Glede na to da se nisem mogel odlocit v kater del foruma napisat, je tale tema pristala tukaj - (v kolikor bo kdo cudno gledal zakaj je tukaj)
Torej sledeca situacija je nastala. Ker v Sloveniji ni vec uradnega zastopnika za uvoz lade nive sem se odlocil poiskat eno primerno resitev v tujini, katero sem tudi nasel. Do sedaj mi je cena in nasi davki in vse kar mora bit tudi ustrezalo, a se je zataknilo pri homologaciji vozila (SE dobro da ga SE nisem kupil). Kje je problem? problem je da mora imet COC dokument, katerega ima iz Nemcije, a so se seveda pri nas odlocli drugace (v neEU drzavi???), da pa moramo mi imeti odzadaj naslone za glavo. Ko sem slednje omenil prodajalcu je sledilo, "tega tako ali tako ne potrebujete saj je vozilo serijsko ze taksno in ce je pridobilo COC velja to za vse drzave isto". Kasneje smo preverili tudi pri uradnem uvozniku v nemciji in tudi z njihove strani je sledilo isto.
Sedaj pa mene zanima ce je kje kak strokovnjak glede tega ali se ukvarja glede uvoza kako nastalo stvar resit.
Lep pozdrav in dobro jutro

Dobra razlaga ... sam ni pa lepo da ga že kar v štartu rastrgaš.