Ford Ranger / Mazda BT-50
Ford Ranger / Mazda BT-50
Zanima me če ste lastniki omenjenih dveh avtov opazili prekomerno obrabo zunanjih robov sprednih koles.
Namreč na mojem so zunanji robi zradirani pri 23.000 km, pa me zanima ali imam optiko zmrdano ali je to dejansko stanje, ker vozilo je sicer bilo na optiki v sklopu garancije, vendar jih sumim da so to oni bolj na oko gledali.
lp
Namreč na mojem so zunanji robi zradirani pri 23.000 km, pa me zanima ali imam optiko zmrdano ali je to dejansko stanje, ker vozilo je sicer bilo na optiki v sklopu garancije, vendar jih sumim da so to oni bolj na oko gledali.
lp
Mamut hvala, sam sem tudi razmišljal v tej smeri, avto nima nič špananih torzij je vse tovarniško. Predvidevam da terenska vožnja ne more porušit nastavitev optike ali pač? (počasnja vožnja čez "skale" Kamenjak-Istra, brez skakanja, ostalo pa gozdne poti večinoma blato.)
Pozna kdo koga ali ve kje delajo dobro optiko na štajerskem koncu.
Thanks, bluub
Pozna kdo koga ali ve kje delajo dobro optiko na štajerskem koncu.
Thanks, bluub
-
moja.malenkost
- Kraj: pesnica
-
moja.malenkost
- Kraj: pesnica
Evo namig po mojem primeru. Tudi meni spredaj zunanje robove na mojem hiluxu požira malo bolj kot znotraj. Nebom rekel, da je to normalno ??' Pretežni del moje vožnje je asfalt kjer ga pač tišim kolikor rabim. Posledično pride tudi do obremenitev na zunanje dele pnevmatik , ker se teža vozila v ovinku prevaga na zunanji del pnevmatike pick upi pa so še zadaj ko so prazni extra lahki. Sedaj pa najt primerno geometrijo je pa loto??? po mojem mnenju bi bilo zelo potrebno ob nastavitvah optike upoštevat kako se vozilo uporablja . V večini z praznim ali polnim kesonom. Starejši mehaniki se bodo spomnili, da so prej včasih vozila obtežili ko so nastavljali optiko.
Z temi gumami ( cooper discovery 255/70/15) sem prevozil cca 40000 km in bom 2 zamenjal potem bom pa tudi opravil optiko samo ne vem če doma ali ??
PS. Kje so ti pa rihtali vozilo(optiko)
Z temi gumami ( cooper discovery 255/70/15) sem prevozil cca 40000 km in bom 2 zamenjal potem bom pa tudi opravil optiko samo ne vem če doma ali ??
PS. Kje so ti pa rihtali vozilo(optiko)
Prvo optiko so delali na Šerbineku (garancijska reklamacija), včeraj sem pa bil pri Živčec Limbuška, in mi je vse pregledal, nastavil mi je tudi malenkost ven kolesa (v mejah dopustnega), kot nagnjenosti kole (kateri se meni zdi da je edini problem, saj tak kot je zgoraj napisano se vozila zelo obremenjena v ovinkih) se pa ne da nastavit. Tak da mislim da nebo druge kot vsakih 10-15k km menjava koles po aksah.
lp bluub
lp bluub
Kot ex ( mi je še vedno žal) lastnik Mazde B2500D 4x4:
obraba zunanjih robov prednjih gum je normalna, ker ima barka mehansko zaporo zadnjega diferenciala - posledično notranja zadnja guma opravlja isti ( hoče ) radius ovinka kot zunanja, zato poriva avto navzven iz ovinka - prednja zunanja gum se temu upira - OBRABA roba.
Do preprostih razlag je vedno težko priti, potem so pa vsi pametni.
LP
obraba zunanjih robov prednjih gum je normalna, ker ima barka mehansko zaporo zadnjega diferenciala - posledično notranja zadnja guma opravlja isti ( hoče ) radius ovinka kot zunanja, zato poriva avto navzven iz ovinka - prednja zunanja gum se temu upira - OBRABA roba.
Do preprostih razlag je vedno težko priti, potem so pa vsi pametni.
LP
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti