Zdravo!
Malo razmišljam...
Se ga ljubi komu mal opisat?
Načeloma me zanima tadolgi, morda bi tudi kratek bil ok.
Vožen bi bil večino po cesti, od tega veliko po avtocesti po levem pasu.
Kako je z udobjem, kako je trd?
So kakšni znani problemi? Glava? Rja?
Kaj lahko od skoraj 10let starega pričakujem v naslednjih 100.000 km?
Euroncap testov ni, al jih samo jaz ne najdem?
lp, gregor
Terrano II 2.7TD izkušnje?
Terrano II 2.7TD izkušnje?
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola
2x Patrol Y61 2.8TD
Jaz imam sicer dolgega (mislim terranota)(':ah_seveda:'),le bencinarja!Je kar dobr strojček in sem zelo zadovoljen.Resda vsake toliko kaj crkne,kar pa pri mojem načinu vožnje ni nič čudnega.Je resda manj okreten od kratkega,je pa mnogo bolj oporaben!
Kar se tiče dizla ne vem kaj dosti.Ga ima kolega ,kratki model in glede na njegovega imam jaz isto ali pa skor manjšo porabo! čudno!Imam blokado pri 165 km/h,samo mi ne dela več odkar sem ga nagnal čez 190 km/h ?
Pleg pa gniloba je pa problem,verjetno ne samo mojga.Gnije največ pod zadnjo klopjo in znotraj zadnjih blatnikov na sprednjem delu-raje ne glej!
Ali pač! Bodi tudi peviden na manšete in zglobe na polosovinah.
Drugače pa imaš tle malo več podatkov o terranotu - http://www.avto-magazin.si/media/upload ... -ii-27.pdf
Lp.mihevc t
Kar se tiče dizla ne vem kaj dosti.Ga ima kolega ,kratki model in glede na njegovega imam jaz isto ali pa skor manjšo porabo! čudno!Imam blokado pri 165 km/h,samo mi ne dela več odkar sem ga nagnal čez 190 km/h ?
Pleg pa gniloba je pa problem,verjetno ne samo mojga.Gnije največ pod zadnjo klopjo in znotraj zadnjih blatnikov na sprednjem delu-raje ne glej!
Ali pač! Bodi tudi peviden na manšete in zglobe na polosovinah.
Drugače pa imaš tle malo več podatkov o terranotu - http://www.avto-magazin.si/media/upload ... -ii-27.pdf
Lp.mihevc t
Pozdravljen,
Jaz imam tudi dolgega
dizla 3.0. letnik 2003 Imam ga eno leto in pol in zaenkrat nisem imel nobenih težav. Prevozili pa smo kakšnik 15.000Km. Takoj ko sem ga kupil sem zamenjal podvozje (OME pri Mamutu) in mislim da je bila to dobra naložba saj lepo požira neravnine in še kaj hujšega. Zamnejal sem še gume z BFG AT. Motor je malo traktorski ko vžge, ko pa je ogret pa lepo prede, tudi moči je dovolj.
Na terenu me še ni razočaral, res pa je, da nisem nek hud off roader. Edino kljuka zadaj me moti, saj vedno drsam po tleh..
Terrano ima priklopljiv 4x4 in je mogoče kdaj pozimi nadležno preklapljati ko se podlaga menja. Po suhem ga ni za biksati z 4x4 brez sredinskega diferenciala.
Glede na letnik še nisem opazil kakšne rje se pa pojavljajo razni črički v kabini. Poraba okoli 10L tudi ko je na strehi Maggiolina.
Za zaključek, za moje potrebe (drugi avto v familji, namenjen potepanju in potavanjem) je avto OK vsled tega, da se je družina pred kratkim povečala pa se mi oko ozira po kakšnem Patrolu z istim motorjem.
LP
Timaj
Jaz imam tudi dolgega
Na terenu me še ni razočaral, res pa je, da nisem nek hud off roader. Edino kljuka zadaj me moti, saj vedno drsam po tleh..
Terrano ima priklopljiv 4x4 in je mogoče kdaj pozimi nadležno preklapljati ko se podlaga menja. Po suhem ga ni za biksati z 4x4 brez sredinskega diferenciala.
Glede na letnik še nisem opazil kakšne rje se pa pojavljajo razni črički v kabini. Poraba okoli 10L tudi ko je na strehi Maggiolina.
Za zaključek, za moje potrebe (drugi avto v familji, namenjen potepanju in potavanjem) je avto OK vsled tega, da se je družina pred kratkim povečala pa se mi oko ozira po kakšnem Patrolu z istim motorjem.
LP
Timaj
No saj pravim, ideja je še v povojih. Poleti-najpozneje do jeseni- se bo treba odločit, al bo udoben terenec(kolikor pač je lahko terenec udoben), ali pa novejši osebni avto.
Če bo, bo vsekakor 2.7 dizel, ker bo postal friteza.
Kako je s preklopom 2H-4H med vožnjo?
Kako avtomatski vklopniki delujejo? Moraš med vožnjo kaj vedet o njih, ali ni treba? Nekaj sem bral nekje pa ne vem če sem prav razumel. Nekaj so omenjali, da bi moral rikverc zapeljat, da se vklopniki izklopijo.
Nisem še nikol imel avta s priklopljivim pogonom, zato sprašujem. Vozila ga bo pa 90%
Hvala obema.
Če bo, bo vsekakor 2.7 dizel, ker bo postal friteza.
Kako avtomatski vklopniki delujejo? Moraš med vožnjo kaj vedet o njih, ali ni treba? Nekaj sem bral nekje pa ne vem če sem prav razumel. Nekaj so omenjali, da bi moral rikverc zapeljat, da se vklopniki izklopijo.
Nisem še nikol imel avta s priklopljivim pogonom, zato sprašujem. Vozila ga bo pa 90%
Hvala obema.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
2x Patrol Y61 2.8TD
No naj melce še jaz opišem izkušnje z mojim Terranom
Vozim kratki model z motorjem 2.7 TD (vmesna serija z okroglimi lučmi).
V dveh letih sem z njim naklepal 40 000 km brez kakršnega koli problema.
-Motor
-Motor jih ima zdaj 200.000 in dela kot urca. Vžiga lepo, le zdaj v bolj mrzlih jutrih se kakšno minuto trese kot traktor, ko pa se ugreje je pa OK. Med menjavami olja, ga ne pokuri niti kapljice.
Minus, kar se tiče mašine, je precej lenoben motor na srednjih obratih. To se da seveda rešiti z "chip tuningom" in pri 150 KS ni o tem ne duha ne sluha.
Enkrat sem tudi zasledil, da naj bi bili v menjalnikih eni ležaji problematični, ampak da bi se to komu tudi zgodilo ma nisem videl.
-Poraba:
Ko včasih berem poste kako nekateri nabijajo o nizki porabi njihovih Terranotov se samo čudim kako da ne pridem na njihove številke.
Po mojih meritvah je takole.
mesto (kar dinamična vožnja) - do 12 litrov
kombinairana vožnja - 10,11 litrov
relacija - 9 litrov
(sem ga pa letos po Bosni čudežno spravil na 8 litrov, samo na to porabo nikar ne računaj)
Iz mojih izkušenj ti lahko povem da je moja povprečna poraba 11-12 litrov.
-Podvozje
Zame je podvozje na original seriskem Terranu precej povprečno. To se nanaša samo na amortizerje in ferde. Da je tako zanič sem ugotovil po menjavi standardnega z lift kitom OME. Nikoli več ne dam standardnega gor. S akašnimi končniki, lešaji, stabilizatorji pa nimam problemov.
-Pnevmatike
Minus tega avtomobila je tudi ta da nanj ne moreš (vsaj brez večjih predelav ne) natakniti večjih pnevamtik kot so originalne 235x75x15.
Na mojem imam sicer 31.10.5x15 ampak sem ga moral prej dvignit, zavihati spojne robove v kolotekih, porezati del zavesic, ....
-Udobje
Sedeži so v avtomobilu precej vredu in imajo dobro ledveno in bočno oporo. Presenečen sem bil nad prostornostjo zadnjih sedežev. Na njih lahko sedi marsikateri dvometraš, pa se ne bo nič pritoževal nad pomanjkanjem prostora. Prostora v prtljažniku ni veliko, vendar pa bo žena vanj brez problema spravila vse nakupovalne vrečke.
-Pleh
Tu je res velik probljem rja. V Sloveniji so verjetno vsi, kar jih boš šel gledat že malce načeti. Jaz sem zato šel mojega iskat v Italijo (Benetke) in tam so precej bolši.
-Povzetek
Z avtomobilom sem zelo zadovoljen in mi bo verjetno še kar nekaj časa služil. Po mojem mnenju je to avto, na katerega se lahko zaneseš in te ne bo pustil na cedilu. ( minimalnim vložkom v servisiranje). Če se boša odločil za nakup ti ne bo žal.
PS.
Iz 2H v 4H jaz med vožnjo ne preklapljam, se raje ustavim. Obratno pa ni problema.
Pri avt. aklopnikih moraš da se izklopijo, zapeljat kakšne 2m rikverc. Seveda pa si lahko nabaviš ročne in jih boš izklapljal ročno.
Vozim kratki model z motorjem 2.7 TD (vmesna serija z okroglimi lučmi).
V dveh letih sem z njim naklepal 40 000 km brez kakršnega koli problema.
-Motor
-Motor jih ima zdaj 200.000 in dela kot urca. Vžiga lepo, le zdaj v bolj mrzlih jutrih se kakšno minuto trese kot traktor, ko pa se ugreje je pa OK. Med menjavami olja, ga ne pokuri niti kapljice.
Minus, kar se tiče mašine, je precej lenoben motor na srednjih obratih. To se da seveda rešiti z "chip tuningom" in pri 150 KS ni o tem ne duha ne sluha.
Enkrat sem tudi zasledil, da naj bi bili v menjalnikih eni ležaji problematični, ampak da bi se to komu tudi zgodilo ma nisem videl.
-Poraba:
Ko včasih berem poste kako nekateri nabijajo o nizki porabi njihovih Terranotov se samo čudim kako da ne pridem na njihove številke.
Po mojih meritvah je takole.
mesto (kar dinamična vožnja) - do 12 litrov
kombinairana vožnja - 10,11 litrov
relacija - 9 litrov
(sem ga pa letos po Bosni čudežno spravil na 8 litrov, samo na to porabo nikar ne računaj)
Iz mojih izkušenj ti lahko povem da je moja povprečna poraba 11-12 litrov.
-Podvozje
Zame je podvozje na original seriskem Terranu precej povprečno. To se nanaša samo na amortizerje in ferde. Da je tako zanič sem ugotovil po menjavi standardnega z lift kitom OME. Nikoli več ne dam standardnega gor. S akašnimi končniki, lešaji, stabilizatorji pa nimam problemov.
-Pnevmatike
Minus tega avtomobila je tudi ta da nanj ne moreš (vsaj brez večjih predelav ne) natakniti večjih pnevamtik kot so originalne 235x75x15.
Na mojem imam sicer 31.10.5x15 ampak sem ga moral prej dvignit, zavihati spojne robove v kolotekih, porezati del zavesic, ....
-Udobje
Sedeži so v avtomobilu precej vredu in imajo dobro ledveno in bočno oporo. Presenečen sem bil nad prostornostjo zadnjih sedežev. Na njih lahko sedi marsikateri dvometraš, pa se ne bo nič pritoževal nad pomanjkanjem prostora. Prostora v prtljažniku ni veliko, vendar pa bo žena vanj brez problema spravila vse nakupovalne vrečke.
-Pleh
Tu je res velik probljem rja. V Sloveniji so verjetno vsi, kar jih boš šel gledat že malce načeti. Jaz sem zato šel mojega iskat v Italijo (Benetke) in tam so precej bolši.
-Povzetek
Z avtomobilom sem zelo zadovoljen in mi bo verjetno še kar nekaj časa služil. Po mojem mnenju je to avto, na katerega se lahko zaneseš in te ne bo pustil na cedilu. ( minimalnim vložkom v servisiranje). Če se boša odločil za nakup ti ne bo žal.
PS.
Kako avtomatski vklopniki delujejo? Moraš med vožnjo kaj vedet o njih, ali ni treba?
Iz 2H v 4H jaz med vožnjo ne preklapljam, se raje ustavim. Obratno pa ni problema.
Pri avt. aklopnikih moraš da se izklopijo, zapeljat kakšne 2m rikverc. Seveda pa si lahko nabaviš ročne in jih boš izklapljal ročno.
Ta je pa iz trte zvita.
-
jeepwrangleroff-road
- Kraj: Brkini
jeepwrangleroff-road napisal/-a:ziga412: Kakšne gume pa imaš na terranotu??? Jaz imam sicel lift 4.5 cm in mislim v prihodnje namestiti 31/10.5 r15 pnevmatike pa me zanimajo določene posledice ki jih bo potrebno odpraviti??
Hvala za odgovore.
Gume so nalite AT (profil je praktično identičen BFGoodrich AT). Kar se pa tiče modifikacij na vozilu, pa boš moral narediti isto, ne glede katere gume boš nataknil.
Da ti malce natančneje opišem:
-porezati moraš del odbijača, ker šene ti kolo prime vanj ko malce zaviješ
-zapogniti in nato malce potolči spojne robove kolotekov
-porezati notranji plastični blatnik, ki pokriva spojni rob
-dobro zaščiti z temeljno barvo in nato zamaži z primernim silikonom zapognjeni spojni rob
-porezati del zavesic
Kolega ima na Terranu Malatesta Kaiman 31x10.5x15 in je moral isto narediti.
Ta je pa iz trte zvita.
Za vse lastnike Terrana zanimiva glarija slik:
http://picasaweb.google.com/clubterrano
imaš res veliko inf. od montaže vitla, odbijačov,....
LP
Timaj
http://picasaweb.google.com/clubterrano
imaš res veliko inf. od montaže vitla, odbijačov,....
LP
Timaj
-
jeepwrangleroff-road
- Kraj: Brkini
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta