Imam čisto praktično vprašanje glede potovanja po S Afriki, Maroku recimo in podobnim deželam...; sicer sem skušal čim več najti na forumu, pa vendar vprašam čisto iz življenjskega stališča:
1. Avto
Sicer imam stalno 4x4 gnanega avtiča, vendar žal nima kakih reduktorjev, šper, ipd. Kakšne so minimalne zahteve za avto, da se sploh odpraviš na tako pot? Ok vidim, da so se nekateri odpravljali z Partnerjem (desertsoul) ipd, pa vendar, takim pesek najbrž odpade. Ali so reduktoji in predvsem spere tukaj obvezna oprema? Torej ne razmišljam o extremnemu hardcore 4x4, ampak o tem, da se ne bi bal kake sipine ali kake druge ovire na poti. Kako je z dodatnimi rezervoarji, gumami, CB povezavami, ipd.
2. Družina
Ali se na pot odpravljate solo ali kompletna familiy + otroci? Predvsem za slednje; vem da so stališča glede tega deljena ampak, recimo pri katerih letih se otroka lahko vzame s seboj in da ni to mission impossible? Torej ne sprašujem o dojenčkih ampak o recimo otroku ki normalno hodi, pove kaj ga teži, pove da ga kakat...
Zakaj sprašujem... imam sicer starega outlanderja, ki je za odkrivanje krajev odmaknjenih stran od mest po SLO cisto dovolj. Nekaj sem se tudi kot sovoznik prevozil po Andih, tako da sem lahko občutil kaj pomeni beseda "terenec".... Ker počasi dojemam da bo moj avto za daljša potovanja, predvsem zaradi družine, počasi premajhen, razmišljam o nekem večjem TERENCU. Da bi lahko združil prevozno sredstvo za družinske potrebe in da bi se z njim lahko odpravil recimo do Tunizije, mogoče Maroca...
Kakor sem bral forume ste zelo navdušeni nad LC 95. Kako je z novejšim modelom 120 (oskubljena verzija; mislim da ima Miran tako); koliko je še potrebne investicije, dodelave, za tak špas (omenjena oprema zgoraj).
Ups, malo sem zafilozofiral ...
Hvala.
e to je pa že druga pesem.