Da se na kratko predstavim:

Kratka samopredstavitev članov foruma. Kaj delamo, s čim se vozimo, od česa živimo, kaj znamo in česar ne, od kod smo....
Uporabniški avatar
RVA01
Kraj: Ormož
Kontakt:

Da se na kratko predstavim:

OdgovorNapisal/-a RVA01 » Sr Okt 16, 2024 9:42 pm

Po dolgem raziskovanju ter testiranju sem septembra 2024 kupil svoj prvi 4x4 avto in sicer Nissan Patrol.
Vmes sem testno vozil Nissan Pathfindera, Novega Defenderja, Ineos Grenadier-a.
Moja videnja teh avtov:
Pathfinder- manjka zadnja zapora diferenciala, drugače mi je avto tudi vizualno všeč.
Novi Defender: Najlepši od vseh, zanesljivost zelo vprašljiva, preveč denarja tudi če bi čakal vsaj 5 let ali več na rabljenega
Ineos Grenadier – Izgled (nja ni nekaj za moj okus, znotraj se mi dopade), če bi imel denar bi verjetno vzel tega. Ali pa že obnovljenega Patrola. :)
Nissan Patrol – Ljubezen na prvi pogled. Pa ne serijski. Ampak tak, dvignjen z velikimi gumami, dodatnimi lučmi, vitlo ter bull barom. Glede zmogljivosti… je več kot si upam in želim ampak imam če rabim. Zvok 2.8 6 cilinderskega turbo motorja je simfonija za ušesa. Brbotanje ter žvižganje turbine hkrati. AMPAK! Dam mu eno leto, da se izkaže ter, da ugotovim če mi takšen avto sploh ustreza. Iščem avto ki bo ostal pri meni vsaj 10 let ali več ali za vedno. Iščem zanesljivi avto. To pomeni komplet obnova vsega. Tako, da se sedaj spoznavama osebno ter s širšo okolico (serviserji, ličarji, vulkanizerji,…). Če tukaj ne najdem interesa….
Aja pa pomemben parameter: Iskal sem avto s čim več prostora (gledal sem tudi kombije vmes).
Pa še ena zanimivost, ki sem jo opazil sedaj kot lastnik. Ne vem kako drag sodoben avto bi moral imeti, da bi se toliko glav obrnilo za njim (tudi policaji )kot za tem starim Patrolom. :) Zaenkrat me ne moti. Bomo videli.
Sem pa od svojega 18 leta (že 18 let) naprej na dveh kolesih v enduro off road segmentu (XTZ750 Super Tener, Xt 660 Z Tenere, KTM 690 Enduro R). Vozil sem od Švicarskih Alp pa do Grčije. Ena bolj eksotična je bila puščava v Tuniziji. Spanje po vrhovih in gozdovih pod ceradami in zvezdami, v šotori…
Avto:
Nissan Patrol GR WAGON 2.8 TD letnik 2000
Rok
20240922_164042 - Copy (Mobile).jpg
20240922_164042 - Copy (Mobile).jpg (126.01 KiB) Pogledano 1757 krat

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

Re: Da se na kratko predstavim:

OdgovorNapisal/-a gregor » Če Okt 17, 2024 8:47 am

:welcome: :welcome:
Še en patrolovc. :skace_od_srece:

Kaj se midva slučajno poznava?
Si imel rdečo Superteneretko in sem ti na Ténéré srečanje v Makó pripeljal zadnji ležaj? :wink:

Patroli so načeloma robustni, imajo pa svoje hibe oz. po 20 letih je treba določene stvari uredit.
Preden začneš kaj šraufat, ali kupovat dele, vprašaj. Bo lažje, če se boš na naših napakah učil, ne na svojih. :lol:

A je kaj od predelav tudi v homologacijo vpisanih al to tebe čaka?
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

Uporabniški avatar
Timaj

OdgovorNapisal/-a Timaj » Če Okt 17, 2024 9:43 am

Dobrodošel! :)

Uporabniški avatar
RVA01
Kraj: Ormož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a RVA01 » Po Okt 21, 2024 8:44 pm

gregor napisal/-a::welcome: :welcome:
Še en patrolovc. :skace_od_srece:

Kaj se midva slučajno poznava?
Si imel rdečo Superteneretko in sem ti na Ténéré srečanje v Makó pripeljal zadnji ležaj? :wink:

Patroli so načeloma robustni, imajo pa svoje hibe oz. po 20 letih je treba določene stvari uredit.
Preden začneš kaj šraufat, ali kupovat dele, vprašaj. Bo lažje, če se boš na naših napakah učil, ne na svojih. :lol:

A je kaj od predelav tudi v homologacijo vpisanih al to tebe čaka?

To sem jaz ja. :D Kakšno naključje. Kakšen si imel nik name? Stenere Grega imam v imeniku shranjeno.
Vpisano:
vozilo zvišano, vgrajene vzmeti IRONMAN (vendar so sedaj druge)
dovoljene pnevmatike 35x12.5xr15 m+s; 10Jx15H2 ET44
zatemnjena stekla, steklo na zadnji steni ter zadaj bočno
vgrajen sprednji cevni lok proizvajalca
vgrajen usmernik zraka safari
spredaj vgrajen vitel proizvajalca runva
Vgrajene obrobe kolesnih blatnikov
Y.2 - širina vozila: 2030mm

No danes sem menjal alternator.

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » To Okt 22, 2024 9:28 am

RVA01 napisal/-a:To sem jaz ja. :D Kakšno naključje. Kakšen si imel nik name? Stenere Grega imam v imeniku shranjeno.

STenere sem bil na Motosvetu.
Telefonsko mam še isto.

Fajn, so se potrudili in vse vpisali. Torej ni skrbi, če se policisti obračajo za avtom. :lol:
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

Vrni se na “Povejmo kaj o sebi”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost