jeep wrangler

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
tayson
Kraj: prelepa dolenjska

jeep wrangler

OdgovorNapisal/-a tayson » To Jul 28, 2009 10:36 am

Lepo pozdravljeni. Že leto spremljam forum,veliko sem se že naučil od vas,sedaj pa sem se odločil da se reg ter vas že kar na začetku prosim za pomoč. Iščem najlepše vozilo-zame in to je jeep Wrangler.Iščem tako kot vsi,najboljšega ter najcenejšega :lol: prosil bi vas,če mogoče veste za kakšnega ki se prodaja,ga vi prodajate itd... Ker bi ga uporabljal 90% za cesto,ter samo 10% za neurejene poti,si želim ne predelanega,čim bolj klasiko, poleti lepo streho dol,ter počasi na pivo proti morju...to so želje že od mladih dni 8) motor si pa želim 2.5 bencin. ter po možnosti stari model.
po mobile.de sem gledal tudi rabljene v nemčiji,pa se mi zdijo malo cenejši,pa izbira je veliko večja kot pri nas,a se ne spoznam kako je z uvozom,papirji,a testom....če kdo kaj ve-kar ne dvomim,vas prosim za informacije.
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovore ter vam želim še naprej veliko blata :D
bolje biti vsran od zunaj kot pa odznotraj

Uporabniški avatar
b.breznik
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a b.breznik » To Jul 28, 2009 2:38 pm

Dobrodošel na forumu.Jaz mislim da najboljše da se z zvezi z jeepi obrneš na gospoda Marolta,ki je strokovnjak glede tega. Tudi jaz kupujem Jeepa ampak CJ ki je predhodnik wranglerja.Zadnjič sem bil pri g.Maroltu ki mi je pokazal wranglerje...ima pa tudi enega krasnega cj za prodati...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2955894&show=1

priporočam da greš pogledat tega,je kot nov :shock:
glede inf za uvoz,pa ne vem.mislim da potrebuje motor obvezno euro2 motor...
ENKRAT LAND ROVER,VEDNO LAND ROVER

tayson

OdgovorNapisal/-a tayson » Sr Jul 29, 2009 1:50 pm

Hvala ti :D

tayson

OdgovorNapisal/-a tayson » Po Avg 03, 2009 6:33 pm

fantje mi lahko svetujete glede tega avtomobila

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2

Pa še zanima me,od katerega letnika naprej se lahko pripelje vozilo iz Nemčije.
Hvala

Uporabniški avatar
Matej
Kraj: Pliskowca
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » To Avg 04, 2009 7:19 am

tayson napisal/-a:
Hvala

Kot ti je že nekdo napisal ni važen letnik ampak to da izpolnjuje normo
EURO 2

Uporabniški avatar
_Grega_
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a _Grega_ » To Avg 04, 2009 12:46 pm

Ta ima Euro 2 motor če pohledaš pod "Fahrzeugdaten" v vrstici "Schadstoffklasse".
Se ga da pa lepo zrihtat, sam kolk si pripravljen dat še na njega.

Uporabniški avatar
Gašperček 413
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a Gašperček 413 » To Avg 04, 2009 2:02 pm

mal poglej šasijo kako je rijasta
toyota je zakon

Uporabniški avatar
Matej
Kraj: Pliskowca
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » To Avg 04, 2009 2:20 pm

tayson napisal/-a:fantje mi lahko svetujete glede tega avtomobila

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2

Hvala

moje mnenje je da se tko poceni avta ne splača it iskat tako daleč.....
samo pomisli da je avto slab in da narediš 3000 km zastonj, mogoče celo s prikolico oz. avtovleko.....

sej se pri nas precej wranglerjrv prodaja po konkurenčnih cenah, čene pa malo počekej in spremljaj.....

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » To Avg 04, 2009 3:05 pm

Do tja gor je 700 km, torej greš ob enih zjutraj s kolegom od doma, zjutraj si gor, pogledaš avto, če je ok, greš uredit preizkusne ali izvozne tablice in se oba peljeta domov.
Edino v tem primeru se je treba prej pozanimat, ker avto še ni bil registriran v nemčiji, kaj pri nas rabiš. Da nebi naši zahtevali naprimer še kake overjene pogodbe od fizičnega prodajalca iz španije. To bi vedel kdo iz foruma, ki ni kupoval direktno od lastnika.
Če si šel na uro gledat, pa jebiga, si pač zagonil 100-150 eur za izlet.

ampak kot je Gašperček rekel, poglej šasijo. Še štanga od ročne v kabini izgleda zarustana.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

tayson

OdgovorNapisal/-a tayson » To Avg 04, 2009 4:13 pm

Hvala fantje,to sploh nisem opazil da ni nemško vozilo,zdaj mi je jasno zakaj je tako nizka cena glede na to da je predzadnji model....bom še malo pogledal,čeprav mislim da so pri nas kar občutno dražji wranglerji,zato pa iščem izven naših meja :roll: pa tudi ponudbe je več na mobile.de pri nas so pa tisti 3 ki se prodajajo že pol leta...

Uporabniški avatar
marolt 4x4
Kraj: Mozirje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a marolt 4x4 » To Avg 04, 2009 5:41 pm

Dokler boš samo za računalnikom sedel in tipkal, se boš bolj malo z wranglerjem vozil.
Najprej se odloči koliko si pripravljen za avto dat, potem kako opremo bi rad imel na avtu( klima, lift kit, trda ali mehka streha, vitel, velike gume,,....)
Potem pa se malo pozanimaj pri prodajalcih kaj od tega avto ima in koliko te bo še stala predelava da bo tvoj avto tak kot si ga želiš.

Moraš vedet da je lahko predelava vreča brez dna. Lahko pa se enkrat oglasiš pri meni pa kako rečeva.
Slika

tayson

OdgovorNapisal/-a tayson » To Avg 04, 2009 8:05 pm

na žalost jaz nisem vi,da lahko kupite katerikoli jeep ker veste da ga boste lahko doma zrihtali od žarnice do elektronike,jaz se z uprašanji obračam na vas ki imate izkušnje in se opravičujem če sem s svojimi uprašanji koga prizadel-predvsem vam gospod Marolt. Videl sem link od vašega wranglerja,lep je,a za tako starega wranglerja ne dam 10.000e.

se opravičujem

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Avg 05, 2009 12:53 am

tayson napisal/-a:na žalost jaz nisem vi,da lahko kupite katerikoli jeep ker veste da ga boste lahko doma zrihtali od žarnice do elektronike,jaz se z uprašanji obračam na vas ki imate izkušnje in se opravičujem če sem s svojimi uprašanji koga prizadel-predvsem vam gospod Marolt. Videl sem link od vašega wranglerja,lep je,a za tako starega wranglerja ne dam 10.000e.

se opravičujem

Če bi ga videl v živo bi si premisli :wink:

Sicer pa kot je rekel Janez. Prvo povej kaj bi rad (starost od do....za motor si že povedal...), potem pa še nam zaupaj do koliko si pripravljen odštet.
Glede na link , ki si ga dal pa verjemi da bi moral vložit še enkrat toliko , da bi se lahko brez skrbi peljal na morje.

Uporabniški avatar
marolt 4x4
Kraj: Mozirje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a marolt 4x4 » Sr Avg 05, 2009 8:07 am

tayson napisal/-a:na žalost jaz nisem vi,da lahko kupite katerikoli jeep ker veste da ga boste lahko doma zrihtali od žarnice do elektronike,jaz se z uprašanji obračam na vas ki imate izkušnje in se opravičujem če sem s svojimi uprašanji koga prizadel-predvsem vam gospod Marolt. Videl sem link od vašega wranglerja,lep je,a za tako starega wranglerja ne dam 10.000e.

se opravičujem

No očitno nisi razumel odgovora. Jaz ti ne ponujam mojega wranglerja.
Ponujam ti nasvet. Ko boš odgovoril na vprašanja pa ti bomo ostali lahko kaj svetovali.
Slika

Uporabniški avatar
b.breznik
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a b.breznik » Sr Avg 05, 2009 8:43 am

se strinjam z liskom,če bi ga šel pogledati,bi se premislil,saj avto je res lepši kot nov.glede tega belega...ne vem,meni se zdi prepoceni za omenjeni model,letnik,ni urejenih dokumentov...zdi se mi,da bi si nakopal same stroške.jaz ti priporočam da še malo pogledaš,a mislim da za denar kot je beli ne boš dobil nič pametnega.
ENKRAT LAND ROVER,VEDNO LAND ROVER

Uporabniški avatar
_Grega_

OdgovorNapisal/-a _Grega_ » Sr Avg 05, 2009 6:52 pm

Tisti Wrangler je definitivno vreden svojega denarja. Porihtan je v nulo. Če hočeš met porihtane stvari zadeva postane draga.
Sam en nasvetek: "Ne sparaj in ne kupuj kakih rjavih jajc."

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Avg 06, 2009 9:13 am

_Grega_ napisal/-a:Tisti Wrangler je definitivno vreden svojega denarja. Porihtan je v nulo. Če hočeš met porihtane stvari zadeva postane draga.
Sam en nasvetek: "Ne sparaj in ne kupuj kakih rjavih jajc."

Hehe izkušnje polovice foruma :wink:

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Če Avg 06, 2009 9:20 pm

lisko napisal/-a:Hehe izkušnje polovice foruma :wink:
Ki jih druga polovica Foruma ne upošteva, pol pa imamo kaj za pisat ;)
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

Uporabniški avatar
Picpoki
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Če Avg 06, 2009 10:16 pm

Ah je***t ga. Smo pa po svoje potem veseli :D
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

Uporabniški avatar
_Grega_

OdgovorNapisal/-a _Grega_ » Pe Avg 07, 2009 12:52 pm

Kot vsako stvar moraš sprobat na svoji koži. Kar ti nekdo govori ne vzameš resno in delas napake. Moreš "naf...at" pol pa je vse bolj jasno in razumes kaj ti je kolega prej razlagal. Tak je life. :lol:

Uporabniški avatar
CROWNPARTS
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a CROWNPARTS » To Avg 11, 2009 10:20 am

ZDRAVO
Moj avto je bil isti skret k je ta v nemčiji, pa sem mislu kolk bom profiteru ,k sm ga začel obnjavlat sm se kr za glavo prijel ,avto sem komplet rastavil.
STROŠEK TEGA PA JE BIL CCA 15E ALI PA SE KAJ VEČ SEJ SE NE UPAM ZRAČUNAT DO KONCA

www.crownautomotive.net

Uporabniški avatar
pajk
Kraj: Šk. loka

OdgovorNapisal/-a pajk » To Sep 01, 2009 8:31 am

lep pozdrav vsem forumašem tud iz moje strani!pri meni se odvija podobna zgodba! sem precej zelen v offroadu in že nekej časa spremljam tale forum. končno mi je prekipelo cedit sline za tipkam in se prav tako odločam za nakup wranglerja 2,5 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3082145&show=1 , zaenkrat je bla čim več vozit offroad. uporabljal bi ga tudi na cesti (predvidevam da bi ujel nek razmerja 30:70 (teren:censta) -verjetno zavisi od prostega časa).
mi znate povedat kaj več of wranglerju, mogoče kakšen komentar čez ta prodajan model?
kaj pa z to predelavo na plin? je to uredu za hrib? je kaj nevarnosti če se mi kdo zagon v rit ker mam v prtlažniku "bojlar" :)?
je to terenec s katerim nebi smel met večjih problemov z delovanjem mašine? mogoče kkšno stvar na katero moram pazit pri nakupu?
p.s. najprej sem iskal terenca nekje v rangu 3000euru (vitara, prvi terenec), pa me je tale wrangler kr premamu :)
vsi komentarji dobrodošli!
l.p.
pajk

Uporabniški avatar
_Grega_

OdgovorNapisal/-a _Grega_ » To Sep 01, 2009 9:24 am

Pozdravljen med Jeep "farerji". :)
Vedeti je treba, da nekje moreš začet. Wrangler sigurno ni slaba izbira. Tega konkterno ne poznam, je pa zanimiv. Kar se tiče rezervnih delov sploh ni problem, se jih dobi po normalni ceni in tudi zlo hitro. Več o tem se obrni na Marolta, ki ti bo iz prve roke povedal.
Predelava na plin pomoje ni nc slabega in te ne rabi bit strah zarad "bojlerja" zadaj, ker če ti bo kdo tja gor skoču verjem, da mu ne bo lahko. Poraba bo pa sigurno manjša in vožnja cenejša. Seveda se pa moč motorja ob delovanju na plin zmanjša, kar je že na netu zlo veliko napisanega.
Upam, da ga bos nabavil in užival v Offroad-u.

Uporabniški avatar
pajk
Kraj: Šk. loka

OdgovorNapisal/-a pajk » To Sep 01, 2009 4:25 pm

ob ponovnem ogledu vozila skupaj z "Marjanom" iz foruma sem se odločil za Nenakup vozila. kup nehomologiranih stvari, brez servisne knjige ipd. kej več o tem lahko pove blaž..
mal bo treba še spremljat naprej...
vseen hvala grega za info.
l.p.
pajk

Uporabniški avatar
marjan

OdgovorNapisal/-a marjan » To Sep 01, 2009 5:09 pm

ja res je
avto ima kar nekaj stvari ki jih bilo potrebno zamenjati,da bi bil naš "pajk" varen pred taplavimi :lol:
poleg tega ,je tudi nosilec zadnjega desnega amortizerja,malo pred koncem...gnil ko ne vem kaj,motorja nisem poslušal...
veliko ,skoraj vse stvari, ki so na avtu so bolj za okras,gume so izpod obrob na vsaki strani za cca 3cm..
gniloba pri sprednjem steklu,stebriček...itd
dejansko ta avto ni vreden 6100€,temveč mogoče 1/2 te cene
toliko z moje strani

p.s. PAJK kwa a si že doma???? :shock: :shock: :shock:

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta