Napenjalec in ležaj

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
Dimen

Napenjalec in ležaj

OdgovorNapisal/-a Dimen » Po Apr 18, 2005 1:01 pm

V kratkem nameravam zamenjat zobati jermen na Toyoti 4 runner 3.0 v6. Zanima me če kdo ve kje bi lahko kupil napenjalec (timing belt, NO.1) in ležaj (timing belt, No.2). Obrnil sem se že na Potokarja, kjer so mi postregli samo z jermeni. Za napenjalec in ležaj me je napotil k pooblaščenemu serviserju, kjer imajo cene vsaj se enkrat višje.

Potokar sicer ima napenjalec in ležaj. Vendar samo za dizla. Zato me zanima če kdo ve če sta dela enaka oz. kompatibilna z bencinarjem. Cena je namreč za pol nižja. :-))

Zanimivo je tudi to, da so mi na servisu predlagali da zamenjam ležaj (timing belt, No.2), ki zaenkrat deluje odlično. Češ, da ga je dobro zamenjati, ker je ravno mašina razdrta. Je pa ležaj v bistu najdražji del (cca 25k SIT). Ali je menjava res smiselna?

Hvala za odgovor.

Uporabniški avatar
RANGIE
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a RANGIE » Po Apr 18, 2005 9:12 pm

Zamenjaj, kot so ti svetovali na servisu ! 25 jurjev ali dobrih 100 EUR ni nič v primerjavi z stroškom, ki nastane, ko se ležaj napenjalca podre, preskoči jermen in .......
Ne šparaj tam, kjer ni treba !!!
Lahko pa ležaj pustiš in se greš "rusko ruleto" z zobatim jermenom, samo ne svetujem, ker je lahko zelo drago ! :D

Lp RANGIE
FUN IS NOT A STRAIGHT LINE !!!

DiscoV8
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DiscoV8 » To Apr 19, 2005 11:08 am

Za lezaj poizkusi v podjetju Metalica v IC Trzin. Jaz sem za svojega Discota dobil tam vse lezaje od reduktorja. Rabis samo sifro lezaja ali pa original prineses s seboj, da ugotovijo kateri je. Predvsem se splaca, ker bi mene en lezaj za reduktorsko os prisel na pooblascenem servisu cca. 20k SIT, iz Anglije s potnimi stroski cca. 6k SIT, no v Metalici pa sem ga dobil za 4500 SIT.
LP; Tomas
DISCO - pravi terenec s pravo obliko

Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » To Apr 19, 2005 11:28 am

Metalice v IC Trzin ne najdem v nobenem imeniku. Ali imaš mogoče kakšno številko.

Hvala!

Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » To Apr 19, 2005 11:41 am

Mi je uspelo najti firmo. Imenuje se Metalika. Ležaja žal nimajo tako da bom vzel kar original.

Vseeno hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » To Apr 19, 2005 12:09 pm

Vse vrste ležajev ima TINEX v Šenčurju pri Kranju. Ima vse ležaje kakršnekoli hočeš in nekatere več kot 3X ceneje kot na kateremkoli srvisu - kvaliteta pa ista. Sam sem jih kupil za subaruja, pa je pri tinexu 4.000 sit, kopija je 21000 sit in original okoli 48000 sit. Tko da se splača poklicat tja. Njihova spletna stran: http://www.tinex.si

In ležaji ki jih imajo na zalogi: http://www.tinex.si/image/lezaji.zip

Poglej si cifro ležaja in preveri v datoteki, če ga imajo na zalogi. Sigurno te bo prišel vsaj 30% ceneje kot na servisu.

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov