Naj kdo, ki ima kaj pojma o tem pove kakšno
Project: Four Patrols
Vem, da Avstralci dajejo gor izpuhe premera cca 3 inče. Vendar pa to na mašine na katere montirajo aftermarket turbine npr: Garett 2860. Kako pa je to z naravno dihajočimi diesel mašinami. Ali ni tu fi cevi tudi navzgor omejen. Baje mora imeti na izhodu (izpuh) nek upor.
.
Če se ne motim dizel ne rabi kontra pritiska oz. mu to celo škodi. No vsaj turbini bi lahko menda.
Bencinar rabi tisti "upor" zaradi izgorevanja.
Ko sem jaz menjaval auspuh iz bencinarja na dizla sta oba imela fi cevi 60mm.
Torej bi rekel da glede na cevi ne more biti razlike. glede dizelskega in bencinskega.
Ko sem pa zmontiral orig. dizl izpuh je bila razlika ogromna.... Izgleda da je razlika samo v loncih.
Govorim o izpuhih 2.5 bencinar in 2.5 dizel.
Poglej malo kaj se da dobit original pa sigurno ne moreš falit.
Bencinar rabi tisti "upor" zaradi izgorevanja.
Ko sem jaz menjaval auspuh iz bencinarja na dizla sta oba imela fi cevi 60mm.
Torej bi rekel da glede na cevi ne more biti razlike. glede dizelskega in bencinskega.
Ko sem pa zmontiral orig. dizl izpuh je bila razlika ogromna.... Izgleda da je razlika samo v loncih.
Govorim o izpuhih 2.5 bencinar in 2.5 dizel.
Poglej malo kaj se da dobit original pa sigurno ne moreš falit.
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
Vidim da je dilema....
Avtomobil z turbo puhalom(diesel/bencin whatever...) ni tako problematičen z premerom cevi...prej kot pridejo plini ven, bolje je....ampak, še tukaj je potreben malo backpresure, tako da...
Agregat brez turbine, pa rabi kontra pritisk, zato ni kar vseeno kakšen izpuh izdelate...
Mogoče gre z "bolj odprtim" na nizkih vrtljajih bolje oz. malce bolje pospeši, navor pa mu definitivno pade...
Tako da če je serijski motor, ti priporočam., da ne greš več kot 10mm v plus
EDIT:
še to....premer cevi se ponavadi spreminja glede na dolžino izpuha...torej je možno da avtomobil z daljšim izpuhom ima večji premer cevi in obratno
Avtomobil z turbo puhalom(diesel/bencin whatever...) ni tako problematičen z premerom cevi...prej kot pridejo plini ven, bolje je....ampak, še tukaj je potreben malo backpresure, tako da...
Agregat brez turbine, pa rabi kontra pritisk, zato ni kar vseeno kakšen izpuh izdelate...
Mogoče gre z "bolj odprtim" na nizkih vrtljajih bolje oz. malce bolje pospeši, navor pa mu definitivno pade...
EDIT:
še to....premer cevi se ponavadi spreminja glede na dolžino izpuha...torej je možno da avtomobil z daljšim izpuhom ima večji premer cevi in obratno
ex.Popaj. Preimenovan s strani upravnika na podlagi zaslug skupnosti in predlog skupnosti. ;)
www.Adventure-Overland.si
Popaj napisal/-a:Vidim da je dilema....
EDIT:
tako je
AVTOVLEKA 051 800 777 I have the body of a God. But it sucks cause it´s Buddha AVTOVLEKA 051 800 777
Izpušni sistem pri turbo dieselih...."što prije tem bolje"
V bistvu turbo odpravlja-popravlja vse napake. Traktor je paš traktor....in sedaj bo pol foruma skočilo v luft
Ko pa govorimo o atmosferskih motorjih je pa druga plat medalje. Tu je pa glede izpušnih sistemov res cela znanost. Če koga RES zanima naj za kratek čas pogleda to povezavo
http://dairally.net/daihard/chas/MiscCalculators/DaiPipes.htm
Za pomoč...zelo pomemben podatek je površina izpušnih ventilov
V bistvu turbo odpravlja-popravlja vse napake. Traktor je paš traktor....in sedaj bo pol foruma skočilo v luft
Ko pa govorimo o atmosferskih motorjih je pa druga plat medalje. Tu je pa glede izpušnih sistemov res cela znanost. Če koga RES zanima naj za kratek čas pogleda to povezavo
http://dairally.net/daihard/chas/MiscCalculators/DaiPipes.htm
Za pomoč...zelo pomemben podatek je površina izpušnih ventilov

hja, veš kako je....nekomu lahko daš desko in pipec, pa bo gosli iztesal. Nekomu pa kubik desk ter mizarsko delavnico, pa si bo kvečjemu kaj naredil. Recimo prst odrezal.
Offroad se zelo razlikuje glede teh stvari glede na ostale motošporte. Bilo je že nekaj tem okoli izpuha in po tam zapisanem in povedanem je za večino vrhunski dosežek, če kar glušnik dol odrežeš pa je......daleč od resnice. Vsak motor zahteva ustrezen izpuh če želimo izvleči optimum iz njega. Zajebat ga zna vsak....to ni problem.
Za zagovornike enormnih premerov cevi in odprtih pretočnih izpuhov imam eno vprašanje.......ali ste v vsem svojem znanju sploh kdaj pomislili, da je v offroadu poleg nekaj bistvenih stvari katere je popaj omenil ( se mu vidi da je v motošportu) še nekaj o čemur se vam niti ne sanja. Zakaj? Zato ker vam se samo eno mota po glavi in sicer kako priti na hrib......kako dol itak ni važno. Z brega se še drek vala pravijo. No pri offroadu ni ravno tako.
Zdaj pa mal razmišljajte kaj hudiča ima izpušni sistem z vožnjo navzdol.
Glede vpliva na motor itak nima smisla razpravljat, mogoče le v razmislek, le zakaj hudiča so potem dobri izpušni sistemi tako dragi, če niso važni kot pravite nekateri.
Tudi pri vožnji navzgor ne bo pomagalo če je izpuh čisto odprt. Snemite auspuh dol pa probajte. Razen dretja in kažina iz te moke ne bo kaj prida efekta......
Offroad se zelo razlikuje glede teh stvari glede na ostale motošporte. Bilo je že nekaj tem okoli izpuha in po tam zapisanem in povedanem je za večino vrhunski dosežek, če kar glušnik dol odrežeš pa je......daleč od resnice. Vsak motor zahteva ustrezen izpuh če želimo izvleči optimum iz njega. Zajebat ga zna vsak....to ni problem.
Za zagovornike enormnih premerov cevi in odprtih pretočnih izpuhov imam eno vprašanje.......ali ste v vsem svojem znanju sploh kdaj pomislili, da je v offroadu poleg nekaj bistvenih stvari katere je popaj omenil ( se mu vidi da je v motošportu) še nekaj o čemur se vam niti ne sanja. Zakaj? Zato ker vam se samo eno mota po glavi in sicer kako priti na hrib......kako dol itak ni važno. Z brega se še drek vala pravijo. No pri offroadu ni ravno tako.
Zdaj pa mal razmišljajte kaj hudiča ima izpušni sistem z vožnjo navzdol.
Glede vpliva na motor itak nima smisla razpravljat, mogoče le v razmislek, le zakaj hudiča so potem dobri izpušni sistemi tako dragi, če niso važni kot pravite nekateri.
Tudi pri vožnji navzgor ne bo pomagalo če je izpuh čisto odprt. Snemite auspuh dol pa probajte. Razen dretja in kažina iz te moke ne bo kaj prida efekta......
kolikor je meni znano da z dolžino avspuha
- bol je daugi večji navor ima
-kratki avspuhi so pa ha hitrost
-pomembni so prekati v avsuhu kako so ostavljeni in na kako dolžino
-pomeben je fi cevi in premer lonca
-materjal cevi
-zelo je pomebno kako je avspuh ispeljan iz motora kolko cevi a kako so skupaj speljane pa še kaj bi lahko napisal samo mi več ni ker smo malo
pa zlgleda da bo trebalo it

-materjal cevi
-zelo je pomebno kako je avspuh ispeljan iz motora kolko cevi a kako so skupaj speljane pa še kaj bi lahko napisal samo mi več ni ker smo malo

foter mesar ,mati pek kaj pride vun ??
vun pridem jas

vun pridem jas
DavidJ napisal/-a:Hvala popaj![]()
Bom dal potem 2x 50 in v 60 pa je to to! Drugače pa bo speljan enako kot original.
Me pokličeš po telefonu, mi ne verjameš, pokličeš še miljon drugih, gnjaviš po forumu, sprašuješ pri Krulcu, ženi zvečer razlagaš o fi-ju in dolžini (ona se ti smeje),skratka dobiš 5 novih sivih las, na koncu pa narediš po moje
Ste že sestavl?
Okrog izpuha lahko nardim celo znanost, ampak ni pojem te teme....cero napisal/-a:kolikor je meni znano da z dolžino avspuha
-materjal cevi
-zelo je pomebno kako je avspuh ispeljan iz motora kolko cevi a kako so skupaj speljane pa še kaj bi lahko napisal samo mi več ni ker smo malo![]()
![]()
na hitro to kar si rekel ti...
-Dolga cev in navor že ja, ampak kot pri vsaki stvari je treba imeti pamet
-Kratek izpuh pomeni hitrost pri avtomobilih z prisilnim polnjenjem...spet važno imeti pamet na pravem mestu
-to o prekatih imaš prav in tukaj ne boreš biti pameten...karkoli boš naredu "na pamet" se lahko obrestuje, ali pa tudi ne....
Tukaj ima prav Alien...dobri izpuhi so dragi zaradi razvojne tehnologije(no največji razlog), ne zaradi ostalih stvari
-materijal je pa že stvar preformansev...laik zaradi materjala ne bo naredil izpuha, ki mu bo dal 50KM...
-zadnja točka...veliko ljudi se loti samih izdelovanja izpušnega kolektorja...eeeee!!!.... še ena stvar, kjer je lahko govora za en teden...
...za veliko reči pa pravim( govora o seriskih zadevah)....
Niso inžinjirji zastonj sedeli za mizo....tko da toplo vodo odkrit, razen iz domače pipe, ni kar tako...
uspešno predelovanje vam želim
ex.Popaj. Preimenovan s strani upravnika na podlagi zaslug skupnosti in predlog skupnosti. ;)
kingroad napisal/-a:DavidJ napisal/-a:Hvala popaj![]()
Bom dal potem 2x 50 in v 60 pa je to to! Drugače pa bo speljan enako kot original.
Me pokličeš po telefonu, mi ne verjameš, pokličeš še miljon drugih, gnjaviš po forumu, sprašuješ pri Krulcu, ženi zvečer razlagaš o fi-ju in dolžini (ona se ti smeje),skratka dobiš 5 novih sivih las, na koncu pa narediš po moje![]()
Ste že sestavl?
Ma ja sej sem ti verjel. Samo moram še tu malo debato razvijat. Dela kolega auspuf. Pa mal sem še spustil zadaj panhard, pa ročice menjalnika in reduktorja podaljšal, pa take ....
Drugač mam pa tud tok druzga dela, da najbolj da ne bi nič spat hodil
Moja je pa tud s fi 50 zadovoljna

Zima pred vrati, delavnica sameva
Gva čmo. Pa se "generalni" loti svoje rusinje.
Lado u delavnco, na kup macole, pajsarje, flekasrce, švasaparate in vse sorte orodja na različnih prijemalih.
Od kje mi je to poznano??
Gotou, Patrola imamo za vzor in se lotmo dela.
Mal kleparije.
Notranjost.
Mal odspodaj.
Še mal desnega boka.
Da se no bo okol govorl, da se to zimo nč ne dela.
Gva čmo. Pa se "generalni" loti svoje rusinje.
Lado u delavnco, na kup macole, pajsarje, flekasrce, švasaparate in vse sorte orodja na različnih prijemalih.
Od kje mi je to poznano??
Gotou, Patrola imamo za vzor in se lotmo dela.
Mal kleparije.
Notranjost.
Mal odspodaj.
Še mal desnega boka.
Da se no bo okol govorl, da se to zimo nč ne dela.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov
bemumast kopljem že dalj časa za nečim podobnim.....TNX