Moj Touareg z novimi gumami.

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
wortex
Kraj: Logatec

Moj Touareg z novimi gumami.

OdgovorNapisal/-a wortex » So Avg 01, 2009 2:12 pm

Evo sm dal na touarega mojga 265 70 R17 :) avto v trenutko ko sm dal gume gor zgubu vs luksus :) Sam zglea pa čist drgač kot z prvimi gumami.

Fotke tvojega wannabe terenca sem moral izbrisati, ker so bile 3264×2448pix.
Maksimalna velikost za objavo na forumu je 800x600pix.
Tu so linki, Muschi. :kaj_takega_pa_se_ne:

http://freeweb.siol.net/muschi/02072009004.jpg
http://freeweb.siol.net/muschi/02072009005.jpg
http://freeweb.siol.net/muschi/02072009006.jpg
http://freeweb.siol.net/muschi/02072009007.jpg

LP, R.

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » So Avg 01, 2009 3:40 pm

Super!
Res sedaj čisto drugače izgeda.
Bomo pa v prihodnje še bolj zavzeto sledili deluksuzuiranju
tvojega Tuarega, če boš pred objavo format slik močno zmanjšal.
Za to ti bomo še bolj hvaležni.
Lp
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

wortex

OdgovorNapisal/-a wortex » Ne Avg 02, 2009 2:45 am

Sm vidu da je mal prevelik pa se mi je mudil pa nism mel časa zmanjšat bom pazljiv v prihodnosti :)

Me pa zanima, kaj manjka touaregu do terenca? Sm nov v te stvari in me zanimajo mnenja strokovnjakov :)

Uporabniški avatar
Navigator Tome
Kraj: Kanal ob SOČI

OdgovorNapisal/-a Navigator Tome » Ne Avg 02, 2009 3:38 am

wortex napisal/-a:
Me pa zanima, kaj manjka touaregu do terenca? Sm nov v te stvari in me zanimajo mnenja strokovnjakov :)

Vse!

wortex

OdgovorNapisal/-a wortex » Ne Avg 02, 2009 4:00 am

Navigator Tome napisal/-a:
wortex napisal/-a:

Vse!

No začnite naštevat :)

TRCO1
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a TRCO1 » Ne Avg 02, 2009 9:21 am

wortex napisal/-a:
Navigator Tome napisal/-a:
wortex napisal/-a:

Vse!

No začnite naštevat :)

snorkel,vitel,pjaštre,prtlažnik,lopata,lift jack,rollbar, šus plate,kakšna špera...........pred vsem ga pa omejuje znamka avtomobila.... :shit_happens: :shit_happens: :shit_happens: :shit_happens: :D :D :D :D :D :D

wortex

OdgovorNapisal/-a wortex » Ne Avg 02, 2009 11:39 am

Ok da vem :) zaporo diferinciala pa ma. Zgleda da dobiš pr ostalih terencih use to zraven vitel šus plate itd ..

Jst use oddaje k sm gledu od testov touarega, so maximalno pohvalil terensko vožnjo.

Touareg - brezkompromisna moč
Touareg na terenu pokaže svoj pravi potencial. Z lahkoto je kos vsaki oviri, pa naj bo to reka, strm vzpon ali jarek. S Touaregom boste svet ugledali v novi luči.
.Naklon pri vzponu: 100 % ali 45°
Touareg obožuje ekstremne vzpone. Celo tiste, pred katerimi drugi obupajo. To je še en dokaz več za njegove ekstremne zmogljivosti. V izvedbah z avtomatskim menjalnikom vam bo pri speljevanju in mirovanju na strmih vzponih dodatno v pomoč asistenca za speljevanje na klancu.

Touareg vas lahko spremlja tudi na ribolovu. Motor in notranjost namreč tudi v vodi ostaneta suha. Izvedba z motorjem V10 TDI je serijsko opremljena z zračnim vzmetenjem, s katerim se lahko podate celo v vodotoke z globino 580 mm. Toliko namreč pri tej izvedbi meri prevozna globina vode. Pri izvedbah brez zračnega vzmetenja prevozna globina vode meri 500 mm.

Prevozni kot brežine: 28°
Nobena udarna jama ni pregloboka: Touareg premaga vsak oster dvig terena. In brez skrbi - odbijač pri tem ostane nepoškodovan.

Največji previsni kot: 27°
Touareg nič ne ustavi zlahka. Od grbine do gorskega vrha: za Touareg so tudi večje ovire prava malenkost.

Največji prečni nagib: do 45°
Touareg se celo pri prečni legi na strmih pobočjih lahko pohvali z idealno vlečno silo. Največji prečni nagib meri 35° (v mirovanju celo 45°). In kar je še posebej praktično: obračanje volana in manevriranje sta mogoča na skorajda vsakem vzponu.

Štirikolesni pogon - stalno na delu
Na brezpotjih Touareg pokaže svoj pravi obraz. Štirikolesni pogon 4XMOTION deluje neprekinjeno in omogoča idealen prenos moči celo pri nizkem številu vrtljajev. Tako so odlična vlečna sila in optimalne krmilne lastnosti pri Touaregu pravzaprav samoumevne.

Touareg ima vse pod nadzorom. Podvozje z zračnim vzmetenjem in principom skyhook s senzorsko krmiljenim uravnavanjem blaženja je brez težav kos vsaki udarni jami in vsaki grbini. 6-stopenjsko uravnavanje višine podvozja omogoča prilagajanje različnim voznim situacijam. Štiri stopnje lahko izberete sami.

Elektronska zapora diferenciala predstavlja tehnično rešitev, s katero se na sprednji kolesi lahko enakomerno prenaša do 100 % moči motorja. Tudi spolzka podlaga za Touareg ne predstavlja nobene težave. Z dvema vrtljivima gumboma in s posebnim kolescem lahko spreminjate številne nastavitve podvozja. Tako lahko na primer izbirate med športno, komfortno in avtomatsko nastavitvijo.

Evo to sm pobral z ene strani 850 nm navora je pa tud dost pomoje za terenca?

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Ne Avg 02, 2009 11:55 am

Meja med klenim terencem in suvom je že nekaj časa bolj zabrisana. Sam jo še vedno delam, s tem da štejem med suve vse tiste cestne "terence" tipa tuareg, volvo XC90, bmw X3 mazda 7, toyota rav4, daihatsu terios in podobne zadeve, ki nimajo reduktorja. Pa tut subaru forester je vštet med suve, čeprav ima reduktor. Pač tak avto ni narejen za neke hujše terene, po travnikih in makadamu pa se pelje odlično.
Pred EUR sem bil SIT!

wortex

OdgovorNapisal/-a wortex » Ne Avg 02, 2009 11:59 am

Nebivedu napisal/-a:Meja med klenim terencem in suvom je že nekaj časa bolj zabrisana. Sam jo še vedno delam, s tem da štejem med suve vse tiste cestne "terence" tipa tuareg, volvo XC90, bmw X3 mazda 7, toyota rav4, daihatsu terios in podobne zadeve, ki nimajo reduktorja. Pa tut subaru forester je vštet med suve, čeprav ima reduktor. Pač tak avto ni narejen za neke hujše terene, po travnikih in makadamu pa se pelje odlično.

Touareg ma reduktor in zaporo diferinciala. Ostali pa nimajo to je res.

Uporabniški avatar
pinzi
Kraj: Hagau

OdgovorNapisal/-a pinzi » Ne Avg 02, 2009 2:17 pm

Mislim, o tem Touareg-u si pa take napisal, da me kar srat pritisne. A si že videl da kdo kravo jaha? Ja sedlo ji lah daš gor sam jahat jo ne morš ker je konj dost bol primeren. Če ne veš o čem govorim te povabim mal na pohorja, da nevš takih kozlarij klatu o tem wv.

wortex

OdgovorNapisal/-a wortex » Ne Avg 02, 2009 2:35 pm

Nism pisal ampak sm dal copy paste iz volkswagnove stvari.

Uporabniški avatar
Dimen

OdgovorNapisal/-a Dimen » Ne Avg 02, 2009 3:04 pm

Veste kaj, kdo izmed pisateljev zgornjih komentarjev je sploh vozil tuarega po terenu. Tut jst sm mislu najprej, da je ford explorer prej suv kot terenc pa ni res. Se je čist solidno odrezal na terenu. Lahko bi ga komot primerjal z terranotom II ki ga sedaj vozim.

Torej, naj kdo napiše kaj iz lastnih izkušenj ne pa kur... vse povprek in jih dajat v isti koš. Zame tuareg ni suv že sam če ga pogledaš. Mislim, da ima tudi sredinski diff kar imajo redki terenci aneda.

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Ne Avg 02, 2009 7:19 pm

wortex napisal/-a:Nism pisal ampak sm dal copy paste iz volkswagnove stvari.

Wortex, brez zamere. Sam eno je tisto kar se piše eno so pa dejstva. Na spodnjem linku je tud recimo naklon 45° sam mi ni jasno kak bi s tvojim WV gor zlezu oz. me zanima kaj vse bi spodaj ostalo.

http://www.youtube.com/watch?v=JOKIeaqtPzY

Takole pa zgleda eno testiranje in pisanje nekih stopinj naklona.

http://www.youtube.com/watch?v=kXTlQyxvmag

s56zpw
Kontakt:

tuareg

OdgovorNapisal/-a s56zpw » Ne Avg 02, 2009 7:33 pm

@Pinzi : če povzamem tale dva videa, lahko ugotovim, da je pinz dober za premagat kup kamenja, s tuaregom pa lahko narediš več 100m po suhem blatno travnatem terenu, ter premaguješ zahtevne terene z ektremnimi nakloni. osvajaš široka brezpotna prostranstva. Vse to lahko narediš kar z navadnimi gumami. To je sigurno tudi ena izmed poglavitnih prednosti Tuarega. Samodejno zazna težavnost terena, ter tako prilagodi podvozje in nadpovprečno zmogljiv motor, da vse opravi z cestnim gumam.
Bemumast bo treba toyoto prodat.

wortex

OdgovorNapisal/-a wortex » Ne Avg 02, 2009 7:52 pm

Sj glih zato sm gledu dost testov na discoveryu in povsod ga nadvse hvalijo kot terenca. Samo ljudje ki imajo stare Lade Nive, pathfinderje stare itd.. in ki niso še nikoli ga peljali ga kurcajo...

http://www.youtube.com/watch?v=sICodlUzBr8

http://www.youtube.com/watch?v=VykDTWcftZc

evo pr tadrugem reče da je eden od najbolših terencev na zemlji

wortex

OdgovorNapisal/-a wortex » Ne Avg 02, 2009 7:57 pm

In potem daš enega najbolj izi posnetkov :) ti z lastnimi izkušnjami povem da sm se vozu po takih naklonih, gor in dol levo in desno da so mi kolegi rekl ti si nor, k smo se gor peljal ni se mogu armature dotaknt. Najbrz bi pršu gor če ga usakmu ki ga ima ga nebi bilo škoda. Ne vem zakaj bi bil star avto bolši od novega pa stare tehnologije bolše od novi to mi nikol nebo šlo u glavo.
Nazadnje spremenil wortex, dne Ne Avg 02, 2009 8:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Ne Avg 02, 2009 8:00 pm

s56zpw

Se strinjam, sam hočem nakazat za kaj v bistvu imaš terensko vozilo. Po travniku in brezpotju se lahko voziš tudi z M. lancer evo I-X, S. impreza, X5 itd.., ampak takšna vožnja ima svoje meje. Koliko pa jaz OR razumem spada v temo še mal bol exstremna vožnja.

Saj pravim, da z veseljem povabim Wortex-a na turo, mogoče sem pa jaz mal za cajtom, tko kot moje vozilo.

wortex

OdgovorNapisal/-a wortex » Ne Avg 02, 2009 8:09 pm

pinzi napisal/-a:s56zpw

Se strinjam, sam hočem nakazat za kaj v bistvu imaš terensko vozilo. Po travniku in brezpotju se lahko voziš tudi z M. lancer evo I-X, S. impreza, X5 itd.., ampak takšna vožnja ima svoje meje. Koliko pa jaz OR razumem spada v temo še mal bol exstremna vožnja.

Saj pravim, da z veseljem povabim Wortex-a na turo, mogoče sem pa jaz mal za cajtom, tko kot moje vozilo.

X5, ML, X3, XC70, XC90, CAYANNE, Q7, Q5, X6 to noben nima reduktorja ne zapora difernciala ne nč. Touareg je pa res, da je taka oblika kot oni ampak za razliko od njih use to ma...

Ja z veseljem grem :)

s56zpw
Kontakt:

tuareg

OdgovorNapisal/-a s56zpw » Ne Avg 02, 2009 8:35 pm

zdej sm pa že v resnih dvomih !!!
Ali res večina ljudi ki hodi na Offroade kot je Croatia Trophy, Dresden-Breslau, Balkan Trophy, Rainforest Challenge, Istra Challenge, Lila Tage in še in še jih je..................
Ali ti ljudje resn ne spregledajo in vržejo stran vse tiste terence ki jih imajo in se podajo na tekmo z Tuaregom.
Še Erjavec je kupil Patrije. če bi on takrat vedel za te nadvse zmogljive terence, bi se vsi dans v njih vozil. Pa afere nebi blo itd.

BTW : pred tremi leti smo izvedli interni dan seznanjanja zaposlenih z tem vozilom. Imel sem to KAZEN da sem lahko cel dan preživel v teh jajcih. Na moje veselje je na ravnem terenu z dvemi ekstremnimi vsponi po 50 cm, ter 17 m dolgo "sekcijo" blata (kjer si ostal brez gasa-ker je hotel kopat, pa elektronika ni pustila) odpadel zadnji ispušni lonec in polovica vseh robustnih zaščit (plastičnih), tako da smo pol parkiral. Moj vtis po celem dnevu v tem NAJBOLJŠEM terencu vseh časov je : SKRET brez konkurence. Tud nove gume ti ne pomagajo.

MarkoSkače
Kraj: Ormož

OdgovorNapisal/-a MarkoSkače » Ne Avg 02, 2009 8:40 pm

Mater imate primerjave, primerjate malo slabši traktor z avtom. Pinzi upam da si naredil že veliko kilometrov po terenu z Touaregom in da vse trdiš z izkušnjami. Jaz izkušenj z njim nimam zato se ne bom vpletal v debato gdo je bolši in gdo slabši, vendar pa vidim da teh dveh vozil ni za primerjati.

wortex

Re: tuareg

OdgovorNapisal/-a wortex » Ne Avg 02, 2009 8:55 pm

s56zpw napisal/-a:zdej sm pa že v resnih dvomih !!!
Ali res večina ljudi ki hodi na Offroade kot je Croatia Trophy, Dresden-Breslau, Balkan Trophy, Rainforest Challenge, Istra Challenge, Lila Tage in še in še jih je..................
Ali ti ljudje resn ne spregledajo in vržejo stran vse tiste terence ki jih imajo in se podajo na tekmo z Tuaregom.
Še Erjavec je kupil Patrije. če bi on takrat vedel za te nadvse zmogljive terence, bi se vsi dans v njih vozil. Pa afere nebi blo itd.

BTW : pred tremi leti smo izvedli interni dan seznanjanja zaposlenih z tem vozilom. Imel sem to KAZEN da sem lahko cel dan preživel v teh jajcih. Na moje veselje je na ravnem terenu z dvemi ekstremnimi vsponi po 50 cm, ter 17 m dolgo "sekcijo" blata (kjer si ostal brez gasa-ker je hotel kopat, pa elektronika ni pustila) odpadel zadnji ispušni lonec in polovica vseh robustnih zaščit (plastičnih), tako da smo pol parkiral. Moj vtis po celem dnevu v tem NAJBOLJŠEM terencu vseh časov je : SKRET brez konkurence. Tud nove gume ti ne pomagajo.

Ja zakaj bi dal 60 000 eurov za avto za tekmovanje, če ga dobiš za par jurjev tazga k je dobr za tekmovanje? ESP bi izklopu.

Lonc izkušni odpadu to bi pa rad vidu. Že dostkrat sm bil z podnom prliman na tleh pa sm ga vn spravu.

Pa noben ni reku da je najbolši ampak eden od najbolših na testu iz pred 5i let.

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Ne Avg 02, 2009 9:01 pm

MarkoSkače napisal/-a:Mater imate primerjave, primerjate malo slabši traktor z avtom. Pinzi upam da si naredil že veliko kilometrov po terenu z Touaregom in da vse trdiš z izkušnjami. Jaz izkušenj z njim nimam zato se ne bom vpletal v debato gdo je bolši in gdo slabši, vendar pa vidim da teh dveh vozil ni za primerjati.

Definitivno da jih ni za primerjat :twisted: . Ne moreš z jajci, ki so narejeni za asvalt in mal makadama na neko hard progo ali pa recimo ene zelo uničeno vleko. A me zdaj razumete? Filmi in promocije so itak stvar režije in medsebojnega sodelovanja, donacij itd.. Ja mam izkušne z tem WV če ste želeli to vedeti in mam poln k..., da hvalijo jajce, da je veliko kot nojevo v bistvu pa je kurje.

Wortex če tako verjameš v svoje vozilo le pridi od 0:00 do 24:00 pol bova pa vidla kje bo sploh tvoja armaturka.

MarkoSkače
Kraj: Ormož

OdgovorNapisal/-a MarkoSkače » Ne Avg 02, 2009 9:07 pm

Za nekoga ki naredi veliko km po cesti in nekej po terenu, pa je verjetno tvoj pinci eno veliko jajce. Jebi ga ljudje smo različni.

Uporabniški avatar
b.breznik
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a b.breznik » Ne Avg 02, 2009 9:20 pm

wortex,predlagam ti gume BF mud teren pa gas :lol: madona prepričaj nas da je touareg najboljši od primerljivih z jeep wrangler,toyoto LC,defom... :lol: prepričaj nas da je to 1A terenec za vse terene,najboljša zmogljivost....sej vidiš da vsi nimamo pojma o terencih. :twisted:

aja,še to.v službi imam službenega.....o njem ne bom izgubljal besed,bojda je namesto pucha :a_se_ti_je_odpeljalo:

Uporabniški avatar
pinzi

OdgovorNapisal/-a pinzi » Ne Avg 02, 2009 9:23 pm

MarkoSkače napisal/-a:Za nekoga ki naredi veliko km po cesti in nekej po terenu, pa je verjetno tvoj pinci eno veliko jajce. Jebi ga ljudje smo različni.

J...biga pinz je definitivno eno veliko jajce glede vožnje. Se strinjam s tabo zato imam še dodatno vozilo. Za 60000€, ki jih je potrebno odštet za Touareg-a je men od vseh vozil ki jih imam ostalo še 18000€ za bencin, nafto in registracijo. S tem, da se po avtocesti lahk peljem preko 200 km/h, lahk ženo kultuno peljem na kavo po gorski cesti, če me pa prime pa vzamem jajce in razturam po brezpotju.

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 2 gosta