Verige za offroad
Mitsurugi napisal/-a:http://www.herrmann-autotechnik.de/HHM_Haupt_1_2_4.html
Kaj pa tole ...? LOL!
No tole sm js marca v Andori vidu prvič in lohka povem da so tele cunjice razlicnih debelin, ampak precej drage,za kos blaga.
Smo bli prisilen kupt ketne in je bla tole ena opcija samo nismo poznal in so padle klasicne verige
Tako da nevem kako se kj odnesejo na terenu

SNEG, SNEG IN ŠEENKRAT SNEG!
-
Gost
Iz te liste se da najti tudi nekatere druge proizvajalce:
http://www.snoway.com/snowplow-competitor-compare.cfm
Nekateri filmčki so prav zanimivi ... recimo http://www.snoway.com/video/patented-v-plow.swf
http://www.shrani.si/
Tukej lahko uploadaš slike.... Polej klikneš Img, prekopiraš link, ki si ga dobil ko si dal sliko na net...in na koncu še enkrat klikneš Img.
Bolje ti ne bi znal poenostavit
Tukej lahko uploadaš slike.... Polej klikneš Img, prekopiraš link, ki si ga dobil ko si dal sliko na net...in na koncu še enkrat klikneš Img.
Bolje ti ne bi znal poenostavit
-
Gost
Plug je popolnoma domača izdelava. Izdelala sva ga z bratrancem oz. ga je izdelal on, ideje oz. načrti so bili moji. Plužim sedaj drugo sezono z njim. Prvo sezono sem ga nekega dne popolnoma zvil, ko sem naletel na kamen in sem z avtom pravzaprav zapeljal nanj. Vendar sem uvidel konstrukcijsko napako in jo odpravil - okvir na avtomobilu sem spustil niže, tako da roke pri pluženju sedaj stojijo vodoravno. Za kamenje in podobno pa sem namontiral rob, ki ga držijo vzmeti in se vdajo, če zadaneš ob oviro.
Če je sneg lahek ga lahko plužim kolikor hočeš, tudi 50 cm, če pa je južen (beri težek) znajo bit problemi, vendar je problem prej v lahkem samurai-u, pa švoh motorju in sklopki, kot pa v plugu. Verige pripomorejo, vendar potem avto trpi. Sigurno bi z težjim, večjim terenskim vozilom šlo dost enostavneje.. Poleg tega je Suzuki brez zadnje prečne špere.... Pomaga pa če si hiter in sneg leti v levo ali desno, samo takrat tudi nabija po makedamu, da ni za zdržat. Vsekakor pa gre lepo po tlakovcih in asfaltu, vendar tega pri nas ni veliko...
Mitja
Če je sneg lahek ga lahko plužim kolikor hočeš, tudi 50 cm, če pa je južen (beri težek) znajo bit problemi, vendar je problem prej v lahkem samurai-u, pa švoh motorju in sklopki, kot pa v plugu. Verige pripomorejo, vendar potem avto trpi. Sigurno bi z težjim, večjim terenskim vozilom šlo dost enostavneje.. Poleg tega je Suzuki brez zadnje prečne špere.... Pomaga pa če si hiter in sneg leti v levo ali desno, samo takrat tudi nabija po makedamu, da ni za zdržat. Vsekakor pa gre lepo po tlakovcih in asfaltu, vendar tega pri nas ni veliko...
Mitja
Lepo delo Mitja, nič ne bi mel proti, da bi ga tud jst mel.
Kaj tale rdeč nosilec je našvasan gor na podvozje al je zašaufan tako da ga lahko snameš?
LP
Kaj tale rdeč nosilec je našvasan gor na podvozje al je zašaufan tako da ga lahko snameš?
LP
TUDI NA FB>>>KLIK
Tam kjer se vidijo luknje na rdečem nosilcu so vrezani navoji, zadaj pa privarjene matice. Tako je bilo nosilec pluga možno sneti (težko delo, še težje nazaj zmontirat), izrezane luknje na odbijaču pa sem nato zaprl z belimi blendami. (poletna varianta). Po zgoraj omenjeni nesreči, ko sem plug zvil in nato spustil okvir niže sem le-te privaril na obstoječi kratki nosilec, tako da od takrat naprej rdeč nosilec ni snemljiv. Žal je tako....
Vse ostalo je snemljivo zelo hitro....
Vse ostalo je snemljivo zelo hitro....
Zdravo
no tut jest premislujem, risem, izumljam (upam da ne tople vode
) o plugu
mam ze cel kup patentov.. samo se nevem ali sploh delujejo oz. ali bodo
zanima me glede na to da si ga naredil sam.. kako debel pleh si uporabil za plug? jaz mislim nekako na 3 mm? bo dovolj mocno? prevec mislim da ne sme biti ker se ga ne bo dalo ukriviti
no tut jest premislujem, risem, izumljam (upam da ne tople vode
mam ze cel kup patentov.. samo se nevem ali sploh delujejo oz. ali bodo
zanima me glede na to da si ga naredil sam.. kako debel pleh si uporabil za plug? jaz mislim nekako na 3 mm? bo dovolj mocno? prevec mislim da ne sme biti ker se ga ne bo dalo ukriviti
-
gost borut
lamele Marolt
Za poledenelo podlago bi pa zelo prav prišle lamele v blokih.
Jaz bom probal naredit v M/T profil še lamele.
Marolt mene pa zanima ce si se ze lotil vrezovanja lamel v profil in ce, a bi blo mozno tudi v bf all terrain, al mislis da bi s tem oslabil, kakorkoli poskodoval gumo in njene karakteristike!
pa se to s cem mislis to vrezat in kako, cikcak????.........
Jaz bom probal naredit v M/T profil še lamele.
Marolt mene pa zanima ce si se ze lotil vrezovanja lamel v profil in ce, a bi blo mozno tudi v bf all terrain, al mislis da bi s tem oslabil, kakorkoli poskodoval gumo in njene karakteristike!
pa se to s cem mislis to vrezat in kako, cikcak????.........
Glede na naslov teme bi si dovolil vprasanje:
ali kdo uporablja verige Professional 4x4 (Veriga Lesce) na pnevmatikah BFG AT 285/75-16? Katera vekost je za to gumo ustrezna (25 ali 26?). Tehnolog v Lescah pravi, da za odgovor potrebuje gumo!? Dobrodosel tudi namig na drug naslov za nakup verig za omenjeno pnevmatiko.
Za ogovor se v naprej lepo zahvaljujem.
Lep pozdrav
Jure
ali kdo uporablja verige Professional 4x4 (Veriga Lesce) na pnevmatikah BFG AT 285/75-16? Katera vekost je za to gumo ustrezna (25 ali 26?). Tehnolog v Lescah pravi, da za odgovor potrebuje gumo!? Dobrodosel tudi namig na drug naslov za nakup verig za omenjeno pnevmatiko.
Za ogovor se v naprej lepo zahvaljujem.
Lep pozdrav
Jure
S50T: Mal povpraši strica google.Tam najdeš kar češ.(verige za 4x4)in kombije.Ponavadi imajo tudi tabelo za velikosti verig glrde na vel.gum,je pa pri vsakem proizvajalcu drogačna!
gost borut:narezovanje pneomatikM/t ti odsvetujem.Lamele ti bo prej ali slej potrgalo,potem se ti tudi guma nebo več obrabljala pravilno-razen če jih nameravaš uničit.
Pri bratu ki vozi rally dostikrat rezemo dodatne reze v dirk.gume,samo ponavadi so potem fuč.
gost borut:narezovanje pneomatikM/t ti odsvetujem.Lamele ti bo prej ali slej potrgalo,potem se ti tudi guma nebo več obrabljala pravilno-razen če jih nameravaš uničit.
Pri bratu ki vozi rally dostikrat rezemo dodatne reze v dirk.gume,samo ponavadi so potem fuč.
Tudi verigam sem prisel do dna. Za izhodisce sem vzel verige Proffesional 4x4 (Verige Lesce), velikost 26. Verige so za pnevmatiko BFG AT 285/75-16 prevelike (veriga za zategovanje je priblizno 20 cm predolga). Poskusal sem vec variant krajsanja, kot najboljsa se mi je izkazala kombinacija: krajsanje vseh precke za dva clena, skrajsanje zatezne verige na enem mestu za dva clena.
Najvec dela sem imel z razpiranjem avtokavljev, rezanje clenov s kotno brusilko ni problematicno.
Po posegu verige odlicno nalegajo in upam, da bom nad njimi navdusen vsaj toliko kot Samo, ki je zacel to temo.
Lep pozdrav,
Jure
Najvec dela sem imel z razpiranjem avtokavljev, rezanje clenov s kotno brusilko ni problematicno.
Po posegu verige odlicno nalegajo in upam, da bom nad njimi navdusen vsaj toliko kot Samo, ki je zacel to temo.
Lep pozdrav,
Jure
Neki me zanima!Na spodnji sliki navrhu zelenega obroča imaš med dvema upetjama nan par cm lufta,mar ne pride tam povezava,da ti ne vleče teh dveh členov postrani.Meni je na osebnem prejšno zimo ravno tam odvihalo člen ker ga je vleklo postrani!
Pomoje bi ju moral povezat,saj vsakega vleče pod 45" kotom!
Samo predlog!
lp.mihevc t
Samo predlog!
lp.mihevc t
Mihevc napisal/-a:Neki me zanima!Na spodnji sliki navrhu zelenega obroča imaš med dvema upetjama nan par cm lufta,mar ne pride tam povezava,da ti ne vleče teh dveh členov postrani.Meni je na osebnem prejšno zimo ravno tam odvihalo člen ker ga je vleklo postrani!
Samo predlog!
lp.mihevc t
Po pravici povedano tega sploh se nisem opazil. Ja, se strinjam s tem kar pravis, je pa to originalno stanje pri teh verigah. Na notranjem obrocu nisem nicesar spreminjal. Pri uporabi bom pozoren na ta detajl in ce bo potreba bom dodal ojacitev.
Drugace pa vidim v teh verigah kompromis med eleganco montaze/demontaze in zmogljivostjo. Mislim, da bodo brez tezav zdrzale uporabo "po pameti"; ce ne, bomo pa popravljali...
Lep pozdrav,
Jure
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 16 gostov