audi A8 quattro, štrajkanje pri obratih

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Lovro
Kraj: Kostanjevica na Krki

audi A8 quattro, štrajkanje pri obratih

OdgovorNapisal/-a Lovro » Če Jan 24, 2013 1:14 pm

Zdravo!
Imam dizelaša audija a8, 2.5 tdi, letnik 2000. Motor V6.
Zadeva je narejena za penzioniste, vendar ob zajetnem navoru lahko z avtom pospešuješ kar konkretno in uživaš v vožnji.
Nekajkrat sem pa pri pospeševanju opazil štrajkanje avtomobila.
Če se voziš turistično, je avtomobil priden, prestavlja v višjo tako kot treba. Ko pa hočeš malo bolj naglo pospeševati (brez kickdown-a) pa pride na okoli 2200 obratov in kar naenkrat neha vleči. Postane len, niti ne prestavi niti ne pospešuje. Podobno se včasih zgodi ko ga pohodim do konca, le da takrat iz recimo 3000 obratov hitro pospeši do dobrih 4000 potem pa je spet zadeva ista. Ne nabira obratov niti n prestavi v višjo :(
Je kdo od vas imel podobne probleme pri vašem vozilu in kaj bi to lahko bilo? Naj povem, da pri servisih nikoli ne varčujem in vedno so vsi deli original. Avto ima 190 tisoč prevoženih in že naredil veliki servis (baje grejo pri teh motorjih na 200tisoč klackalice in podobno) tako da sem dal za servis DEBELIH 2 jurja. Tudi pri vožnji svojih vozil ne priganjam zato ne razumem kako, da mi ta avdijeva kuba ni nič hvaležna :roll:

Hvala za pomoč

lp

Lovro
tree??? what tree???

Uporabniški avatar
Matej T

OdgovorNapisal/-a Matej T » Če Jan 24, 2013 9:42 pm

Mogoče kak luftmeser.

Uporabniški avatar
zacki
Kraj: ljubno

OdgovorNapisal/-a zacki » Če Jan 24, 2013 9:56 pm

imeli smo podoben primer
menjali smo wastegate ventil turbine, gumjaste tlačne cevi turbine in očiščen je bil senzor tlaka turbine :wink:
The Diesels are nice, if you do your homework.
If not, they will turn into a neverending nightmare

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Pe Jan 25, 2013 10:07 am

Moja izkušnja s slabo delujočim wastegate ventilom turbine in preluknjano cevjo za zrak: kadar mi je to nagajalo, se je prižgala opozorilna lučka delovanja sistema vbrizga.
A se ob slabem delu kaj prižge na armaturi?
Nenazadnje pri tako z elektroniko podprtim avtom kot je Audi, računalnik sigurno zabeleži napako v spomin. So ti kje priklopili čitalec napak?
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

verla
Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a verla » Pe Jan 25, 2013 11:25 am

podobne probleme sem imel na Jaguarju 2,7d,je bilo krivo gorivo,tankal sem na MOL-u,(zelo slaba kvaliteta) goriva,imajo pa ti avtomobili računalniški sistem za uravnavanje,doziranje kvalitete goriva,katerega pa začne" primajnkovati" pri večji porabi.
takšna je bila obrazložitev v manuelu,problem sem rešil z menjava becinskega servisa.
sem pa drugič po nuji moral tankat patrola na tej črpalki pa sem se od Polskave do Tepanj peljal na 2000 obratih ker ni prijel gasa,sem dodal benzin pa je avto šal normalno
lp

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Pe Jan 25, 2013 12:34 pm

verla napisal/-a:...tankal sem na MOL-u,(zelo slaba kvaliteta) goriva...
Verla, čudi me to kar si napisal, jaz imam vsaj od petih informacijo, da ima MOL boljši diesel kot ostali in da z namenom tankajo v Miklavžu ali pa v SB, če jim je spoti...

Jaz sicer ne vem, dovolj sem imel smrdečih energentov, vozim na LPG. :amen:
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

luka32
Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a luka32 » Pe Jan 25, 2013 1:24 pm

Zanimivo, jaz skos tankam na molu več avtomobilov, tudi tovornjak, pa nobenih problemov, nasprotno, kamion mi manj kadi z njihovo nafto.

Lovro

OdgovorNapisal/-a Lovro » Pe Jan 25, 2013 5:48 pm

Sem priklopil na tester in je pokazalo da je bila napaka pri turbini (počila mi je cev, ki sem jo za silo doštukal, dokler mi ne pošljejo nove), pokazalo pa je tudi napako pri vbrizgu. Najprej bom menjal cev, potem bom pa videl če bo še vedno napaka pri vbrizgu ostala.
Hvala
tree??? what tree???

verla
Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a verla » Po Jan 28, 2013 1:50 pm

tankal sem na Pobreškem,druge napake ni bilo zasledit in tudi ponovilo se ni

Uporabniški avatar
ferrarist
Moderator
Kraj: okolica ajdovščine

OdgovorNapisal/-a ferrarist » Po Jan 28, 2013 2:11 pm

Jp, tlačna cev pri a8 2.5 rada popusti, ko začne pihat mimo pa se LMM, količina goriva in lambda začnejo kregat. Ponavadi vrže v rezervni program...

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov