iščem motor za mercedes G/Puch

lufr
Kraj: obala

iščem motor za mercedes G/Puch

OdgovorNapisal/-a lufr » Ne Mar 29, 2009 12:57 pm

Iščem motor za G-ja na bencinske hlape od 320-ke naprej!
Ali kdo ve zakaj je v prometnem dovoljeju policijskega (ta kratkega) PUCH-a navedena teža vozila 1500 kg? Ali ga je že kdo na vago postavil?
Ali priporočate koga, da mi vitel montira, rollbare in vse ostalo na primorskem sešvasa?

Hvala

Gwagen
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Gwagen » Po Mar 30, 2009 7:20 pm

Lep pozdrav.Sam imam dva g-ja en je ta kratek drugi ta dolg oba pa imata enake motorje pa enake menjalnike pa ima ta kratek 2150 kg ta dolgi pa 2190 kg.oba imata 300D(ta star motor pet cilindrov 88 KS) oba pa sta bila tehtana z pol rezervarja nafte.Pa se nas je že kar nekaj ljudi spraševal al je nekaj narobe z vago al je pa ta kratek res samo 40 kg lažji od ta dolgega.Ne verjamem pa da ima ta kratek 230ge kaj manj kg od dveh ton čeprav imam podatke da je najlažji ta kratek 230g 1740 kg ,230ge pa 1830 kg ampak na kakšen način so dobili te podatke pa ne vem.
Za motor pa vprašaj Jogiča iz Drage pri Škofji loki(tel.:041212 906) on je metal ven bencinarje od 2.0 do 6.0 pa montiral noter dizle ampak to je delal na osebnih avtomobilih motorji so pa tako ali tako enaki ali pa zelo podobni.

LP Brane

biba

Re: iščem motor za mercedes G/Puch

OdgovorNapisal/-a biba » So Apr 04, 2009 10:00 pm

lufr napisal/-a:Iščem motor za G-ja na bencinske hlape od 320-ke naprej!
Ali kdo ve zakaj je v prometnem dovoljeju policijskega (ta kratkega) PUCH-a navedena teža vozila 1500 kg? Ali ga je že kdo na vago postavil?
Ali priporočate koga, da mi vitel montira, rollbare in vse ostalo na primorskem sešvasa?

Hvala

Živjo.

Najbrž zato,da taplavi ne "presežejo"3,5t skupne,ko furajo konje na prikolicah :idea:

Uporabniški avatar
PUCH G-clase
Kraj: Žalec

OdgovorNapisal/-a PUCH G-clase » Ne Apr 05, 2009 8:27 pm

Hvala

Zdravo njaboljš varjanta je 560 v 8 300 ps sam boš mel en kup dela s to elektriko in podtlakom in s tem pizdarijam .

lp Matjaž

nissanpolanc

OdgovorNapisal/-a nissanpolanc » Po Apr 06, 2009 11:24 pm

zdravo glede motorja 560 ne vem kar se pa tiče motorja 500 pa nisem imel nobenih komplikacij z vakumi z el pa tudi ne.Moram pa povedat da je bil motor kar vzdržljiv

Uporabniški avatar
Golja
Kraj: koper

OdgovorNapisal/-a Golja » To Apr 07, 2009 11:23 am

Daj fantje ne noret s temi V8, če je auto 230 original
najdeš motor od 190 230 16V ali 250 16V vse gre notri
na original nosilce, sklopko esc. samo konjev imaš
185 ali 200KS, auto pa ostane original in lahek

lufr
Kraj: obala

mnenje

OdgovorNapisal/-a lufr » So Apr 11, 2009 1:35 pm

najprej naj se vam zahvalim za vaše odgovore, me pa zanima kakšni dodatni stroški bi nastali pri omenjeni menjavi za V8 iz 500-ke z avtomatskim menjalnikom.
Ali je kdo to že naredil?
Zelo všeč mi je predlog za zamenjavo motorja z zmogljivejšim lahkim motorjem, vendar se bojim da ga bo težko najti; dobrega pa še težje - sezona je pa že pred vrati:)
Ali bo v kratkem kako srečanje, kjer se mojstri najdete na kupu?

Glede teže se bom prepričal in vam podatek posredoval, je pa ta kratek, slečen, brez rezeve, vitla in brez zadnje klopi ZELO lahek.

Ali kdo ve, kako se reši problem pri gumah? (285/75 r 16) v skrajni legi drgnjejo ob nosilno roko?

Lepe praznike voščim,

LPL

biba

OdgovorNapisal/-a biba » So Apr 11, 2009 3:08 pm

A maš mogoče felge od 463 gor?

Gwagen
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Gwagen » Po Apr 13, 2009 12:16 am

To da ti gume ne bojo več drsale v roke najhitreje in najlažje rešiš tako da na bunkah odviješ omejilni vijak za navoj ali dva.
Sama menjava motorja 230 z močnejšim npr.560 niti ni tako zahtevna pojavi se pa težava pri elektriki kot je že napisal uporabnik puch G-klase.Ampak če bi dobil komplet avto 500SEL in premontiral motor nebi smelo bit kakih hudih problemov sploh če bi imel takrat zraven kakega električarja,da bi zadeve malo popisal ali pa če bi dobil elektro shemo obenem pa dobiš zraven še menjalno ročico in pa še kako malenkost.Do nedavnega takih motorjev ni bilo težko dobit ker sem tud sam imel ene prebliske da bi vtaknil enega v8 in sem se malo zanimal zanje potem pa me je minilo ker je v Sloveniji naredit a-test za tako predelavo brez,da bi dodal ABS in diske zadaj in še nekateri stvari nemogoče,vsaj tako so mi rekli na LPP-ju in RTI-ju.Če misliš pa imet avto samo za off road pol pa to sploh nima veze nima veze.

Uporabniški avatar
PUCH G-clase
Kraj: Žalec

OdgovorNapisal/-a PUCH G-clase » Po Apr 13, 2009 2:37 am

Kar bi jaz naredu ,če maš to za offroad daj noter Bmw 540 v 8 285 Km dost lažji motor kot mercedes-ov ,če je avto pretežak ni vredu čim lažji in močnejši mora bit .

Lp Matjaž

Uporabniški avatar
pinzi
Kraj: Hagau

OdgovorNapisal/-a pinzi » Sr Avg 05, 2009 1:07 pm

Hvala

lufr, a še iščeš motor?
Vem za enega 6 cilindrov (bencin), nahaja se v G-ju, ampak čakam, da mi javijo iz AC za kater motor gre. Avto je bil prevržen motor pa nepoškodovan. Je tip 463, mlajši letnik, bivše vojaško komandno vozilo.

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Če Avg 06, 2009 9:18 pm

pinzi napisal/-a:Avto je bil prevržen motor pa nepoškodovan. Je tip 463, mlajši letnik, bivše vojaško komandno vozilo.
Sicer ne vem, koliko na leto jih v SV prevrnejo, ampak opis ustreza tistemu, s katerim se je kolega marca 2007 prevrnil na Torovem, ko so se vračali s tekme s Pokljuke. Med vožnjo po AC (~100 km/h, več tak ne gre) mu je raztrgalo desno sprednjo gumo in so po prevračanju končali v jarku.

DOT gume je bil 1995.
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

Uporabniški avatar
pinzi
Kraj: Hagau

OdgovorNapisal/-a pinzi » Če Avg 06, 2009 9:49 pm

Rafter napisal/-a:
pinzi napisal/-a:Avto je bil prevržen motor pa nepoškodovan. Je tip 463, mlajši letnik, bivše vojaško komandno vozilo.
Sicer ne vem, koliko na leto jih v SV prevrnejo, ampak opis ustreza tistemu, s katerim se je kolega marca 2007 prevrnil na Torovem, ko so se vračali s tekme s Pokljuke. Med vožnjo po AC (~100 km/h, več tak ne gre) mu je raztrgalo desno sprednjo gumo in so po prevračanju končali v jarku.

DOT gume je bil 1995.

Še kr čakam, da mi iz AC posredujejo podatke o motorju. Lahk, da je ta. Ma vsseno ga je škoda ker je bil tip 463. Vojska ga je prodala v kompletu brez dokumentov. Sam mislim, da gre le več kot 100km/h, sodeč po dolžini motorja :mrgreen: .

Vrni se na “Offroad tržnica”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti