Tako bi bilo pravilno, a v tem primeru ni potrebe, dimenzija gume je znana pri liftu pa tako ni neke izbire. Več kot 50 mm jaz tako ali tako ne dovolim za kinderjajc ( to znese skupaj z gummi 215/75 že 7 cm). Trenutno pa, dokler ne odprejo meje niti trdote ne morem izbirati, ker nimam s čim.
Lahko samo standardna trdota vzmeti, lift 4-5 cm, original amortizerji. To je najlažje in najceneje ampak je to jajc, ker je avto še vedno dila, kar se tiče artikulacije. Zato je tudi vsako podlaganje, brez menjave amortizerjev drek na palc. Dila bo vedno dila, če ne zamenjaš amortizerjev, pa podlagaj kar češ.
Pol pa še Lift 4-5 cm, 4x vzmet standard trdote, 4x amortizer, povečana artikulacija 50% spredaj in 100% zadaj. To je pa že konkretna zadeva. Poseg na avtu razen korekcije zadnje zavorne cevi, ni potreben. Možna je izbira vrste amortizerja, oljni, plin mono in plin twin in twin 4x4. Izbira amortizerja tudi najbolj vpliva na ceno. Lahko je 20 ali pa 120€ za kos..........Vsi bi mi imeli najboljše, a ko sešteješ, summa summarum........padeš u nezavest. Mora pa biti večja guma, če ne je grdo k satan........k je ogromno praznega prostora okoli kolesa.
Za kaj več je že potreben poseg na vozilu, korekcija diferencijalov, menjava zavornih cevi, nihajk ali vsaj selenov.................uglavnem cela mizdarija, ki zadevo enormo podraži, dobiš pa to da si še hitreje na boku ali strehi. Tako da tak pofl pri meni nikoli ne bo šel skozi. Sem se nagledal takih jajc že preveč. 30 gume, bodylift 10 cm, podvozje stock z artikulacijo smrekovega ploha...........pol pa niti en samurai ni dokončal tekme, vse na strehi. Za povrh so še ukinili del, ki je bil meni topšit, največ sem pridobil ravno tam. Pa vprašam organizatorja, zakaj so to naredili med tekmo. Ja, če so se prevračali tam........... A bejš no???? Le zaradi česa neki? A oni revež, ki se je celo tekmo matral z original vitaro se pa ni zvrnil? Kako je njemu uspelo ostati na kolesih? Zaradi parih kretenov spreminjajo traso med tekmo........pfej.
Tako da ni kaj za debatirat, vsaj trenutno ne. Taked or lived. Pa moja montaža obvezno. Traja pol ure max in je gratis (no, če kakšen sixpack pade, ne bom mogel reči ne....itak)
Izjemoma, ker se mi zdi da je desc OK in lepo vzgojen. Prvi, ki pozna besedo hvala. In eden redkih, ki se ne dela pametnega okoli stvarii, ki jih ne pozna.
Drugače se poznava tako na brzino, enkrat sva se srečala kakšnih 10 let nazaj, smo šli na drink nekje na dolenskem.
No vidiš, simpl. Pred nakupom vzami meter s seboj..........ziher je ziher

Platiče na zunanji strani ne sme meriti več kot 9.5 cm, že to je čisto na knap. Original samurai meri 7.5 cm. Seveda pa je najboljše dati na avto pa pogledati kako zgleda.