katere pnevmatike za lado nivo

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
Niva
Kraj: off the map

OdgovorNapisal/-a Niva » Po Mar 10, 2008 7:10 pm

:):) sori sam tukej te pa moram popraviti....so uriginal dimenzije feltne..kovinske 16 col, dimenzija gum pa 175/80 r16. vulkanizer mi je napolnil na 2 bara, v knižici od lade pa piše spredi 1.8 zadi pa 1.7

no pa saj..grem pa malo počasneje pa se zadeva lepo drži. kar se tiče amortizerjev so uriginalni in brez napak...

easy

OdgovorNapisal/-a easy » Po Mar 10, 2008 7:36 pm

Je res ja ocitno so imele nive kar kup dimenzij gum homologiranih.
Recimo na mojih 205 se med 2.3 in 1.9 bara na oko prakticno ne vidi razlike jo pa cutis. :oops:

Uporabniški avatar
Niva

OdgovorNapisal/-a Niva » Po Mar 10, 2008 10:13 pm

bom poskusil še tvojo nastavitev...2,3 in 1,9:) pa da vidm kaj bo:)

sj sm našel nekoga ki prodaja feltne za 200 €...sam je problemček v tem da sem ugotovil da moram volanski polž (ali kaj drugega tm v volanu) zamenjat, saj ima volan veliko preveč lufta in me malo skrbi da nebom enkrat sam začel obračat volana, avto pa ševedno naravnost.... ali kdo ve kako to popravit? kje se dobi in koliko stane ta polž?

easy

OdgovorNapisal/-a easy » Po Mar 10, 2008 10:45 pm

Sicer je bilo to ze nekje na forumu pa ne najdem kje.
Lahko so koncniki,vezni drog ali polz(ce je luft v polzu se vijak ki je na vrhu ohisja zategne pa ne prevec malo lufta mora met )za vse drugo je potrebna menjava so pa kosi poceni.No tut za polza ce je poskodovan.
Koncnik ca.6€ ima 4 kom. vezni je pa ca.25€ je pa ze nekaj casa nazaj kar sem to kupoval.
Polza sem mel pa dobrega vsaj nekaj :P

Uporabniški avatar
Niva

OdgovorNapisal/-a Niva » Po Mar 10, 2008 11:04 pm

vsaj ena tolažba:):):) zdej sm kar malo vesel:)

upam da bo res tako poceni.....kar pa se tiče lufta....kar precej ga je..avto dejansko kar malo plava po cesti če ga ne znaš vozit.jaz sem že navajen nanj in ga nekako znam kontrolirat, pa ga je nekaj dni nazaj en drug vozil in je avto dobesedno plaval po avtocesti..šele takrt sm resno vidu kako slab je že volan

in ok se usedem spet jaz za volan in odpelem ladjo k serviserju...ta mi je rekel da je lufta že toliko da zategnitev vijaka nebi več pomagala...le volan bi postal precej trši luft bi bil pa ševedno prevelik. tako da sklepam da je polž zanič. sicer ugibam saj se ne spoznam na te stvari ampak lufta je res kar precej, preden se začnejo kolesa obračati. tako da sumim da me mogoče tudi zato obrača če močno zaviram...ker je toliko lufta v volanu da mogoče kolesa spredaj potegne na eno stran

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » Po Mar 10, 2008 11:06 pm

Zategni še sam šrauf po občutku. Končniki so pa res poceni.

Uporabniški avatar
Niva

OdgovorNapisal/-a Niva » Po Mar 10, 2008 11:11 pm

Kaj pa nevarnost da obrnem volan, kolesa bi bila pa ševedno naravnost? to se je namreč zgodilo sosedu med vožnjo....začel je motat volan, kolesa si bila pa ševedno naravnost. na srečo ni bilo nikogar na cesti tako da je lahko lepo ustavil avto in ga nekako spravil dol s ceste, drugače bi se verjetno slabo končalo. ali je možno da se to zgodi tudi meni? skrbi me ker je toliko lufta, koliko pa lahko tisti vijak zategnem pa nevem..ali lahko kaj poslabšam? poškodujem?

vem da se sliši smešno sam kakor sem omenil...ne spoznam se nevem koliko na te stvari. se šele uvajam ubistvu...tako da mi prosim oprostite če obstaja nevarnost da bodo kozli zaradi mene izumrli k jih toliko streljam:)

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » Po Mar 10, 2008 11:34 pm

Ja če maš komplet fuč končnike in da skočijo japkice vn, lahko gre avto naravnost. Novi so manj kot 10 eur, zamenjaj jih, pa pazi da optiko spraviš kolikor toliko v red. Imaš jih 4 + notranji povezovalni, ki pa so verjetno še ok (povezovalna štanga je dražja). Polž zatisneš po občutku, en naj zatiska, drugi pa obrača volan, saj čutiš na volanu kdaj začneš obračat gume (če si na mestu) in lahko malo z občutkom izničiš luft.

Uporabniški avatar
Niva

OdgovorNapisal/-a Niva » Po Mar 10, 2008 11:37 pm

še eno malo bol smešno vprašanje....kje pa ta vijak je? a je to tam kjer se olje nalije v krmilni sistem? takoj pred rezervno gumo pod havbo? no ubistvu je spodaj samo vseeno...tam nekje če prav mislim:)

pa to ne mislim tistih dveh posodic kamor gre olje za zavore in še nekaj kar sem pozabil kaj:)!!!!!
mislm na tist kamor pride štanga al kaj je tam notri.. in tm je en tak vijak al nekaj podobnega, kamor se olje vlije...nisem čisto prepričan saj tega še nisem počel.

končnike bom pa tudi zamenjal če so tako poceni

easy

OdgovorNapisal/-a easy » Po Mar 10, 2008 11:49 pm

Ja ma slayer praw sm je pozabil povedat,da ce ga bos hudo prevec zategnil lahko unicis lezaj na katerega pritiska vijak ali pa zacne polza pozirat.Druga varianta,da probas (luft) je da osovino,ki jo potiska vijak dol primes vspodaj kjer ima matico in jo potiskas(dol) gor tam naj bi blo 0.25mm (lufta),ce se ne motim sem zasledil nekje v mehanicni knjigi ali na volanu toliko da ga bos komaj slisal (cutil ga nebos).

Ja zraven unha za olje nalivat tocno v centru tiste aluminjaste skatle :wink:

Pa prej bos moral se eno matico losat ki jo bos preklel :twisted:

Uporabniški avatar
Niva

OdgovorNapisal/-a Niva » To Mar 11, 2008 12:00 am

kako pa vem kdaj bo preveč zategnen? a volan tako trd rata? ker lufta mi verjetno nebo uspelo bistveno zmanjšat..pomojem no...

bodo končniki verjetno večjo razliko naredili?

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » To Mar 11, 2008 12:10 am

Saj ti pravem da daj z občutkom zategnit, dokler luft ne zgine (če so končniki ok in polž kolikor toliko), potem pa za gvišno recimo 1/6 obrata odšraufaj da nebo preveč. :D

Uporabniški avatar
Niva

OdgovorNapisal/-a Niva » To Mar 11, 2008 12:22 am

me prav zanima koliko mi bo uspelo izničit luft:) bom probal takoj ko bom imel malo časa....mislm da bo to šele v četrtek.
hvala za pomoč! bom sporočil kakšni so rezultati:) upam da nebom česa uničil:| kakšnega polža:):):) za končnike bom pa poiskal nekoga k ve kako se zamena ker dejansko nevem kje so:)

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » To Mar 11, 2008 1:51 am

Niva napisal/-a: za končnike bom pa poiskal nekoga k ve kako se zamena ker dejansko nevem kje so:)

Nevem jst če si ti pravi pilot za lado nivo. :D

Uporabniški avatar
Niva

OdgovorNapisal/-a Niva » To Mar 11, 2008 7:20 am

heh:):) ubistvu v tem času k jo mam mi ni povzročala nobenih večjih problemov. tako da ni blo treba ničesa razdirat in nič....zato pač nevem. :) sj ti tud enkrat nis imel pojma o pojmu...enkrat je pač treba začet an

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » To Mar 11, 2008 8:28 am

Samo nekaj bi dodal, drugo sta slayer in easy že povedala...
polža se štela, ko imaš volan naravnost. Pri namotanem volanu je normalno, da je več lufta.
Jaz sem štelal to pri dvignjenem avtu, se mi zdi, da boljše čutiš, koliko je lufta.

Kaj pa pomožni volan? Ponavadi ima ta tudi luft.

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » To Mar 11, 2008 11:57 am

Pomožni volan tudi ja... Sicer pa ni kej ugibat, zdej smo našteli vse možne lufte volana pr ladi, rešli pa nič. Vrži se spodaj ko so gume na tleh, en pa naj mota volan levo desno, boš hitro vidu kje so lufti.

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » To Mar 11, 2008 12:52 pm

slayer napisal/-a: Sicer pa ni kej ugibat, zdej smo našteli vse možne lufte volana pr ladi

Lahko je še kolesni ležaj odtegnjen.

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » To Mar 11, 2008 1:14 pm

gregor napisal/-a:
slayer napisal/-a: Sicer pa ni kej ugibat, zdej smo našteli vse možne lufte volana pr ladi

Lahko je še kolesni ležaj odtegnjen.

To je že luft pesta. :D

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov