glave za JEEP
-
remington30
- Kraj: Mala Nedelja
glave za JEEP
mi lahko kdo pove kje bi dobu glave motorja za JEEP CHEROKI 2,5 TD letnik 97 in kako lahko testiram stare dabi vedu katera je fuč.
- Mitsurugi2
- Mitsurugi2
- Mitsurugi2
Včeraj sem sam testiral tri kupljene rabljene glave za VM in so zdržale 4bare. Od starih štirih je bila ena nova že menjana in od ostalih treh je ena puščala med ventili ena pa na predkomori. Danes sem vse štiri glave prebrusil na enako višino, ker bo tudi novo tesnilo. V soboto ali pa nedeljo jih dam na avto, ker mi že od zime stoji in mi je dolgćas po njem. Bom poročal kako se bo obneslo.
kopron napisal/-a:Včeraj sem sam testiral tri kupljene rabljene glave za VM in so zdržale 4bare. Od starih štirih je bila ena nova že menjana in od ostalih treh je ena puščala med ventili ena pa na predkomori. Danes sem vse štiri glave prebrusil na enako višino, ker bo tudi novo tesnilo. V soboto ali pa nedeljo jih dam na avto, ker mi že od zime stoji in mi je dolgćas po njem. Bom poročal kako se bo obneslo.
Ti povem iz izkušenj?:D Ne bo se....zrihtaš motor pa kaj drugega crkne
pajo napisal/-a:čisto tako za usput, da ne boš delal istih napak kot jaz prvič, ko boš glave nataknil gor in jih mal privil, zategni najprej izpušni kolektor tudi če ti bo malo sukalo glave, šele nato jih potisni!!!
?
Prvo se zategne glave šele nato kolektorje. V čem bi že bla fora da bi prvo kolektorje privil?
kopron napisal/-a:Pajo ja imaš prav, zato da se napram kolektorja poravnajo glave v linijo, da potem ispušni kolektor ne pušča. Ker je kolektor dokaj tog in ne dovoljuje nobenih napak. Ne dobim novih teflonov za na ventile. Iman naročene pa jih čakam že lep čas pa jih ni.
Majnik trade si probal ? Jaz sem dobil robo v manj kot dveh dveh ali pa potokar.
Moraš pa sestavit tako da ni nobenih napak
Jaz sem kolektorje privil ampak ne do konca. Lih toliko da je lepo držalo glave skupaj. Potem sem glave privil do tretjega koraka (prvikrat 70 stopinj ) potem kolektorje zategnil do konca in nato še četrti korak ( še enkrat 70 stopinj).
kopron napisal/-a:Danes sem zmontiral glave na motor in zvečer ob deseti uri je zalaufal. Motor lepo prede ker sem tudi ventile pobrusil in teflone menjal. Temperatura je konstantno 78 stopinj, pa tudi mehurčkov ni med vodo.
Lep pozdrav Jože.
Normalna temparatura. Drgač pa ne vem al sem jaz neki zbrklal al si me ti klical?
Upam da si tudi kolektorje in pa sesalne vode ( od turbine naprej) ter interkuler očistil. Verjam motor kr lažje zadiha.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost