Imam problem z v naslovu omenjenim vitlom. Po nekaj časa nedelovanja sem se pred kratkim odločil, da zamenjam pletenico za sintetično vrv. Vse lepo in prav. Vitel med časom nedelovanja (cca. leto in pol) ni bil pod napetostjo (imam stikalo za odklop). A ko sem vitel zagnal se je pri enkratnem pritisku na komando pod vitlom na levi strani (gledano proti avtu s sprednje strani) zaiskrilo. Če gumb držim in vitel navija ali odvija iskrenja ni. Iskrenje ob rahlem poku se pojavi samo, če komando stisnem recimo za sekundo.
Kaj bi bil problem. Mogoče ozemljitev prebija?
Je mogoče kdo imel podoben problem?
Za vso pomoč in namige kaj narediti se vam vnaprej zahvaljujem.
Lp,
Jure
Warn M8000 problem
Re: Warn M8000 problem
Po opisu se sliši se kot oksidirani kontakti solenoida sploh, če gre za kratke vklope (taki pulzi sicer niso najbolj blagodejni). No pa, če je solenoid montiran na vitlu na levi strani recimo 
Drugače pa preveri tudi kable, če še vse matice držijo? Glavno pravilo za vitel je, da se ga uporablja ali vsake toliko odvije in navije nazaj vsaj 5m. Sem lahko pameten, ker se mi je zgodilo podobno sicer brez iskrenja.
Lp Simon
Drugače pa preveri tudi kable, če še vse matice držijo? Glavno pravilo za vitel je, da se ga uporablja ali vsake toliko odvije in navije nazaj vsaj 5m. Sem lahko pameten, ker se mi je zgodilo podobno sicer brez iskrenja.
Lp Simon
Kabli so bili odviti in ponovno zategnjeni, kontakti kablov niso korodirani. Predvidevam, da so solenoidi v škatli kjer gre ven stikalo za komando. Ta je na levi strani montiran ja cca. 20cm od vitla na nosilcu. Kako preverim solenoide, moram razdreti škatlo, da pridem do njih?
Lp,
Jure
Lp,
Jure
Ja solenoid je v kontrolni škatli. Verjetno ima spodaj v vogalih vijake. Ko snameš pokrov preveri matice kablov na solenoidu, povezave s prikjučkom za komnado in ozemljitev. Za preverjanje kontaktov v samem solenoidu, ga je potrebno odmontirat in odpret. Spet je odvisno od modela koliko se ga da razstavit. Če se tesnilo ohišja drobi ali pa ga sploh ni je velika verjetnost, da sta not vlaga in prah. Če ti vitel deluje potem je tudi tuljava v stikalu ok. Če prideš do kontaktov, jih lahko previdno očistiš, če so tega potrebni. Aja, pred posegom seveda odklopi baterijo, da se ne bo kaj iskrilo po nepotrebnem
. 

Hvala za vsa pojasnila in navodila kaj vse naj preverim.
Ja, za vitel vem, da ne sme bit pod napetostjo. Imam že v osnovi narejeno napajanje preko stikala za prekinitev toka in ko vitel ni v uporabi je brez toka.
lp,
Jure
Ja, za vitel vem, da ne sme bit pod napetostjo. Imam že v osnovi narejeno napajanje preko stikala za prekinitev toka in ko vitel ni v uporabi je brez toka.
lp,
Jure
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gosta