jeep zadnji diferencial

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
modridirkac
Kraj: sodražica

jeep zadnji diferencial

OdgovorNapisal/-a modridirkac » Ne Jun 03, 2012 2:23 pm

pozdravljeni! zanima me koliko zračnosti ima lahko zadni diferencial na kardanu v smeri vrtenja ali je to serijsko ali je to zank da je treba menjati zobnike v diferencialu? na koliko časa se menja olje v diferencialih reduktorju in menjalniku? (jeep 2.5td sport l.1998)

hvala za odgovore

lep pozdrav
4x4 is the best

Uporabniški avatar
mamut
Kraj: Mengeš - CRUISERLAND :)
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mamut » Ne Jun 03, 2012 8:48 pm

0,12 do 0,20 mm na ring in pinionu

Uporabniški avatar
Benfl
Kraj: Goriška

OdgovorNapisal/-a Benfl » Ne Jun 03, 2012 9:19 pm

mamut napisal/-a:0,12 do 0,20 mm na ring in pinionu

Ma ta podatek velja za aksialno zračnost. Če sem prav razumel pa modregadirkača zanima radialna zračnost. Ne vem natančno za jeep-e ampak na splošno velja, da je ta zračnost 5-6 stopinj

Uporabniški avatar
modridirkac

OdgovorNapisal/-a modridirkac » Po Jun 04, 2012 3:57 pm

Benfl napisal/-a:
mamut napisal/-a:0,12 do 0,20 mm na ring in pinionu

Ma ta podatek velja za aksialno zračnost. Če sem prav razumel pa modregadirkača zanima radialna zračnost. Ne vem natančno za jeep-e ampak na splošno velja, da je ta zračnost 5-6 stopinj

zanima me to ko primeš kardan in ga zavrtiš koliko zračnosti ima lahko? pa če je to znak da je potrebno diferencial obnoviti?

še enkrat hvala za odgovore

lp
4x4 is the best

Uporabniški avatar
zacki
Kraj: ljubno

OdgovorNapisal/-a zacki » Po Jun 04, 2012 9:45 pm

modridirkac napisal/-a:zanima me to ko primeš kardan in ga zavrtiš koliko zračnosti ima lahko? pa če je to znak da je potrebno diferencial obnoviti?

lp

Kakšno zračnost imaš sedaj na kardanu ? v stopinjah
Verjetno imaš dana 35c Limited slip diferencial
takšen :wink:
Slika
če te res tako zelo skrbi potem pokrov dol in pregled drobovja :D
Na samem kardanu imaš lahko veliko zračnost pa bo diferencial še normalno deloval
The Diesels are nice, if you do your homework.
If not, they will turn into a neverending nightmare

Uporabniški avatar
modridirkac

OdgovorNapisal/-a modridirkac » To Jun 05, 2012 7:24 pm

zacki napisal/-a:
modridirkac napisal/-a:zanima me to ko primeš kardan in ga zavrtiš koliko zračnosti ima lahko? pa če je to znak da je potrebno diferencial obnoviti?

lp

Kakšno zračnost imaš sedaj na kardanu ? v stopinjah
Verjetno imaš dana 35c Limited slip diferencial
takšen :wink:
Slika
če te res tako zelo skrbi potem pokrov dol in pregled drobovja :D
Na samem kardanu imaš lahko veliko zračnost pa bo diferencial še normalno deloval

v stopinjah nimam predstave koliko stopin bi bilo je pa na obodu kardana tako na oko cca.5mm zračnosti ko ga obrneš z roko... pokrova še nism sneu ker nimam tesnila pa olje morem še kupit... pa tudi nevem kakšn tip diferenciala je ... kaj pa naj bi pomenila ploščica na difu z dvemi vrstami številk?
4x4 is the best

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » To Jun 05, 2012 9:43 pm

Tesnila že v originalo ni. Uporabi se dihtmasa. Ima moj tudi zračnost....ko sem snel pokrov pa je na zobnikih vidna še sled obdelave....Dokler ne tuli ali spušča kakšne druge nadležne zvoke, se nimaš kaj sekirat. Samo olje menjaj in vozi dalje.

Uporabniški avatar
modridirkac

OdgovorNapisal/-a modridirkac » Sr Jun 06, 2012 1:40 pm

lisko napisal/-a:Tesnila že v originalo ni. Uporabi se dihtmasa. Ima moj tudi zračnost....ko sem snel pokrov pa je na zobnikih vidna še sled obdelave....Dokler ne tuli ali spušča kakšne druge nadležne zvoke, se nimaš kaj sekirat. Samo olje menjaj in vozi dalje.

aha katero dihtmaso pa uporabljate za take reči? a je tist rdeč oz črn 300°C silikon primern za to ker piše na njem da naj bi biu tud za to ali uporabljate kakšne druge dihtmase kakšne imate iskušnje?.... se pa usake toliko časa sliši nekje zadaj hrstajoč zvok ki pa ni vedno enak učasih pa samo tuli kot bi biu kakšn ležaj zanič (pa ne zmeraj)
4x4 is the best

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Jun 06, 2012 3:25 pm

Tist silikon je dost dober za take stvari. Edino kaj ne smeš pretiravat , da bi se znoraj začelo "krušit" in bi to pobralo med zobnike.

Si pogledal sploh kok olja maš notri? Če kao hrsta je lahko kak ležaj.....sila podoben zvok pa se pojavi, ko se zadnje akse pri ležajnem vpetju za bobnom okrušijo (bolezen).

Avto zadaj dvigni, poberi dol kolesa in bobne in probaj z roko (močno) če ima pesto kaj zračnosti. Aksialno (ven not) lahko ima malo ( zaradi načina kako je sestavljeno). Radialno (gor dol nazaj naprej) pa ne sme met niti malo....če ima so zanič ležaji ali pobrana aksa.

Uporabniški avatar
modridirkac

OdgovorNapisal/-a modridirkac » Sr Avg 22, 2012 4:59 pm

zadnji diferencial obnovljen dela kot švicarska ura kot da ga nebi blo marolt zrihtov tko kot treba :D
4x4 is the best

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov