Moj Touareg z novimi gumami.

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
ferrarist
Moderator
Kraj: okolica ajdovščine

OdgovorNapisal/-a ferrarist » Sr Avg 05, 2009 4:49 pm

jej,jej...pa zakaj ne greste potem na koncu probat kdo je boljši po avtocesti,kdo po ovinkih,kdo po makadamu,primerjate udobje,porabo,emisije in še bi se našlo...totalno bi pogoreli vsi po vrsti (z mano vred)...človek si je kupil touarega zato,ker verjetno tak avto potrebuje...to pomeni,da naredi z njim verjetno med drugim tudi dosti kilometrov,vsake tolk časa pa mu zapaše tudi mal it v naravo...a se vam ne zdi,da če je imel za porabit recimo 30k eur,da je mal preštudiral kaj hoče imet?če bi mel avto samo za po terenu,bi za ta denar verjetno kupil defa,wranglerja,LC70,al karkoli že in ga do daske prefukal...eni res ne morete iz svoje kože...pridte raje pokazat na hard kaj znate...aha...ne,tam vas pa ni...zakaj že?ni dnarja za lomit avto?ga je škoda?ni dnarja za winch?gume?je brez veze??ja,ja...najlažje se je spravljat na šibkejše...

LP,Blaž

MarkoSkače
Kraj: Ormož

OdgovorNapisal/-a MarkoSkače » Sr Avg 05, 2009 4:51 pm

Compadre kaj si hotel pokazat s tem posnetkom? Da imaš dober vitel in da ti ni škoda avta? Drugega jaz ne razberem iz tega.

Na začetku teme se ukvarje s tem ali je Tuareg dober terenec ali ne, sedaj na peti strani se že ukvarjate s tem ali je lastniku Tuarega žal avta ali ne (posledično s tem koliko ima lastnik pod palcem). :?

Ko boste primerjali avte med sabo pa naj še eden pride s traktorjem da boste lažje primerjali vozila med sabo. :roll:

Uporabniški avatar
compadre
Kraj: 45.895913, 15.654165

OdgovorNapisal/-a compadre » Sr Avg 05, 2009 4:59 pm

ne, s tem posnetkom sem hotel povedati, če bi hotel iti preko nekega podobnega jarka, bi fasal sprednji in zadnji odbijač in plastike spodaj, kar sigurno za tak avto ni poceni
vitel ni nekaj posebnega, avta mi pa je vsekakor škoda, če se kaj potere, magari je stara krava.....video sem dal samo za primer
saj ne napadam Wortexa, tudi ne koncepta Tuareg, in še enkrat povem, da avto ni slab, ni pa pravi terenec
podobnega mnenja sem o BMW X5 :roll:
And on the 8th day God created Land Rover

wortex
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a wortex » Sr Avg 05, 2009 5:05 pm

ja ferrarist točn to na konc je zarad tega slab terenc ker ga je škoda :) Jst sm ga kupu.

1.Od nekdaj so mi bli terenci ušeč
2.Je prostorn in oblika karavana
3.Je luksuszn ima use avtomobila se do 4 000 obratov skorajda ne sliš doskrat sm že pogledal na obratomer a avto dela al ne enkrat sm mislu da je pržgan sm mislu da mi je šla servo pumpa ker je bil volan tok trd.
4. Brez problema se pelem čez 200 tud do 230 sm ga že prtisnu.
5.Avto me še ni pustu v noben snegu, vozu sm se po smučišču kot za šalo.
6.4 mesce ga mam in naredu sm 15000 km.
7.Če bi mel denar bi šou po novga touarega.

MarkoSkače

OdgovorNapisal/-a MarkoSkače » Sr Avg 05, 2009 5:05 pm

Če bi imel gor vitel pa lastnika ki ga boli kurac za prednji in zadnji odbijač bi pa bil pravi terenec? :evil:

wortex

OdgovorNapisal/-a wortex » Sr Avg 05, 2009 5:07 pm

compadre napisal/-a:ne, s tem posnetkom sem hotel povedati, če bi hotel iti preko nekega podobnega jarka, bi fasal sprednji in zadnji odbijač in plastike spodaj, kar sigurno za tak avto ni poceni
vitel ni nekaj posebnega, avta mi pa je vsekakor škoda, če se kaj potere, magari je stara krava.....video sem dal samo za primer
saj ne napadam Wortexa, tudi ne koncepta Tuareg, in še enkrat povem, da avto ni slab, ni pa pravi terenec
podobnega mnenja sem o BMW X5 :roll:

X5 ni terenc sploh X5 je karavan v obliki terenca.

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » Sr Avg 05, 2009 5:15 pm

MarkoSkače napisal/-a:Če bi imel gor vitel pa lastnika ki ga boli kurac za prednji in zadnji odbijač bi pa bil pravi terenec? :evil:

ne :twisted:

MarkoSkače

OdgovorNapisal/-a MarkoSkače » Sr Avg 05, 2009 5:20 pm

Ja oprosti, samo tako je vidno iz tvojega pisanja in tistega filmčka.

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » Sr Avg 05, 2009 5:29 pm

MarkoSkače napisal/-a:Ja oprosti, samo tako je vidno iz tvojega pisanja in tistega filmčka.

ne, sej ni panike, nisi skužil mojga pointa, ne postavljam sebe v ospredje, tudi ne sodim wortexu.....
....SUV je SUV, pa ni važno, ali košta 12k€ ali 30k€, meni bi ga bilo škoda za v teren, da bi moral mirkat vsako vejico, da ga ne spraskam, kamoli da bi mu strl podvozje(pa ne rečt, da je to nemogoče)....
tudi, če bi bil moj budget, da bi bil Tuareg avto #2 ali #3 8)

kar se pa tiče Dakar Tuaregov, to so drugi avti :wink:

Uporabniški avatar
pinzi
Kraj: Hagau

OdgovorNapisal/-a pinzi » Sr Avg 05, 2009 8:30 pm

Drag al ne drag, to je sedaj vprašanje?

Taka škorčnica od teglica stane pri nas letnik 2003 že od 13000€ vse naprej do letnika 2009, 60000€!!!

Dočim MB G, letnik 2003 stane v nemčiji od 25000€ do 35000€.

No da nadaljujem, Toyota tista taoglata, ki jo že delajo 30let (oprostite vsi Toyota fan, jih ne poznam po tipih) stane nova 55000€, MB G 270 cdi (model461, ga delajo že 30let, tud škatla) 69000€. Oba omenjena škatlasta avta sta opipana kot dve kuri, hebl šipe, tapiciranje by Yugo, tepihi guma itd...

In vi diskutirate glede teglica kako je drag in kako ga je škoda za navem kake ekstreme, a vam je jasno s čim se vozi cela afrika in kake vrednosti avtomobilov imajo. Če slučajno pogledajo na mobile.de bodo verjetno vsi Toyote peljali na odpad in kupli vesoljse terence - teglice!

Žališ 30 let vlaganja v extemna vozila z neko vesoljsko ladijo, ki jo moraš v bistvu zavijat v vato, da slučajno ne crkne že kar na hofu.

Lepo te prosim, daj mal razmisli in ne klati takih bedarij.
Pinzgaver stane v VB skoraj 90000€ in ima akso od brisalca bol močno kot ta tvoj teglic pogonsko polosevino.

No in nakoncu; zakaj bi bilo enga vw škoda potemtakem za v gozd?? Saj ga ni škoda, prideš nikamor z njim. Če pa greš pa morš it s prikolico, da dele nanjo nalagaš.

Pa še to sem pozabil. Zakaj sovraštvo do te znamke. Imel sem golfa II, 1,8 bencin, synhro. V tistem času sem več hodu peš kot vozu. Pa ni bol butastega avta na svetu.
lp

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » Sr Avg 05, 2009 8:56 pm

eh, ni važno......pa dejmo še na Ninjo kramparce gor, pa gremo na motocross Slika

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Sr Avg 05, 2009 9:10 pm

compadre napisal/-a:eh, ni važno......pa dejmo še na Ninjo kramparce gor, pa gremo na motocross Slika

Ja, tiho gre, veliko konjev ima pa še 230km/h se lahk pelješ po avtocesti.

Uporabniški avatar
Tono
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a Tono » Sr Avg 05, 2009 11:48 pm

Čuj pinci,

zaj pa neja seri po fauveji, veš kaj mam jaz v garaži pa na hofi :)

Ampak tista o aksi za brisalce pa je najboljša :)

K temi o Tuaregu bi dodal še to: sam na avto gledam zgolj z elektrotehničnega stališča, in glede na to, da sem v biznisu okoli avtomobilske elektronike že dobrih 20 let, lahko z gotovostjo trdim, da ta avto ni namenjen namenski rabi vojske, policije in drugih brutalnežev. To, da ima slovenska policija Tuarege, se je moč zahvaliti zgolj preseravanju oblasti v času predsedovanja EU in ne performansam avtov. Če bi bilo temu tako, bi tudi Slovenska vojska prešaltala na Tuarege, ne pa da kupuje škatlaste Puche.

Tuareg je nedvomno fini avto za mlade podjetnike, člane nadzornih odborov, razne duvatorje in urbane ofroaderje, katerim je vrhunec vožnje izven utrjenih cest parkiranje na kakšni zelenici pred fensi lokalom. Ne smemo zanemariti tudi pičkohvatnega potenciala tega vozila, vendar mora imeti pod haubo vsaj 10 cilindrov in lederzice.

Toda ko si Tuarega pogledaš pod kožo, si ga dvigneš na dvigalo, mu odstraniš kakšno oblogo, takrat se lahko samo zamisliš, koliko komponent ima vgrajenih, ki bodo mrknile zaradi surove uporabe. S tem ne mislim nič slabega o avtu, ampak eno je, če je avto grajen za namensko rabo in težke pogoje delovanja, drugo pa je, če gre za čisto civilni stroj. Verjamite, začne se že pri tipu akumulatorja.

Sicer pa bo čas pokazal svoje. Prav zanima me, koliko časa surove uporabe bodo zdržali Tuaregi naše vrle Policije, in koliko denarja bo v tem času zakurjeno za popravila in servisiranje. Zdaj so jamrali, da so 15 do 20 let stari Puchi G že zelo izrabljeni, so pa očitno še vedno v uporabi. Ljudje, ki so pokupili odpisane osamosvojitvene Puche, se še vedno vozijo. Bojim pa se, da že leta 2023 nihče ne bo niti približno vedel, da so bili v Policiji kdaj v uporabi tudi Tuaregi. Pardon, spomnili se jih bodo le prodajalec in serviserji. Dobre stranke se namreč vedno z veseljem spomniš.

Torej wortex, fajn avto imaš, ampak vseeno ga malo ahtaj pa vozi po pameti. Za v šumo pa je škoda, pa ne avta, ampak tvoje denarnice.

Lp,

T

PS: komentarja ob filmčku na Avto magazinovi strani o policijskih Tuaregih pa raje ne poslušajte.
Moje vozilo: Steyr-Puch Pinzgauer 710M, l. 1976, ex. JLA

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Če Avg 06, 2009 7:27 am

zaj pa neja seri po fauveji, veš kaj mam jaz v garaži pa na hofi :)

Pa ja prijatelj, ne se jezit, saj si že sam napisal, da ti eden stoji v garaži eden pa na hofi. Ti to kaj pove? :krohota_se:

Uporabniški avatar
marolt 4x4
Kraj: Mozirje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a marolt 4x4 » Če Avg 06, 2009 9:08 am

Mene boli ko mi kaka veja potegne tud po mojem CJ7.
Ampak tuareg je še zmeri zakon.

Slika
Slika

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » Če Avg 06, 2009 9:15 am

ok, marolt, ti imaš za to narejen avto, samo tu me en "off" malce zanima.......kako je s tekočinami; akumulatorji vem, da so drugi, kako je z motornim oljem, kako dolgo v taki situaciji je avto, ali takoj ugasneš, al kako? :)

Uporabniški avatar
jereb

OdgovorNapisal/-a jereb » Pe Avg 07, 2009 9:25 am

Mussi; a ni škoda, da ti bo tako lep avto stal za bajto, ko bo neki crknilo zaradi tvojega dokazovanja in se bo lepa pravljica končala.
LP by Jereb

wortex

OdgovorNapisal/-a wortex » Pe Avg 07, 2009 10:35 am

Hehe florjan, mene je sam zanimal mnenje a je terenc al ne, da dobim mnenja z obeh strani :) Jst se nebi šou hard off roada. Mi je pa Jan Marušičev reku, da lah ti nardiš štange za pr stran?

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Pe Avg 07, 2009 12:37 pm

wortex napisal/-a:Hehe florjan, mene je sam zanimal mnenje a je terenc al ne, da dobim mnenja z obeh strani :) Jst se nebi šou hard off roada. Mi je pa Jan Marušičev reku, da lah ti nardiš štange za pr stran?

Ja kva si se pa s tem avtom hotel pohvalit, da ga maš. Zaradi mene ga maj pa tud če stane 6 mestno številko €. Jaz se ti v vsakem primeru poščijem nanjga al pa v njega (po želji).

wortex

OdgovorNapisal/-a wortex » Pe Avg 07, 2009 1:17 pm

pinzi napisal/-a:
wortex napisal/-a:Hehe florjan, mene je sam zanimal mnenje a je terenc al ne, da dobim mnenja z obeh strani :) Jst se nebi šou hard off roada. Mi je pa Jan Marušičev reku, da lah ti nardiš štange za pr stran?

Ja kva si se pa s tem avtom hotel pohvalit, da ga maš. Zaradi mene ga maj pa tud če stane 6 mestno številko €. Jaz se ti v vsakem primeru poščijem nanjga al pa v njega (po želji).

Lej če me misleš pa drkat se pa nam pustu in če misleš scat u mojga ti povem da boš usej enkrat u lep sekret scal :) :lol: Pa če je moj sekret je tvoj štarbunk.

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Pe Avg 07, 2009 1:27 pm

Glej, nisem se jaz hvalil kak avto imam in metal na forum neke specifikacije, ki pa so daleč od realnosti. Vem, da mam štrbunk avto, ki gre po cesti 100km/h in po OR do nezavesti. Mi pa gre na k..., da se negdo vn meče z avtom, ki je šminka za cesto in nikakor primeren za OR.

lp pa brez zamere
Na OR si pa definitivno vabljen - lahko tud z mojim, da ne boš svojega uniču. Za jedačo in pijačo priskrbljeno.

wortex

OdgovorNapisal/-a wortex » Pe Avg 07, 2009 1:40 pm

pinzi napisal/-a:Glej, nisem se jaz hvalil kak avto imam in metal na forum neke specifikacije, ki pa so daleč od realnosti. Vem, da mam štrbunk avto, ki gre po cesti 100km/h in po OR do nezavesti. Mi pa gre na k..., da se negdo vn meče z avtom, ki je šminka za cesto in nikakor primeren za OR.

lp pa brez zamere
Na OR si pa definitivno vabljen - lahko tud z mojim, da ne boš svojega uniču. Za jedačo in pijačo priskrbljeno.

Zakaj bi blo deleč od realnosti? To so preizkušeni podatki na avtu mi piše V6 a so se to tud zmisnli? Kr neki. Jst se nč vn ne mečem pod forumom je avtomobili in oprema.

Lovro
Kraj: Kostanjevica na Krki

OdgovorNapisal/-a Lovro » Pe Avg 07, 2009 2:17 pm

Zdravo!

Ne morm bit tih... MOJ AVTO JE NAJBOLŠIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!

:moli: :moli: :moli: :moli: :moli: 8)

Lp

Lovro

Uporabniški avatar
Tinček
Kraj: ajdovščina
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Tinček » Pe Avg 07, 2009 5:32 pm

UPRAVNIK, KJE SI?
Končaj že enkrat to kozlarijo! :twisted: :twisted:
off road forever
http://4x4ajdovscina.com

wortex

OdgovorNapisal/-a wortex » Pe Avg 07, 2009 5:37 pm

Pa ja dost je blo :) Sj načeloma sm zvedu use :)

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost