Tiste ki ste tam že bili bi prosil za naslednje:
Ali je ob vstopu v državo res potrebno pokazati rezervacijo prve destinacije?
Kampi ob Tunisu ( gledam po aplikaciji Park4Night imajo porazne komentarje, južneje je stanje boljše. Kaj predlagate za prvo prenočitev?
Ali se v kampih najde družba za določene poti?
Od kje je potrebno spremstvo vodnikov? Samo po sipinah sli tudi cestah južno od Ksar Ghilane?
Ste v puščavi imeli noč pod 10C?
Nekaj vprašanj o Tuniziji
-
Re: Nekaj vprašanj o Tuniziji
Ali karta https://maya.net/coverage dobro predstavlja pokritost z mobilnim signalom? Je satelitski telefon priporočljiv?
Za Tunizijo se ne spomnim. Je pa bilo tako v Maroku, tako da predvidevam, da zna biti podobno.
Sicer tudi v Maroku ni bilo potrebno kazati rezervacije, le povedati smo morali, kje jo imamo.
Kampi ob Tunisu ( gledam po aplikaciji Park4Night imajo porazne komentarje, južneje je stanje boljše. Kaj predlagate za prvo prenočitev?
Mi smo prvo noč spali na približno 100km oddaljenem (od pristanišča) rtu Ras Angela, ki je najsevernejša točka Afrike.
Verjetno se. Nas je bilo dovolj in je nismo iskali.
Kamp Camping Club Desert v Douzu je dobro izhodišče.
Od kje je potrebno spremstvo vodnikov? Samo po sipinah ali tudi cestah južno od Ksar Ghilane?
Mi spremstva (zaradi precej izkušenih sopotnikov) nismo imeli in ga tudi nihče ne preverja.
Je pa verjetno priporočljivo, da se ga vzame za potovanje po puščavi. Vsaj jaz bi ga.
Točne temperature se ne spomnim. Je pa bilo mrzlo in smo bili zvečer vsi v tanjših bundah.
Pesek je zjutraj zelo mrzel. Ko hodiš bos je kot da bi hodil po snegu.
Je satelitski telefon priporočljiv?
Satelitski telefon je prepovedan in ga ob vstopu v državo, če ga odkrijejo, zasežejo.
Aleksander napisal/-a:Tiste ki ste tam že bili bi prosil za naslednje:
Ne
Mi prespimo pri slovenki Fani v Nabeulu. Ima hotelčič, lahko tudi kampiraš.
Odvisno od tvoje zoprnosti. Če jim boš solil pamet, bo bolj težko.
Od kje je potrebno spremstvo vodnikov? Samo po sipinah sli tudi cestah južno od Ksar Ghilane?
Za prvič ga priporočam. Južno od Ksara cest ravno ni.
Oja, tudi kondenz na notranji strani šotora je zmrznil.
Sat telefon toplo priporočam. Prvič slišim, da bi bil prepovedan.
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost