilnosti vozila;
- ne povzročajo več hrupa, kot je dovoljeno;
- ne zmanjšujejo preglednosti vozniku;
- ne zakrivajo naprav vozila, registrskih tablic in drugih predpisanih označb;
- se ne razsipajo ali padajo z vozila.
Torej lahko imaš prtljažnik za katerga ne rabiš homologacije?
lisko napisal/-a:Ja vem da ima kodo spredaj na armaturi , ki je vidna vsemAmpak sej recimo policaj iz te kode ne more vedet kaj vse je na vozilo original. In če recimo dam spredaj bull bar, ki bo original od jeepa.Razen , če bo kak , ki je res zajeban ali pa če mu ne bom všeč in se bo slučajno spomnil , da bi lahko "kar tako" preveril celoten avto na tehničnem.....in smo spet tam...
Me pa kar strašitekak je z lučmi na strehi? So lahko gor? Sploh ne ali pač morajo bit pokrite in so potem lahko? Ker za luči se men zdi ,da lih ne moreš nardit homologacije, ker še nisem našel nosilca za luči, katerga bi se dalo homologirat....
kaj pa take luči??

- Rafter
- Upravnik
- Kraj: Southern District of Maribor
- Kontakt:
Sicer nimam nobenega prtljažnika pri roki, da ni navedel norme, ki jim morajo ustrezati, ampak obstaja vrstaaaaa...... raznih univerzalnih prtljažnikov. Ko sem jaz montiral recimo ozvočenje na streho (za potrebe zvočnega oglaševanja), sem sistem lepo namestil na strešno "košaro", pritrdil s "šponarji" in se lahko vsilisko napisal/-a:Torej lahko imaš prtljažnik za katerga ne rabiš homologacije?
po vrsti lepo
.
Zvočniki imajo funkcijo tovora, strešni nosilci imajo nosilnost 75 kg (kar je dovolj), tovor je varno pritrjen. Vse ustreza pravilom.
Aja, glede ropota se tudi ni nihče pritoževal, je kandidat nato zmagal pa imamo mir.
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم
- miha
- Kraj: Gabrovka GPS N46° 00' ,E15° 00'
- Kontakt:
Same sem imel na jeepu na sterhi 8 luči, dve daljinki, štiri meglenke vse za naprej in dve meglenki za nazaj.
Ko je snežilo in sem se podnevi vozil čez Litijo z vžganimi lučmi na strehi, mi je mož postave samo pokazal naj jih ugasnem.
Sem imel v vseh prednjih modre LED, se pravi 6 komadov, ki so svetile skozi. V pol leta so me ustavili enkrat in me je poznani mož postave vprašal, kaj pa luči. Takrat sem mu rekel, da umirajam promet na vasi, ker so vsi mislili, da se vozi policija.
Drugače pa nič, pol leta sem se vozil po vsej Sloveniji, so ustavljali prometniki ob cesti in me niso izločili ali karkoli težili. No ja, to so bili časi....
LP Miha
Ko je snežilo in sem se podnevi vozil čez Litijo z vžganimi lučmi na strehi, mi je mož postave samo pokazal naj jih ugasnem.
Sem imel v vseh prednjih modre LED, se pravi 6 komadov, ki so svetile skozi. V pol leta so me ustavili enkrat in me je poznani mož postave vprašal, kaj pa luči. Takrat sem mu rekel, da umirajam promet na vasi, ker so vsi mislili, da se vozi policija.
Drugače pa nič, pol leta sem se vozil po vsej Sloveniji, so ustavljali prometniki ob cesti in me niso izločili ali karkoli težili. No ja, to so bili časi....
LP Miha
Rekli so da tu ni poti, jaz sem jih videl na tisoče !
Dobri planinski čevlji.
Dobri planinski čevlji.
miha napisal/-a:Same sem imel na jeepu na sterhi 8 luči, dve daljinki, štiri meglenke vse za naprej in dve meglenki za nazaj.
LP Miha
JAz imam na strehi 4 meglenke.....vkljopljene skoraj nikoli....če pa že je potem pri kakem delu ali pa po kaki cesti ki je makadamska in neprometna.....do sedaj sem peljal že mimo mnogih kontrol in patrulj pa noben ni mignu.....Ampak če naletim na kakega, ki ima slab dan pa se lahko zgodi marsikaj....mam prav?
Matej tisto so tipske luči s homologacijo?
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov