Ali mi mogoče kdo zna svetovati oz.odgovoriti kako je z menjavo motorja za Jeep cheroke 2,5 bencin,letnik 93,da bi zamenjal en dizel motor 2.1 ali 2.5?
LP
Jeep-cheroke 2.5 bencin
Jeep-cheroke 2.5 bencin
Rekli so mi da tam nimajo poti,ko sem prišel jaz tam sem jih videl na tisoče. OFFROAD JE ZAKON!!!
Ok že jaz sem en "budaljer" na tem forumu , ko zmečem denar v 2.5 TD motor....zaj pa mi še ti povej en pameten razlog , da bi iz 2.5 bencinarja delal 2.5 dizla? 2.5 dizel bo porabil 10 litrov....kok pa bencinar? S tem , da pri bencinarju tankaš olje, menjaš svečke in pelješ....tu pa ne verjamem, da boš dobil dober rabljen motor s celimi glavami,dobro turbino,dobro črpalko.....
Kakšna res lepa relacijska vožnja po ravnini je poraba 13-14 litrov,drugače za mojo vožnjo po naših hribovskih vaseh pa 18-20l,prej sem imel lado nivo 1.7 brez i-ja pa je bila poraba 14,15l.To je prvi razlog,drugi pa je da je bencin drag,nafta pa cenejša ter še trošarino za nafto dobim povrnjeno.
LP
LP
Rekli so mi da tam nimajo poti,ko sem prišel jaz tam sem jih videl na tisoče. OFFROAD JE ZAKON!!!
jurecek napisal/-a:Kakšna res lepa relacijska vožnja po ravnini je poraba 13-14 litrov,drugače za mojo vožnjo po naših hribovskih vaseh pa 18-20l,prej sem imel lado nivo 1.7 brez i-ja pa je bila poraba 14,15l.To je prvi razlog,drugi pa je da je bencin drag,nafta pa cenejša ter še trošarino za nafto dobim povrnjeno.
LP
No naj ti povem da 2.1TD motor je prešvoh....po forumu sem že bral izkušnje , da je poraba hitro prerasla 14 (ker je švoh motor in ga je treba priganjat ( 82KM) ). 2.5 motor pa lepe vožnje po regionalkah pije 10 povprečje ( se da tudi manj ..AC in 100km/h). Na terenu mu pa noben problem ni prit tudi do 17 (iz izkušenj 300km in 50 litrov..poleg ostalih problemov, ki jih imajo dizli....Če bi takrat jaz kupil bencinarja bi se na račun popravil,ki sem jih imel, vozil še danes, kljub večji porabi...). Ampak ljudje smo si različni men je všeč zvok dizla in nasploh dizel kot motor...ampak , da bi pa izključno zaradi porabe razmišljal o menjavi motorja....
Po moje tvoj jeep potrebuje samo kak velik servis (vžig,svečke, lambda,injektorji....) pa bo poraba tudi padla.
Lisko ampak na dolgi rok kakorkol obrneš se bolj splača met dizla. Če ne druzga ga boš za boljšo ceno prodav. Pri tolk starih avtih je težko dobit dobrga in brez rje pa naj bo bencinar ali pa dizel.
V primeru jurčka pa dobi trošarino nazaj kar pa tud vpliva na ceno. Najbolje da vzameš tistega ki je lepše ohranjen pa naj bo 2.5 ali 2.1
lp
V primeru jurčka pa dobi trošarino nazaj kar pa tud vpliva na ceno. Najbolje da vzameš tistega ki je lepše ohranjen pa naj bo 2.5 ali 2.1
lp
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 36 gostov