Upam, da Mamuti - predvsem Špela - ne bodo zamerili, da kar v njihovi temi podajam moje vidike "izleta" v Mongolijo.
Najprej malo bolj na telegrafsko, potem, če bo kaj več zanimanja pa še malo na širše.
Dejstva o poti:
Na poti sva bila 33 dni. Prevozila sva cca 19.400 km. Peljala sva po poti: SLO - H - Ukrajina (čisto na vzhod) - Rusija (Volgograd in nato na jug mimo Astrahana) - Kazakstan (po severu, a vseeno skozi Astano in Pavlodar) - Rusija (Novosibirsk, po Sibiriji mimo Irkutska do Ulan Ude-ja) - Mongolija (vstop iz severa nad Ulan Bataarjem, nato prečkanje do zahodnega izhoda pri Tašanti) - Rusija (mimo Ufe, Kazana, skozi Moskvo) - Latvija - Litva - Poljska - Češka - Avstrija (Dunaj) - SLO.
Dejstva o avtu in potnikih:
avto IVECO Daily 4x4 - po domače Riml
potnika moja

in jaz
okvare na avtu: odpadli obe dodatni lampi, 2x počil zadnji nosilec motorja, kontrola amortizerjev, končnikov, zglobov in ostalih elementov podvozja še ni prišla na vrsto, a sigurno bo treba marsikaj zamenjati
Osebna mnenja o poti:
+
zelo zanimiv cilj in res avanturističen prizvok takega potovanja
zanimive dežele na vsej poti, marsikje zelo lepa pokrajina
pridobiš popolnoma drugačen pogled na marsikaj, o čemer sem dosedaj bolj malo vedel
enkratna izkušnja, ki je ne bom nikoli pozabil
-
katastrofalna policija v Ukrajini, lopovi, da jim ni para
obupne ceste v Ukrajini (vzhodni del), Kazakstanu, Rusiji (ponekod) in jasno Mongoliji
vse je blazno daleč, če se ti kaj polomi, si ga naj....
mongolci so divjaki, eni so sicer prijazni, a drugi so agresivni in nevarni
nikjer ne dobiš vode za umivanje
Končno mnenje o tem potovanju: neizmerno bi mi bilo žal, če ne bi šel, a nikoli več ne grem tja.
Kakšna slika bo še tudi sledila.
LP Miran