moja.malenkost napisal/-a:Aha sem videl, da si baje tehničnega naredilhttps://www.youtube.com/watch?v=auARszZKAjU

gregor napisal/-a:Menjan še štarter. Sicer se je ob menjavi izkazalo, da je bil problem "le" slab stik na kablu od avtomata do samega elektomotorja.
Potem sem še malo meril in ugotovil, da se 1.5 volta zgubi po masi med akumulatorjem in štarterjem.
Očistil vse naležne površine (ohišje štarterja, plata pri menjalniku, pritditev mase na motor) in je bilo boljše. Ampak še vedno se je 0.7V zgubilo. Na kablu se je izgubilo samo 0.25V, ostalih .045V pa se je v toplotno energjo predelalo od sprednjega dela motorja do menjalnika.
Masa je na sprednjem del motorja-alu ohišje, s tesnilno maso tesnjeno na blok. Potem je med blokom in menjalnikom en pleh, zopet tesnjen s tesnilno maso.
Na koncu sem potegnil dodatno maso direkt na štarter in je sedaj ok. Na masi in na + je sedaj na vsaki po cca 0.25V padca med štartanjem.
Pa končno sem zmontiral še kitajski 230V grelec motorja:

gregor napisal/-a:
Spet odmična gred. Tokrat izgleda, kot da se zgornji sloj materiala na ležaju lušči. 15.000 km nazaj je bila čisto lepa. Težava ni na istem ležaju, kot je bila prejšnjič. (glava je ostala prejšnjič ista.)

Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta