TAM 110 skupaj z Defenderji v nizozemski različici "SAS: Who dares wins"

Vse v zvezi z offroadom
Uporabniški avatar
darkob
Prispevkov: 29
Pridružen: Po Nov 16, 2009 6:27 am
Kraj: Ljubljana

TAM 110 skupaj z Defenderji v nizozemski različici "SAS: Who dares wins"

OdgovorNapisal/-a darkob » Sr Dec 22, 2021 10:12 pm

Nekje naslednjo pomlad bo na Nizozemskem predvajana lokalna različica showa "SAS: Who dares wins", sicer angleške oddaje, reality showa v katerem tekmovalce (kandidate) podvržejo različnim preizkusom telesne in psihične pripravljenosti, v katerem jih fizično in psihično izčrpavajo do stopnje, ko en za drugim udeleženci sami odstopijo, ali pa so celo odstopljeni zaradi zdravstvenih raazlogov. Naslov oddaje nakazuje, da so predstavljini izzivi podobni tistim, ki so jim podvrženi pripadniki angleške specialne enote SAS, ki tudi uporablja motto "Who dares wins".

Letos, zadnji teden septembra je na kočevskem koncu potekalo snemanje te nizozemske različice, ki so jo vodili nizozemski vojaški specialci, nastopali pa so nizozemski zvezdniki. Snemanje je potekalo na različnih lokacijah okrog Kočevja, Kočevske Reke, Kostela, ob Kolpi, v kočevskem pragozdu in podobnih odročnih lokacijah do katerih so pogosto vodile le gozdne ceste in so primerne le za terenska vozila.

Zaradi navedenega so za produkcijo oziroma za prevoz in prezentacijo vožnje potrebovali zmogljiva terenska vozila. Producenti so ob pomoči lokalnih agencij zagotovili za specialce dva Land Rover Defenderja 110, za prevoz tekmovalcev pa en TAM 110 T7 4x4 z vozikom.

Ta TAM 110 T7 4x4 je bil moj in ta voznik sem bi jaz.

Tako sem imel priložnost sedemdnevnega offroada po kočevskem koncu v konvoju Defender - TAM 110 - Defender. Bilo je zelo zanimivo, proti koncu že tudi naporno. Nikoli prej nisem sodeloval v takšni produkciji, ki je po vsem kar sem videl bila na zelo visoki profesionalni ravni, z najboljšo in sodobno snemalno video in audio opremo, s kamerami, ki so na osrednji lokaciji (grad Strmec pri Kočevju) pokrivali tekmovalce 24/7.

Blog zapis z mojimi vtisi je na naslovu:

https://dbulat.blogspot.com/2021/10/sas ... ition.html

Še sem pod vtisi, komaj čakam, da bo končni izdelek, sama serija šestih oddaj na voljo.

LP Darko

P.S. Show je zdaj že na nizozemskih TV zaslonih, začetno s prvo epizodo na RTL4 z naslovom "Special forces VIPS: Vie Durft Wint" od 19.12.2021. Nadaljevanja so na platformi Videoland. https://www.videoland.com/series/500800 ... durft-wint

Uporabniški avatar
darkob
Prispevkov: 29
Pridružen: Po Nov 16, 2009 6:27 am
Kraj: Ljubljana

Re: TAM 110 skupaj z Defenderji v nizozemski različici "SAS: Who dares wins"

OdgovorNapisal/-a darkob » Po Dec 27, 2021 7:48 pm

In insert s TAM110 v iz 3. epizode na naslovu (video dostopen brez omejitev):

https://www.gids.tv/video/406381/imanue ... ik-geef-op

esed
Prispevkov: 147
Pridružen: Po Jun 06, 2011 10:26 pm
Kraj: Ljubljana

Re: TAM 110 skupaj z Defenderji v nizozemski različici "SAS: Who dares wins"

OdgovorNapisal/-a esed » Sr Mar 30, 2022 6:27 pm

Pozdravljen,
a imaš mogoče kje označeno/zabeleženo ruto, ker bi me imelo da bi to področje prevozil z ww2 willys jeep-om v stilu stare šole: karta in kompas.
srečno
esed


Vrni se na “Offroad - splošno”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost