dvig nive

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
slayer

dvig nive

OdgovorNapisal/-a slayer » Pe Apr 09, 2004 2:50 am

Enkirat smo že nekej govorili vendar mi je ušlo iz glave. Kako debel distančnik podložit pod roko in vzmet spredaj da je niva zvišana kolikor toliko v mejah normale in ne lomi? Rabu bi info čim prej.

Hvala.

Uporabniški avatar
vigadu
No. 1

OdgovorNapisal/-a vigadu » Pe Apr 09, 2004 7:53 am

Polosovino zlomiš tudi, če nimaš dvignjene. Sicer pa, ker se ti tako mudi samo podatek - 3 cm zgoraj nad vzmetjo je maksimum.

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » Pe Apr 09, 2004 8:00 am

za uporabo na cesti bi jaz dal 2 cm plastike nad fedro in 2 cm na zgornji vilici. material za to imaš :wink:
avto bo ca 4 cm višji, bolj pa jaz nebi dvigoval-trenutno je moja niva ca 6-7 cm višja in na vsakem ovinku ropotajo zglobi.

dK
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a dK » Pe Apr 09, 2004 6:34 pm

Jst bi pa svojo tko dvignu, kot ji ima vigadu... Vigadu, kaj pa je bilo treba vse zamenjat in a je nujno treba vzet kose od wranglerja, al so lahko tudi od cherokee-ja? Ker wranglerja je dosti težko dobit, cherokee-ja pa niti ni tak problem dobit na kšnem italjanskem odpadu.

Uporabniški avatar
vigadu
No. 1

OdgovorNapisal/-a vigadu » Pe Apr 09, 2004 7:03 pm

Lahko so od Cherokeeja, več ali manj je vse isto. Ampak najprej počakaj, da vidimo letos a to sploh kam gre ali je vse skupaj bolj zaradi lepšega. :roll: Je pa precej dela, tako da prej dobro premisli, da ne boš sredi dela obupal.

dK
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a dK » So Apr 10, 2004 11:46 am

Ja sej ubistvu bi to naredil bolj zaradi izgleda, kot pa za resno off road uporabo. Pa po še višjem snegu bi verjetno šlo, za kaj drugega pa niti ne rabim. Samo me resno zanima, kaj vse je treba zamenjat, da vidim, če se sploh splača - naslednji teden grem namreč v italijo in bi si malo pogledal, kakšne so kej cene teh kosov. Drugače si pa ubistvu niti ne predstavljam, kaj vse je treba zamenjat, pa a blokade ostanejo od nive? Pa za koliko cm je na koncu avto sploh dvignjen?

Uporabniški avatar
Samo
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Samo » So Apr 10, 2004 6:03 pm

Če bi jo rad dvigoval zaradi izgleda, se ti jo najbrž splača parkirat na pločnik, pa bo koj višja ;).
Vigadu se je poslovil od cestne vožnje s svojim predelanim avtom. Tudi če je taka presaditev 100% uspešna, se kaj prida hitro ne bo dalo peljat, saj je to nekaj povsem drugega. Za hard bo avto po precej dela že spedenan, ostalo pa je šlo po gobe.

Kar se pa blokad tiče: a tvoja Niva mar ma kakšno? Ko polomiš križe, je čisto blokirana, sicer pa se najbrž vse veselo vrti ;).
Kolikor vem, ARB dela blokade tudi za Nivo ;) (res pa je, da bi z vgradnjo potrojil vrednost avta).

LP
Samo

Uporabniški avatar
jurecek
Kraj: Tmin

OdgovorNapisal/-a jurecek » So Nov 10, 2007 11:02 am

Kako je potem s tem dviganjem ko se govori da če podložiš 2 cm dobiš potem 4 cm dvignjen avto?
Rekli so mi da tam nimajo poti,ko sem prišel jaz tam sem jih videl na tisoče. OFFROAD JE ZAKON!!!

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » So Nov 10, 2007 3:26 pm

2 + 2 = 4
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

Uporabniški avatar
jurecek
Kraj: Tmin

OdgovorNapisal/-a jurecek » So Nov 10, 2007 5:04 pm

Rafter napisal/-a:2 + 2 = 4

Rafter še definicijo in postopek prosim;)
P.S.: Ne dojamem tega;)
Rekli so mi da tam nimajo poti,ko sem prišel jaz tam sem jih videl na tisoče. OFFROAD JE ZAKON!!!

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » So Nov 10, 2007 5:44 pm

Sedem postov gor poglej, tam je Gregor napisal:
gregor napisal/-a:za uporabo na cesti bi jaz dal 2 cm plastike nad fedro in 2 cm na zgornji vilici. material za to imaš :wink:
avto bo ca 4 cm višji, bolj pa jaz nebi dvigoval-trenutno je moja niva ca 6-7 cm višja in na vsakem ovinku ropotajo zglobi.

Točnega opisa pa ne poznam, ko sem mel Nivo je nisem nič dvigal.
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » So Nov 10, 2007 10:38 pm

jurecek napisal/-a:
Rafter napisal/-a:2 + 2 = 4

Rafter še definicijo in postopek prosim;)
P.S.: Ne dojamem tega;)

Vzami polmetersko desko.
Na sredini jo podloži 2 cm.
Ko je na eni strani na tleh, zmeri, koliko je od tal na drugi strani.
Potem se uleži spredaj pod nivo in poskusi najdit kako podobnost.
Fedra je na sredini spodnje roke, torej če jo podložiš 2 cm, dobiš pri kolesu 4 cm.

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov