Jeep Cherokee XJ - Pokanje v podvozju-spredaj: iščem majstra
Jeep Cherokee XJ - Pokanje v podvozju-spredaj: iščem majstra
Kot napisano mi poka v podvozju spredaj, predvsem, ko spremenim smer vožnje (naprej nazaj) in do konca zamotam volan. Poči enkrat in potem je mir. Nekih luftov med vožnjo ni zaznat, avto gre lepo naravnost. Iščem nekoga, ki se bo poglobil in mi ne bo zamenjal celega prednjega dela podvozja ampak bo zrihtal tisto, kar je zares za zrihtat. Najraje na območju LJ.
Hvala
Hvala
Malo čudno sicer, da bi počlo, ko spremeniš smer vožnje nazaj naprej...
Križi ne pokajo tako. Tole bolj sliči na kako roko oz. njen silent blok....Ampak če bi mel toliko zračnosti bi verjemi čutil med vožnjo. Preglej zavore....namreč zelo čudno ima narjeno in če kak cilinder le malo šteka ti ob spremebi smeri vožnje premakne cele ploščice....in to poči (lahk prideš poslušat moje....pa so novi cilindri,ploščice in diski)
Glede na to , da praviš da poči tudi ob spemmbi smeri levo desno je lahko tudi panhard....ampak tudi tega bi čutil med vožnjo (V ovinku imaš občutek, da volan zaostaja....najbolje pa se čuti v kaki "šikani", ko na hitro menjaš smer takrat se ti zdi da je volan "gumjast")
Kuglo bi slišal med vožnjo po luknjah....
Končnik pa nekak nima pravega opisa.....saj se med vožnjo ali menjavanja smeri nazaj naprej premika s premo vred, ker je ves volanski mehanizem na premi....
jereb: tole so križi na poloseh, ki so imeli vsak po 1cm lufta....Pa še to je takole pokalo samo ob vklopljenem prednjem pogonu.....med normalno vožnjo pokanja ni bilo..
http://www.mojvideo.com/video-ujoint/c2 ... 89005355e3
Križi ne pokajo tako. Tole bolj sliči na kako roko oz. njen silent blok....Ampak če bi mel toliko zračnosti bi verjemi čutil med vožnjo. Preglej zavore....namreč zelo čudno ima narjeno in če kak cilinder le malo šteka ti ob spremebi smeri vožnje premakne cele ploščice....in to poči (lahk prideš poslušat moje....pa so novi cilindri,ploščice in diski)
Glede na to , da praviš da poči tudi ob spemmbi smeri levo desno je lahko tudi panhard....ampak tudi tega bi čutil med vožnjo (V ovinku imaš občutek, da volan zaostaja....najbolje pa se čuti v kaki "šikani", ko na hitro menjaš smer takrat se ti zdi da je volan "gumjast")
Kuglo bi slišal med vožnjo po luknjah....
Končnik pa nekak nima pravega opisa.....saj se med vožnjo ali menjavanja smeri nazaj naprej premika s premo vred, ker je ves volanski mehanizem na premi....
jereb: tole so križi na poloseh, ki so imeli vsak po 1cm lufta....Pa še to je takole pokalo samo ob vklopljenem prednjem pogonu.....med normalno vožnjo pokanja ni bilo..
http://www.mojvideo.com/video-ujoint/c2 ... 89005355e3
Meni je pokalo tudi ob izklopljenemu prvem pogonu, vendar samo ob zavojih v eno smer, samo se ne spomnim več točno, ker je že dolgo tega. Pokal pa mi je tudi na vijaku na prvem diferncialu kjer je vpet panhard drog, je bila luknja znucana tako da sem samo mal vijak zavaril s spodnje strani tako, da sem ga lahko drugič odbrusil, če je bilo to potrebno in je bil mir.
LP by Jereb
- marolt 4x4
- Kraj: Mozirje
- Kontakt:
Guzzler napisal/-a:Par100 (bolj dva para+) EUR kasneje pa nič več ne poka... Razen izpuha, ki si je odloču najt svoj izhod - mu ni blo več za hodit ven pri zadnji 3inčni luknji...
In kaj je blo? Ker men je začelo pokat nekje v sredini oktobra....Menjal panhard, ki je imel minimalen luft....blo malo bolje....potem pa je začel pokat vedno bolj. Včasih samo v določenih zavojih, nato po luknjah....na konc pa že ko si se not usedu
Komplet podvozje je blo odtegjeno....ga ni blo vijaka
Re: Jeep Cherokee XJ - Pokanje v podvozju-spredaj: iščem maj
Guzzler napisal/-a:Kot napisano mi poka v podvozju spredaj, predvsem, ko spremenim smer vožnje (naprej nazaj) in do konca zamotam volan. Poči enkrat in potem je mir. Nekih luftov med vožnjo ni zaznat, avto gre lepo naravnost. Iščem nekoga, ki se bo poglobil in mi ne bo zamenjal celega prednjega dela podvozja ampak bo zrihtal tisto, kar je zares za zrihtat. Najraje na območju LJ.
Hvala
Ne obremenjuj se in furaj, dokler ne poklekne.
Takrat boš vedel, kaj je šlo v k...c.
Vsi smo že navajeni, da zadnji izvemo, kaj našemu novorojenčku ne paše.
V primeru, da nimaš cifre od avtovleke, ti jo z užitkom posredujem.
lp od žleht stripija
vreme mi je pisano na kožo, da vam param živce
Povratak ODPISANIH
Starejša generacija ve, o čem teče beseda.
NEMOGOČE NAREDIM TAKOJ, NA ČUDEŽE JE POTREBNO MALCE POČAKATI
Re: Jeep Cherokee XJ - Pokanje v podvozju-spredaj: iščem maj
Guzzler napisal/-a:Kot napisano mi poka v podvozju spredaj, predvsem, ko spremenim smer vožnje (naprej nazaj) in do konca zamotam volan. Poči enkrat in potem je mir. Nekih luftov med vožnjo ni zaznat, avto gre lepo naravnost. Iščem nekoga, ki se bo poglobil in mi ne bo zamenjal celega prednjega dela podvozja ampak bo zrihtal tisto, kar je zares za zrihtat. Najraje na območju LJ.
Hvala
Ne obremenjuj se in furaj, dokler ne poklekne.
Takrat boš vedel, kaj je šlo v k...c.
Vsi smo že navajeni, da zadnji izvemo, kaj našemu novorojenčku ne paše.
V primeru, da nimaš cifre od avtovleke, ti jo z užitkom posredujem.
lp od žleht stripija
vreme mi je pisano na kožo, da vam param živce
Povratak ODPISANIH
Starejša generacija ve, o čem teče beseda.
NEMOGOČE NAREDIM TAKOJ, NA ČUDEŽE JE POTREBNO MALCE POČAKATI
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov