nakup vitla

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
UrosS

nakup vitla

OdgovorNapisal/-a UrosS » Ne Nov 21, 2010 7:05 pm

pozdravljeni, nekako me je začel zanimat offroad, se pravi, je fajn učasih imet vitel, sedaj pa ne vem kakšne gledat, na kaj pazit, kok močnega uzet itd, prosim za malo orientacije in to, pa bi vam bil hvaležen za vsako pomoč :D aja, kje je fora kupit 4 tonski vitel, če pa ima avtomobil le 2 toni? to vprašanje mi ne gre iz glave

maggio
Kraj: Dolenjska

OdgovorNapisal/-a maggio » Ne Nov 21, 2010 7:35 pm

ja moč je moč :lol:

Uporabniški avatar
Sven
Kraj: wajdušna
Kontakt:

Re: nakup vitla

OdgovorNapisal/-a Sven » Ne Nov 21, 2010 9:12 pm

UrosS napisal/-a:pozdravljeni, nekako me je začel zanimat offroad, se pravi, je fajn učasih imet vitel, sedaj pa ne vem kakšne gledat, na kaj pazit, kok močnega uzet itd, prosim za malo orientacije in to, pa bi vam bil hvaležen za vsako pomoč :D aja, kje je fora kupit 4 tonski vitel, če pa ima avtomobil le 2 toni? to vprašanje mi ne gre iz glave

Ko seboš enkrat zares, poudarjam zares ukopal v ilovico ali kaj bolj lepljivega (če je) tam nekje do šip ali do luči in malo preštudiral, da bo moral vitel povleči tvoj 2t avto, vse blato na njem in pred njim, vsa upor, ki ga avto ima in še kolikor se pod prilepi na blato, ti bo malo bolj jasno zakaj. Dokler v tej situaciji ne boš, je razumljivo, da ti je to malo čudno, če pa v tej situaciji sploh ne boš in boš rabil vitel za po ravnem in po kakšnem snegu kjer gume ne bodo peljele, lahko kupiš manj močan vitel, ali v končni fazi ga sploh ne rabiš.
Ne narobe razumet, samo malo ti poskušam pomagat pri razumevanju.
LP
TUDI NA FB>>>KLIK

Uporabniški avatar
5x4
Kraj: Slovenija

OdgovorNapisal/-a 5x4 » Ne Nov 21, 2010 10:44 pm

naj bi se kupovalo vitel za težo avta pomnoženo z 1,5. čeprav je razlika v ceni med posameznimi vitli zanemarljiva, vseeno ne gre pretiravat. ne pozabi tudi na težo vitla in ojačanje sprednjih vzmeti. :oops:

robinzon
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a robinzon » Po Nov 22, 2010 1:57 am

Tud za sneg pride prav močan vitel. Če zdsneš iz ceste v kanal in ne moreš odpret vrat ker je avto do šip v snegu... Potem moraš avto v tem snegu zasukat in ga potegnit na cesto. To se je men zgodilo.
Če se pa avto prime v blato pa tako ali tako rabiš oreng vitel.
Ni treba kupovat ravno kakšen Warn. Če ima avto 2 tone, kupi vitel 4.3 tone. Kakšen srednji razred za 600-700 eur.
Rajši poskrbi da boš imel dobro baterijo in dovolj elektrike.

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov