Podvozje Terrano

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Mihevc

OdgovorNapisal/-a Mihevc » Ne Mar 13, 2011 8:16 am

Avto še zmerom čaka,da se ga lotim! Za gumice sem se neki menil pri vargalandu-bi se dalo naročit.Se moram še mal pozanimat na kakem nissan servisu.Zaenkrat se mi še ne mudi,predvidoma se ga bom lotu šele enkrat poleti,do takrat bom pa že kaj izbrsku!

Če pa se kaj takega valja komu doma na policah ali pa pod ponkom pa z veseljem odkupim!

lp.mihevc t

creative
Kraj: CERKNICA

OdgovorNapisal/-a creative » Ne Mar 13, 2011 9:53 am

Mišica, ali si kupil Terranota?
Jaz vse kar se tiče podvozja in ostalih stvari za Terranota dobim pri Avtominjonu na Rakeku. Stvari kot so: zavorne ploščice, čeljusti zadnjih zavor in končnike volanskega stabilizatorja pa so imeli na zalogi, ostalo pa naročijo.

Uporabniški avatar
compadre
Kraj: 45.895913, 15.654165

OdgovorNapisal/-a compadre » Ne Mar 13, 2011 10:36 am

ko boste razdirali tiste vzdolžne stabilizatorje ali roke, boste opazili, da niso problem samo gumice, ampak tudi roke same:

Slika
And on the 8th day God created Land Rover

Zajček
Kraj: notranjska

OdgovorNapisal/-a Zajček » Ne Mar 13, 2011 10:50 am

A si ti, compadre, potem kar navaril manjkajoči material?

Kje si pa gume dobil?

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » Ne Mar 13, 2011 10:57 am

ja 8)

Slika

mahvan
Kraj: Prlekija

OdgovorNapisal/-a mahvan » Ne Mar 13, 2011 11:33 am

Gumice od končnika stabilizatorja imam jaz ena dva kompleta še v solidnem stanju saj sem odstranil celoten stabilizator iz avta tak, da moram pogledat pa javim.
Še vedno pa iščem te gumice, ki so na sliki od compadre-ja katere pridejo na vpetju spodnje vilice.
Da tako nagrize kovino na teh podaljških vilice pa je po moje vzrok vožnja z zanič gumicami, ker potem kovina drgne ob kovino...

Matjazzz
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a Matjazzz » Ne Mar 13, 2011 12:02 pm

mahvan napisal/-a:Gumice od končnika stabilizatorja imam jaz ena dva kompleta še v solidnem stanju saj sem odstranil celoten stabilizator iz avta tak, da moram pogledat pa javim.
Še vedno pa iščem te gumice, ki so na sliki od compadre-ja katere pridejo na vpetju spodnje vilice.
Da tako nagrize kovino na teh podaljških vilice pa je po moje vzrok vožnja z zanič gumicami, ker potem kovina drgne ob kovino...

Tu se ne bi strinjav s tabo. Kjer kovina drgne ob kovine ni tako hude rje ampak se vidi lepa površina brez pretirane rje. Sem pa nekaj dni nazaj razdiral zadnje vage pa sem dobil podobne simptome. Slika
Slika
Če pogledaš os z gumo je zgornja površina - kjer je drgnilo kovina na kovina nekako enakomerno obrabljena in dokaj čista (se ne vidi najlepše na sliki) medtem ko je spodnja stran neenakomerno obrabljena- luknjičasta pa sploh ni bilo obrabe kovina na kovina ( se slabše vidi na sliki) Pomoje v vzdrok te luknjičast obrabe pri mojem primeru in compadre-tovem zadrževanje umazanije vode soli ki se pravzaprav stalno zadržuje notri in nima izhoda ven ker jo tesnijo gumice .

LP Matjaž
Nazadnje spremenil Matjazzz, dne Ne Mar 13, 2011 3:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
compadre

OdgovorNapisal/-a compadre » Ne Mar 13, 2011 12:11 pm

Matjazzz napisal/-a:
mahvan napisal/-a:Gumice od končnika stabilizatorja imam jaz ena dva kompleta še v solidnem stanju saj sem odstranil celoten stabilizator iz avta tak, da moram pogledat pa javim.

Tu se ne bi strinjav s tabo. Kjer kovina drgne ob kovine ni tako hude rje ampak se vidi lepa površina brez pretirane rje. Sem pa nekaj dni nazaj razdiral zadnje vage pa sem dobil podobne simptome. https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=f ... =inline&zw
Če pogledaš os z gumo je zgornja površina - kjer je drgnilo kovina na kovina nekako enakomerno obrabljena in dokaj čista (se ne vidi najlepše na sliki) medtem ko je spodnja stran neenakomerno obrabljena- luknjičasta pa sploh ni bilo obrabe kovina na kovina ( se slabše vidi na sliki) Pomoje v vzdrok te luknjičast obrabe pri mojem primeru in compadre-tovem zadrževanje umazanije vode soli ki se pravzaprav stalno zadržuje notri in nima izhoda ven ker jo tesnijo gumice .

LP Matjaž

že, že, sam lahko bi se pa že enkrat naučil slike lepit, ne pa 404 povezave....... :twisted:

Matjazzz
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a Matjazzz » Ne Mar 13, 2011 3:18 pm

Pardon bom popravu slikice. A drugim pa odpre? :oops:

Uporabniški avatar
mišica
Kraj: Notranjska

OdgovorNapisal/-a mišica » Ne Mar 13, 2011 4:28 pm

creative napisal/-a:Mišica, ali si kupil Terranota?
Jaz vse kar se tiče podvozja in ostalih stvari za Terranota dobim pri Avtominjonu na Rakeku. Stvari kot so: zavorne ploščice, čeljusti zadnjih zavor in končnike volanskega stabilizatorja pa so imeli na zalogi, ostalo pa naročijo.

Ja zmenjen se že za njega, predvidoma ga grem jutri iskat, če bom prej tamalo formulco naprej dal.

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov